دوشنبه ۲ دی ۱۳۹۸ - ۲۱:۴۹
کد مطلب : 112130
نگرانی‌ها از تاثیر قانون شهروندی هند بر مسلمانان شدت گرفت

اعتراض به نژادپرستی نوین در سرزمین گاندی

اعتراض به نژادپرستی نوین در سرزمین گاندی

سرزمین گاندی مردی که برای آزادی بشریت قدم بر می‌داشت این روزها گرفتار نژادپرستی نوینی شده که در قالب قانون شهروندی علیه اقلیت‌ها بویژه مسلمانان اعمال می شود که اعتراض همگانی را به همراه داشته است چنانکه حزب «کنگره ملی هند» به رهبری «سونیا گاندی» که مهمترین حزب مخالف دولت هند محسوب می‌شود، از مخالفت خود با قانون جدید شهروندی خبر داد.
حزب «کنگره ملی هند» به رهبری سونیا گاندی که مهمترین حزب مخالف دولت هند محسوب می‌شود، ضمن اعلام مخالفت با قانون جدید اعطای شهروندی در این کشور، دیروز در پایتخت هند دست به اعتراض سکوت زد.این اعتراض سکوت یک روز پس از آن برگزار شد که نارندرا مودی، نخست‌وزیر هند در جریان برگزاری راهپیمایی از حامیانش در دهلی نو، بار دیگر از این قانون دفاع کرد و مخالفان را متهم کرد که به دنبال هراس افکنی در کشور هستند.اعتراض سکوت در زمانی برگزار می‌شود که هزاران معترض در سراسر هندوستان همچنان در خیابان‌ها خواستار لغو این قانون هستند. دولت نارندرا مودی می‌گوید که قانون جدید به اقلیت‌های مذهبی کشورهای همسایه از جمله هندوها و مسیحیان ساکن بنگلادش، افغانستان و پاکستان که از آزار و اذیت‌ها گریخته‌اند، کمک می‌کند تا بتوانند شهروندی هند را به دست آورند. اما مخالفان معتقدند که این قانون، یکی از آخرین تلاش‌های دولت برای به حاشیه راندن ۲۰۰ میلیون مسلمان ساکن در این کشور است.رائول گاندی، رهبر پیشین حزب «کنگره ملی هند» نیز از جوانان دهلی نو خواست تا برای شرکت در این اعتراض خاموش، مقابل یادبودی که برای مهاتما گاندی ساخته شده است تجمع کنند.از زمان تصویب این قانون در پارلمان هند ۲۳ نفر در جریان اعتراضاتی که در سراسر کشور روی داده، کشته شده‌اند. بیشتر مرگ و میرها در ایالت اوتار پرداش در شمال هند بوده؛ جایی که ۲۰ درصد از جمعیت ۲۰۰ میلیونی آن مسلمان هستند.
مهمترین ایراد وارد شده به لایحه حقوق شهروندی جدید دولت هند؛ ایجاد سلسله مراتب در میان شهروندان بر اساس دین و مذهب است.در واقع این لایحه به دنبال معرفی سلسله مراتب شهروندی است. بر این اساس برخی از مهاجران غیرقانونی هند بر اساس دین آنها، در مقایسه با سایر افراد در اولویت قرار می‌گیرند و در حالی که مهاجران غیرمسلمان قادر خواهند بود که تابعیت هند را با طی کردن شرایطی به دست آورند، در مقابل این امکان برای مهاجران مسلمان وجود نخواهد داشت، این در حالی است که بنابر برخی آمار حدود ۲۰ میلیون مهاجر مسلمان در هند همچنان فاقد مدارک هویتی و شناسایی هستند و با وجود گذشت‌ها چندین دهه سکونت در این کشور، اما همچنان به عنوان غیرشهروند و مهاجر غیرقانونی مورد اطلاق قرار می‌گیرند. در این میان سازمان همکاری اسلامی نگرانی خود را بابت تاثیر قانون مناقشه برانگیز شهروندی بر اقلیت مسلمان هند ابراز کرد. لازم به ذکر است بیش از ۴۰ هزار مسلمان روهینگیا که برای نجات جان از دست نظامیان و دولت میانمار به هند پناهنده شده اند،پس از تصویب قانون جدید شهروندی نگران اخراج از این کشور هستند.

https://siasatrooz.ir/vdcfm0dyxw6dyya.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی