آغازي دوباره براي بهار كتاب با انتقاد وزير از وجهه فروشگاهی نمایشگاه

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی غلبه وجهه فروشگاهی را در نمایشگاه کتاب تهران یک معضل توصیف کرد و گفت: کتاب در درجه اول باید در کتاب‌فروشی‌ها عرضه شود.
مراسم افتتاحیه بیست و هشتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران روز گذشته با حضور حسن روحانی رئیس‌جمهور در ضلع جنوبی مصلای امام خمینی(ره) برگزار شد.
علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم نمایشگاه کتاب تهران را تجلی‌گاه نشر اندیشه‌های مختلف از سراسر جهان توصیف کرد و گفت: روشنایی محفل علمی همه ساله میلیون‌ها نفر را به خود جذب می‌کند.
وی افزود: نمایشگاه کتاب تهران در طول ۲۸ سال گذشته تبدیل به یک رویداد بزرگ فرهنگی شده و دولت از همه امکانات خود برای هرچه پربارتر شدن این نمایشگاه بهره گرفته است. نمایشگاه امسال محصول همکاری میان‌بخشی بیش از ۷۰ دستگاه نهاد با موسسه اجرایی و خدماتی و در آن هزاران ناشر داخلی و صدها ناشر خارجی حضور پیدا کرده‌اند.
به گفته وزیر ارشاد در سال‌جاری و براساس آمارهای رسمی تعداد عناوین کتب عرضه شده نسبت به دوره قبل ۲۰ درصد افزایش پیدا کرده و در حوزه کتاب‌های خارجی حدود ۵۰ درصد عناوین، کتاب‌های غیرتکراری اند.
جنتی گفت: نمایشگاه کتاب تهران فرصتی منحصربه‌فرد برای بازبینی مقوله کتاب است. این نمایشگاه یک تالار هم‌اندیشی ملی و تامل در باب کتاب است که در آن دولت و ملت پیرامون حوزه‌های مختلف و با محور کتاب با یکدیگر گفت‌وگو و تبادل نظر می‌کنند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین با بیان اینکه یکی از مسائل ما این است که در سال‌های اخیر دولت بیش از حد لازم وارد عرصه‌های تصدی‌گری شده است، از واسپاری بسیاری از امور برگزاری نمایشگاه کتاب تهران به ناشران و تشکل‌های نشر خبر داد و گفت: ما در نظر داریم که به تدریج و طی چند سال آینده همه امور نمایشگاه کتاب را به اهلش واگذار کنیم. جنتی همچنین تبدیل شدن نمایشگاه کتاب تهران به فروشگاهی بزرگ را معضلی خواند که این رویداد بین‌المللی را از هدف اصلی‌اش که تبادل تجربه‌های پدیدآورندگان و ناشران کتاب در داخل و خارج از کشور است، دور کرده است. وی در این رابطه تاکید کرد: در درجه اول باید کتاب در کتاب‌فروشی‌ها عرضه شود.
جنتی از برگزاری صدها نشست با محوریت گفت‌وگوهای علمی و فرهنگی، مناظره و میزگرد حول محور کتاب در نمایشگاه بیست و هشتم خبر داد و اظهار امیدواری کرد: مصلی در ۱۰ روز آینده تبدیل به مرکزی پویا و با نشاط شود و نمایشگاه هم به بهترین وجه ممکن برگزار شود.
ناشران نمونه سال ۱۳۹۳ در مراسم افتتاحیه نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران و با حضور رئیس جمهور مورد تجلیل قرار گرفتند. لازم به بيان است حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر حسن روحانی، رئیس‌جمهور روز گذشته در مراسم افتتاحیه بیست‌وهشتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از ناشران نمونه کشور در سال ۱۳۹۳ تجلیل به‌عمل آورد.
ناشران نمونه سال ۹۳ به شرح زیر معرفی شدند: انتشارات مجد (سیدعباس حسینی‌نیک)، انتشارات نوید شیراز (علی نویدگویی)، انتشارات پیدایش (محسن طائب)، انتشارات براق (صفا امیری).
جوایز ناشران نمونه سال گذشته ۵ سکه بهار آزادی، ۳۰ میلیون ریال سپرده گنجینه سپهر بانک صادرات و خرید ۷۰ میلیون ریال کتاب از ناشر برای اهداء به مدارس تاسیسی بانک صادرات در مناطق محروم است. همچنین ناشران شایسته تقدیر سال ۱۳۹۳ به شرح زیر معرفی شدند:
انتشارات جامه‌نگر (مرتضی زینعلی) جایزه ناشر شایسته تقدیر سال گذشته ۳ سکه بهار آزادی، ۱۰ میلیون ریال سپرده گنجینه سپهر بانک صادرات و خرید ۴۰ میلیون ریال کتاب از ناشر برای اهداء به مدارس تاسیسی بانک صادرات ایران در مناطق محروم است.
همچنین در این مراسم، ناشران برگزیده بخش جنبی سال ۱۳۹۳ به شرح زیر معرفی شدند: انتشارات سایان (حامد کفاش)، انتشارات شهرستان ادب (علی محمد مؤدب)، انتشارات دارخوین (جان مراد احمدی).
جوایز ناشران برگزیده بخش جنبی سال گذشته، ۳ سکه بهار آزادی، ۱۰ میلیون ریال سپرده گنجینه سپهر بانک صادرات و خرید ۴۰ میلیون ریال کتاب از ناشر برای اهداء به مدارس تاسیسی بانک صادرات ایران در مناطق محروم است.

https://siasatrooz.ir/vdcfvxd1.w6d01agiiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی