دوشنبه ۱ بهمن ۱۳۹۷ - ۲۲:۱۶
کد مطلب : 107669

روایت وارونه رسانه‌های معاند ازحواشی یک دیدار

انتظار این بود برخورد قاطعانه عراقچی با دیپلمات‌های اروپایی از سوی سخنگوی دستگاه دیپلماسی رسانه‌ای می‌شد
روایت وارونه رسانه‌های معاند ازحواشی یک دیدار

پیرو دیدار سرزده دیپلمات‌های اروپایی با معاون سیاسی وزیرخارجه کشورمان و حواشی پیرامون آن، ناظران سیاسی بر این باورند که برخورد قاطعانه سید عباس عراقچی بخشی از انتظارات ملت ایران نسبت به زیاده خواهان غربی است اما، این سوال برای افکار عمومی و اصحاب رسانه که نگاهی ملی و فراجناحی دارند به وجود آمده است به چه دلیل گزارش این اقدام عالی و افتخار آفرین باید از طریق رسانه دشمن که سابقه بسیار خرابی نسبت به ملت ایران دارد شنیده و گزارش شود؟!
"یک روز پیش از آن که اتحادیه اروپا برای اولین بار یک نهاد اطلاعاتی ایران را در فهرست گروه‌های تروریستی خود بگذارد، چند دیپلمات اروپایی سرزده وارد ساختمان وزارت امور خارجه ایران شدند. این دیپلمات‌ها روز سه‌شنبه ۱۸ دی (هشت ژانویه) به دفتر عباس عراقچی، معاون سیاسی وزارت امور خارجه ایران رفتند تا با او در جلسه‌ای شرکت کنند که به روایت رسانه‌های ایران و خارج از ایران، کوتاه، پرتنش و ناکام بود. اما شاید همان چند دقیقه پر التهاب تصویری تمام‌عیار بود از آنچه اکنون میان ایران و اروپا می‌گذرد." این بخشی از روایتی بود که بنگاه خبرپراکنی بی.بی.سی فارسی و خبرگزاری رویترز پیرامون دیدار دیپلمات‌های اروپایی با آقای عراقچی مطرح کردند.
البته روزنامه ایران روز یکشنبه ۳۰ دی در گزارشی با عنوان نشست ناتمام در وزارت خارجه نو شت که در آن روز دیپلمات‌های چند کشور اروپایی بدون اعلام قبلی در دفتر آقای عراقچی حضور پیدا کردند. این دیدار سر زده در حالی صورت گرفت که یکی از دیپلمات‌های اروپایی حاضر در این نشست قصد داشته بیانیه‌ای را که پیش‌تر با هدف محکوم کردن فعالیت‌های موشکی کشورمان نوشته شده بود، قرائت کند.
این اقدام اروپایی‌ها، عباس عراقچی را تا حدی خشمگین می‌کند که مانع از ادامه خواندن بیانیه اروپایی‌ها می‌شود و به آنها می‌گوید: فکر می‌کردیم آمده‌اید تا از کم‌کاری‌های خود درباره برجام بگویید یا درباره تروریست‌هایی که در اروپا پناه داده‌اید، توضیح دهید و عذرخواهی کنید.
آقای عراقچی بعد از این اعتراض جلسه را نیمه‌کاره تمام می‌کند، از جلسه خارج می‌شود، در را محکم می‌بندد و می‌رود. بنا بر این گزارش بعد از این جلسه اروپایی‌ها تلاش کردند یادداشت خود را تحویل مقام‌های ایرانی دهند، اما از طرف ایرانی، هیچ کس آن را تحویل نگرفت و سرانجام اروپایی‌ها دست خالی بازگشتند.
البته خبرگزاری رویترز هم روز جمعه ۱۸ ژانویه (۲۸ دی) به نقل از دیپلمات‌های اروپایی روایتی مشابه از این جلسه ارائه داده بود.
رویترز نوشت که در جریان نشست با نمایندگان اروپایی، مقام‌های ایرانی با نقض غیرعادی پروتکل ناگهان برخاسته‌اند، از اتاق بیرون رفته‌اند و در را پشت سرشان بسته‌اند. دیپلمات‌هایی از فرانسه، بریتانیا، آلمان، دانمارک، هلند و بلژیک در این جلسه حاضر بوده‌اند.
پیام این دیپلمات‌ها مقام‌های ایران را عصبانی کرده است. آنها حامل این پیام بوده‌اند که اروپا بیش از این آزمایش‌های موشکی بالستیک ایران و نقشه‌های ترور این کشور در خاک اروپا را تحمل نخواهد کرد.
یک دیپلمات اروپایی که نامش برده نشده به رویترز گفته جلسه پرماجرایی بود، آنها خوشحال نبودند، اما ما فکر می‌کردیم که باید نگرانی‌های جدی‌ خود را ابراز کنیم ... این جلسه نشان داد که روابط دارد پرتنش‌تر می‌شود.
رویترز می‌نویسد که این جلسه طوفانی نمونه‌ای آشکار از چرخش ناگهانی سیاست خارجی اروپا در قبال ایران است که از چندی پیش آغاز شده است. در این میان کشورهای شرق اروپا هم که روابط نزدیکی با آمریکا دارند به تنش میان روابط ایران و اتحادیه اروپا دامن زده‌اند.
لهستان از جمله کشورهایی است که تنش در روابطش با ایران در روزهای اخیر خبرساز شده است. این کشور قرار است میزبان نشست "صلح و امنیت خاورمیانه" باشد که ایران آن را نشستی علیه خود می‌داند و به شدت از این اقدام لهستان خشمگین است. 

دیدگاه استعماری
دکتر سید رضا صدرالحسینی کارشناس مسائل سیاست خارجی درخصوص روایت رسانه‌های غربی از دیدار دیپلمات‌های اروپایی با معاون سیاسی وزیرخارجه کشورمان گفت: در چند روز گذشته رسانه‌های بیگانه و معاند و بالاخص رسانه مرتبط با وزارت خارجه انگلیس که همان بی. بی. سی فارسی است، اخباری مبنی بر اینکه تعدادی از سفرای اروپایی در ایران به وزارت خارجه مراجعه و در دیدار با معاون سیاسی این وزارت خانه مطالبی بیان نمودند که نشان دهنده دیدگاه استعماری و قرن نوزدهم آنان بوده است.
وی افزود: این کشورها شامل فرانسه، بریتانیا، آلمان، دانمارک، هلند و بلژیک بودند که انتظار از آنان این بود پس از گذشت بیش از ۷ ماه از وعده‌های همکاری با دستگاه سیاست خارجی ایران و انجام تعهداتی که در هفته‌های اول مذاکره با آنان در موضوع برجام اروپایی شده بود اقدام عملی نمایند اما، متاسفانه این دیپلمات‌ها بر اساس گزارش بی. بی. سی فارسی و رویترز مطالبی را بیان نمودند که به هیچ عنوان نه وظیفه آنان بوده و نه می‌توانسته پاسخی برای عدم تعهدات آنان محسوب شود.
صدرالحسینی در ادامه گفت: در حقیقت برخورد قاطع و منطقی معاون سیاسی وزیر خارجه انباشتی از اراده ملت ایران نسبت به این کشورهای اروپایی بی‌تعهد بوده که به موقع و قاطعانه اعمال شده است.
وی در ادامه تصریح کرد: تلویزیون فارسی بی. بی. سی اعلام کرده که معاون سیاسی وزارت خارجه ایران پس از شنیدن بخشی از مطالبات غیر واقعی و نامعقول و غیر منصفانه حرف آنان را قطع کرده و با چند جمله معترضه از اتاق خارج و درب را به محکمی بسته است.
این استاد دانشگاه بیان داشت: این واقعیت که ملت ایران بخشی از انتظارات خود را نسبت به زیاده خواهان در این برخورد قاطعانه و عالمانه مشاهده کردند شکی نیست وملت انتظار دارد در همه گفت‌وگوهای سیاسی اگر به منافع ملی شخصیت ملت ایران، سابقه تمدنی آن و مطالبات به حق آنان از طرف نمایندگان سیاسی هر کشور کم توجهی شود برخورد قاطعی که معاون سیاسی وزیر امور خارجه در جلسه مورد گزارش بی. بی.سی بوده است انجام دهند.
وی اظهارداشت: اما این سوال برای افکار عمومی و اصحاب رسانه که نگاهی ملی و فراجناحی دارند به وجود آمده است که به چه دلیل گزارش این اقدام عالی و افتخار آفرین باید از طریق رسانه دشمن که سابقه بسیار خرابی نسبت به ملت ایران دارد شنیده و گزارش شود؟!
وی خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد اگر این اقدام مناسب از طریق سخنگوی دستگاه دیپلماسی به سمع و نظر مردم می‌رسید بسیار خوشحال کننده بود و ملت ایران در آستانه چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی که استقلال سیاسی به آنان اعطا شده است به خود می‌بالیدند که مسئولین دستگاه وزارت خارجه هنوز به سه مولفه اصلی استقلال، ازادی، جمهوری اسلامی عمل می‌نمایند.

https://siasatrooz.ir/vdcg3u9qyak9z34.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی