شنبه ۹ اسفند ۱۳۹۹ - ۲۲:۴۴
کد مطلب : 117306
ابعاد جدیدی از نقش ولیعهد سعودی در قتل خاشقجی منتشر شد

کیسه‌دوختن بایدن و جانسون برای بن‌سلمان

کیسه‌دوختن بایدن و جانسون برای بن‌سلمان

آمریکا به هزاران زندانی سیاسی در عربستان و جنایات سعودی در یمن اشاره‌ای نکرد
آمریکا و انگلیس که هر روز به بهانه ای به سرکیسه کردن حاکمان کشورهای عربی نظیر سعودی می پردازند این بار با ادعای حقوق بشری و پرونده خاشقجی این سیاست را در پیش گرفته اند در حالی که آنها هیچ اشاره‌ای به هزاران زندانی سیاسی در عربستان و کشتار دهها هزار یمنی توسط ائتلاف این رژیم نداشته‌اند.
کشورهای غربی حقوق بشر را بهانه ای برای اهداف اقتصادی خود دارند چنانکه نمود آن را در رفتار آمریکا و انگلیس می توان مشاهده کرد که حقوق بشر آنها گزینشی است چنانکه در قبال سعودی از جنایات گسترده این رژیم علیه شیعیان و منتقدان سعودی و نیز جنایات گسترده آن در یمن و البته حمایتش از تروریسم چشم پوشی کرده و به پرونده‌ای سوال برانگیز همچون خاشقجی پرداخته‌اند. رویکردی که نشانگر حقوق بشر گزینشی و البته تقلای آنها برای سرکیسه کردن کشورها است.
«جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا گفت که وی در تماس تلفنی با «سلمان بن عبدالعزیز» پادشاه سعودی گفته که به عنوان پیش شرطی برای تعامل با آمریکا، عربستان باید با نقض حقوق بشر در این کشور مقابله کند.
وی که با یک شبکه اسپانیایی زبان مصاحبه می‌کرد، افزود: «این را برای وی شفاف ساختم که قوانین در حال تغییر بوده و ما قصد داریم تغییرات چشمگیری را از دوشنبه اعلام کنیم.» وزارت خزانه‌داری آمریکا شامگاه جمعه پس از انتشار گزارش قتل جمال خاشقچی یک فرد و یک نهاد سعودی را تحریم کرد. ژنرال «احمد العسیری» و «نیروهای واکنش سریع عربستان سعودی» طبق قانون ماگنیتسکی در فهرست تحریم‌ها قرار گرفته‌اند. همچنین «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد علیه ۷۶ تبعه سعودی که گمان می‌رود اقدام به تهدید مخالفان حکومت در خارج از مرزهای این کشور کرده‌اند محدودیت‌هایی برای صدور روادید در نظر گرفته است. در بخشی از این گزارش آمده است: «ارزیابی ما این است که محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی مجوز انجام عملیاتی در استانبول ترکیه برای دستگیری یا قتل روزنامه‌نگار سعودی، جمال خاشقچی را صادر کرد.»جمال خاشقچی، متولد ۱۳ اکتبر ۱۹۵۸ (۲۱ مهرماه ۱۳۳۷ شمسی) بود. او قبلاً سردبیر روزنامه «الوطن» و بعد از آن مدیر شبکه خبری «العرب» بود. خاشقچی سپتامبر ۲۰۱۷ از عربستان متواری شد و بعد از آن به عنوان ستون‌نویس «واشنگتن‌پست» مقاله‌هایی در انتقاد از برخی سیاست‌های کشورش به ویژه «محمد بن سلمان»، ولیعهد سعودی منتشر کرد. در این میان معارضان عربستانی در واکنش به عدم تحریم ولی‌عهد سعودی توسط آمریکا، نوشتند که «جو بایدن» تمایلی به تغییر رفتار اساسی در رابطه با عربستان سعودی ندارد.
اعضای حزب «التجمع الوطنی» در جریان یک کنفرانس خبری مجازی در واکنش به انتشار گزارش قتل جمال خاشقچی از سوی دولت آمریکا، این اقدام واشنگتن را یک تحول در سیاست آمریکا در قبال عربستان سعودی دانستند.«عمر عبدالعزیز» دیگر فعال عربستانی مقیم کانادا نیز در این کنفرانس خبری گفت که تحریم کل عربستان کاری از پیش نمی‌برد، اما تحریم شخص «محمد بن سلمان» می‌تواند به تحقق عدالت کمک کند.در این میان امارات از موضع عربستان در خصوص گزارش اخیر آمریکا درباره قتل روزنامه‌نگار مخالف عربستانی حمایت کرد.نکته قابل توجه آنکه وزارت خارجه انگلیس اعلام کرد ۲۰ تبعه سعودی را که در ترور روزنامه نگار سعودی دخالت داشته اتد تحریم کرده است. وزارت خارجه انگلیس در واکنش به انتشار گزارش سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا درباره ترور «جمال خاشقچی» روزنامه نگار سعودی اعلام کرد: «انگلیس همواره درباره این موضوع شفاف بوده که قتل خاشقچی یک جنایت وحشتناک بود.»باب منندز رئیس دموکرات کمیته روابط خارجی مجلس سنای آمریکا ضمن استقبال از انتشار گزارش قتل «جمال خاشقچی» اعلام کرد، واشنگتن باید از شخص ولی‌عهد سعودی درباره این قتل حساب‌کشی کند.پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا نیز ضمن حمایت از بازنگری در روابط این کشور با عربستان سعودی، اعلام کرد، به‌زودی تحریم‌هایی علیه ناقضان حقوق بشر در این کشور به تصویب می‌رسد.این ادعاها در حالی مطرح شده که آمریکا همواره از این موارد برای قراردادهای جدید با سعودی بهره گرفته و میلیاردها دلار این کشور را سرکیسه کرده است.

https://siasatrooz.ir/vdcfxedyvw6dyma.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی