يکشنبه ۱ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۱:۴۳
کد مطلب : 100161
وقتی کویتی‌ها دچار آلزایمر می‌شوند!

نقش بن‌سلمان و ترامپ در رهبری سناریوهای ضدایرانی

نقش بن‌سلمان و ترامپ در رهبری سناریوهای ضدایرانی

ناظران سیاسی درتحلیل و بررسی کاهش یکجانبه روابط با ایران توسط کویت بیان داشتند کویت که در جنگ تحمیلی حامی صدام بود اما در نهایت مورد تهاجم قرار گرفت اما با کمک تهران نجات پیدا کرد امروز دچار آلزایمراست.
شبکه خبری اسکای نیوز عربی پنجشنبه گذشته اعلام کرد که کویت از ایران خواسته که تعداد دیپلمات‌های خود در این کشور را کاهش دهد.کویت علاوه بر بستن دفتر رایزنی فرهنگی، همچنین "دفتر وابسته نظامی ایران" را بسته و "تعداد دیپلمات‌های ایرانی را کاهش داده است."
دولت کویت این اقدام را به بهانه پرونده "گروهک العبدلی" انجام داده است؛ پرونده‌ای که کویت در آن ایران را به ارتباط با عناصر این گروهک متهم می‌کند.
"محمد عبدالله المبارک الصباح" وزیر مشاور در امور نخست وزیری و وزیر اطلاع رسانی کویت نیز اعلام کرده که تدابیر دیپلماتیک علیه دیپلمات‌های ایرانی در کویت انجام داده‌ایم. ب ر اساس این گزارش، کویت از سفارت ایران درخواست کرده تعداد کارمندانش را از ۱۹ نفر به ۴ نفر کاهش دهد.در همین زمینه بهرام قاسمی سخنگوی وزارت خارجه کشورمان نیز عصر پنجشنبه از احضار کاردار کویت در تهران به وزارت خارجه خبر داد.
وی همچنین تصریح کرده است که به دنبال ایراد اتهام‌های بی‌اساس از سوی مقام مسئول در وزارت خارجه کویت به جمهوری اسلامی ایران در خصوص پرونده موسوم به العبدلی، «فلاح الحجرف» کاردار کویت در تهران به وزارت امور خارجه احضار و مراتب اعتراض شدید کشورمان در این خصوص به وی ابلاغ شد.
حالا کاهش سطح روابط کویت با ایران به شدت مورد استقبال رسانه‌های سعودی قرار گرفته است.
ناظران سیاسی در تحلیل و بررسی کاهش یکجانبه روابط با ایران توسط کویت بیان داشتند کویت که در جنگ تحمیلی حامی صدام بود اما در نهایت مورد تهاجم قرار گرفت اما با کمک تهران نجات پیدا کرد امروز دچار آلزایمر شده تا براساس پازل ترامپ و محمد بن سلمان علیه ایران اسلامی حرکت کند.
کارشناسان بر این باورند دلیل تشدید تخاصم‌طلبی سعودی‌ها را جنگ قدرت بین شاهزاده‌های سعودی با محمد بن سلمان و احساس سرخوردگی ریاض در خاورمیانه دانستند. آنها بیان داشتند که عربستان ضمن برخورد قهرآمیز با قطر تلاش کرده است کشورهای دیگر همانند کویت را بر علیه ایران مورد تطمیع قرار دهد. 

توسعه‌طلبی ریاض در منازعه با قطر و تطمیع کویت
کمال دهقانی فیروزآبادی در گفت‌و گو با خانه ملت گفت: کویت با فاصله گرفتن از مدار منطق تحت تاثیر رویکردخصمانه و رادیکال سعودی اقدام به کاهش سطح روابط با جمهوری اسلامی کرده است.
نماینده مردم میبد و تفت در مجلس شورای اسلامی گفت: جمهوری اسلامی همواره به عنوان یک قدرت ثبات ساز رفتار کرده است و کویتی‌ها در جریان جنگ خلیج فارس با رویکرد تهران از مرگ نجات پیدا کردند.
وی در ادامه افزود: از کویت به عنوان کشوری که دارای سطح خوبی از دموکراسی برخوردار است انتظار می‌رفت که این گونه اسیر رویکرد تکفیری و تنش‌زای سعودی‌ها نشود.
نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: نوع روابط ایران با کویت همواره براساس احترام متقابل و در جهت منافع مشترک بوده است اما سعودی‌ها تلاش می‌کنند در این روند اخلال ایجاد کنند. وی تاکید کرد: عربستان سعودی با مداخله در امورداخلی کشورهای منطقه و صادرات تروریسم تکفیری به دنبال دامن زدن به درگیری‌های مذهبی است تا به خواسته‌های خود دست پیدا کنند.
دهقانی فیروز‌آبادی با پیش کشیدن وضعیت قطر گفت: کویتی‌ها با نگاه به وضعیت دوحه باید بداند که عربستان همان بلایی که برسر قطری‌ها آورد در مورد آنها عملیاتی خواهند کرد تا ماجرای صدام و کویت تکرار شود.
وی تصریح کرد: نگرانی امروز تهران این است که فردا سعودی‌ها پس از قطر به دنبال نقض حاکمیت کشورهای دیگر حاشیه خلیج فارس باشند تا سیطره ریاض تثبیت شود.
این نماینده مجلس گفت: لازم است وزارت امورخارجه اقدام متناسب در جهت حفظ عزت و شان جمهوری اسلامی را انجام دهد.
وی خاطرنشان کرد: عربستان برای حل و فصل مشکلات ریاض نگاه به تشدید تنش های خلیج فارس دارد و تلاش می کند ایران به عنوان تهدیدی علیه کشورهای منطقه معرفی کند.
وی تصریح کرد: بزرگ‌ترین وحشت سعودی‌ها دموکراسی و سرایت مردم سالاری ایران به کشورهای خاورمیانه است زیرا آنها بقای خود را تنها در دیکتاتوری و تروریسم تکفیری دنبال می‌کنند. نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: معضل امروز خلیج فارس و خاورمیانه این است که سعودی‌ها به ابزار دست اشغالگران قدس در انحراف افکار عمومی و انرژی جهانی اسلام از آزادی قبله نخست مسلمین تبدیل شده‌اند.
وی گفت: کویت باید مراقب باشد که به قسمتی از پازل جنون سعودی‌ها تبدیل نشود زیرا رژیم سعودی از کشورهای دیگر به پله‌های امنیت ریاض استفاده می‌کند تا از حیثیت آنها هزینه کند.

انتقال تنش‌ها از ریاض به خلیج فارس
محمدابراهیم رضایی با بیان این که کویت در بین کشورهای حاشیه خلیج فارس همواره با تعلق رفتار کرده است، گفت: انتظار می‌رفت که کویتی‌ها در مقابل درخواست‌های رادیکال سعودی علیه جمهوری اسلامی مقاومت کنند.
نماینده مردم خمین در مجلس شورای اسلامی گفت: کاهش سطح روابط کویت با ایران در حقیقت تسلیم این کشور در مقابل خواسته‌های رژیم سعودی، آمریکا و رژیم صهیونیستی است. وی در ادامه افزود: ریاض از طریق اعمال زور علیه کشورهای عضو شورای همکاری‌های خلیج فارس به دنبال تشدید تنش‌ها علیه جمهوری اسلامی است.
عضو هیئت رئیسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: ایران در موارد متعددی در مواقع بحرانی به عنوان یک دوست و بردار به کمک این کشور رفته است اما گویا کویتی‌ها فراموش کردند که در زمان حمله رژیم بعثی به ایران پناه آوردند.
وی تصریح کرد: رفتار امروز رژیم سعودی شباهت زیادی به رفتار صدام دارد و آن زمان هم متاسفانه برخی در کویت از رژیم متجاوز بعثی حمایت کردند تا آن که کویت قربانی صدام شد.
رضایی گفت: ایران همواره به کویت به چشم یک کشور همسایه در عالی ترین سطح روابط نگریسته است و در این رابطه همواره خواهان ثبات در این کشور بوده است. وی تاکید کرد: سیاست راهبردی جمهوری اسلامی احترام به حسن همجواری و تعامل با کشورهای دیگر بوده است اما آمریکایی‌ها و رژیم سعودی با پرونده سازی به دنبال تحریف این واقعیت هستند.
این نماینده مجلس گفت: سعودی‌ها با بزرگ نمایی نقش پدرخواندگی در جهان عرب موجب شکل‌گیری جنگ‌های خانمان سوز در عراق، سوریه ، یمن و لیبی شده اند اما تاکنون به نتیجه‌ای دست نیافته‌اند و همین موضوع رفتار پرخاشگرانه آنها را تشدید کرده است. وی با بیان این که سعودی‌ها به دلیل مخالفت‌ها با پادشاهی محمدبن سلمان از درون دچار جنگ و درگیری شده‌اند، گفت: عربستان با تنش‌زایی در روابط ایران با کویت یا منازعه در روابط با قطر به دنبال انتقال تنش به خلیج فارس هستند.

ردپای سعودی در کاهش سطح روابط
سید حسین نقوی حسینی نیز ضمن انتقاد از توقف همکاری‌های مشترک بین ایران و کویت گفت: نوع روابط جمهوری اسلامی و کویت همواره مناسبات مثبت و خوبی بوده است و طرفین از تعاملات اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی سودهای خوبی کسب کرده‌اند.
نماینده مردم ورامین در مجلس شورای اسلامی گفت: نکته حائز اهمیت اینجاست که هرگز در روابط ایران و کویت تنش خاصی رخ نداده است مضافا این که ایران در جریان حمله رژیم بعثی صدام به کویت ناجی آنها شد.
وی در ادامه افزود: در اقدام کویت علیه دیپلمات‌های کشورمان و ادعای کذایی ارتباط تهران با اعضای یک گروهک تروریستی به وضوح ردپای سعودی‌ها قابل مشاهده است.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: عربستان همزمان با شکل‌گیری بحران روابط با قطر به کویت فشار وارد می کرد که سطح روابط خود را با تهران کاهش دهد.
وی تصریح کرد: در جریان بگو مگوی ریاض با دوحه شاهد بودیم که عربستان از قطر خواسته‌هایی داشت که نقض فاحش تمامیت ارضی این کشور محسوب می‌شد.
نقوی حسینی گفت: عربستان بر اساس راهبرد کهنه ایران هراسی تلاش می‌کند چهره‌ای غبارآلود از جمهوری اسلامی نشان دهد و کشورهای منطقه را از تعامل باکشورمان منع کند.
وی درباره تشدید رفتار پرخاشگرانه رژیم سعودی علیه ایران و شایعه پادشاهی قریب‌الوقوع محمد بن سلمان گفت: عربستان باتوجه به تحولاتی که در ریاض درباره انتقال قدرت وجود دارد در مسیر خطرناکی قرار گرفته است.
این نماینده مجلس گفت: رادیکالیزه شدن نوع رفتار عربستان با کشورهای منطقه و جمهوری اسلامی ایران قطعا سعودی‌ها را به بن‌بست خواهد کشاند و آنها محکوم به ادامه شکست‌های سریالی هستند که متحمل می‌شوند.

مقدمه‌ای برای افتتاح سفارت رژیم صهیونیستی
به اعتقاد کارشناس مسائل جهان عرب، کاهش سطح روابط کویت با ایران پیش‌زمینه و مقدمه‌ای برای افتتاح سفارت رژیم صهیونیستی در کویت است.
«حسن هانی‌زاده»در گفت‌وگو با تسنیم، در خصوص کاهش تعداد دیپلمات‎های ایرانی و بسته شدن دفاتر وابسته به سفارتخانه ایران در کویت، با اشاره به اینکه کاهش سطح روابط کویت با ایران گفت: کاهش سطح روابط کویت با ایران پیش‌زمینه و مقدمه‌ای برای افتتاح سفارت رژیم صهیونیستی در کویت است.
وی با توجه به مأموریتی که واشنگتن برای کشورهای شورای همکاری خلیج‌فارس محول کرده است، گفت: دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا در جریان سفر اخیر به ریاض دیداری با سران ۶ کشور عضو شورای همکاری خلیج‌فارس داشت و دو موضوع اساسی را مطرح کرد؛ نخست جریان‌سازی علیه ایران و قطع و کاهش روابط با ایران و موضوع دوم، ضرورت افتتاح سفارت رژیم صهیونیستی در کشورهای عضو شورای همکاری خلیج‌فارس که این مأموریت به عهده‌ عربستان قرار داده شد.
کارشناس مسائل جهان عرب با تأکید بر اقدامات ضد ایرانی ریاض اشاره داشت: به نظر می‌رسد تلاش عربستان سعودی اکنون بر این است که یک جبهه‌ عبری - عربی علیه ایران تشکیل دهد و مناقشات اعراب و اسرائیل را به مناقشه اعراب و جمهوری اسلامی ایران تبدیل کند. وی با اشاره به فشارهای ریاض بر قطر و کویت تأکید داشت: عربستان سعودی نخست از قطر شروع کرد و قطر را تحت فشار قرار داد که رابطه‌ خود را با ایران قطع کند؛ اما این کشور از خود مقاومت نشان داد و تحریم‌ها علیه دوحه آغاز شد. اکنون نیز نوبت کویت است. چسبندگی بسیار زیاد کویت به عربستان و وجود یک ساختار وهابی قوی در این کشور موجب شده که دولت آن با یک سلسله جریان‌سازی‌هایی علیه ایران بدون هیچ‌گونه مدرک و مستنداتی، اتهام زنی‌هایی را علیه کشورمان آغاز کند و سطح روابط خود را کاهش دهد.
هانی‌زاده با توجه به ادعای بی‌اساس کویت گفت: ادعای کویت این است که یک هسته‌ جاسوسی وابسته به ایران در این کشور کشف شده و این افراد به ایران فرار کرده‌اند. این اتهام زنی بسیار سخیف و کودکانه است؛ زیرا اساساً ایران نیازی به جاسوسی علیه کویت ندارد. کویت کشوری کوچک با ساختار و جمعیت مشخص است که هیچ‌گونه تأسیسات پیچیده نظامی و یا هسته‌ای ندارد که ایران بخواهد جاسوسی کند. بنابراین این امر تحت هیچ عنوانی قابل‌قبول نیست؛ اما کویت تصمیم خود را برای کاهش سطح روابط با ایران و برقراری رابطه‌ آشکار با اسرائیل گرفته است.
کارشناس مسائل جهان عرب با تأکید بر کمک‌های ایران به کویت یادآوری کرد: جمهوری اسلامی ایران و سفارت ایران در کویت در جنگ عراق علیه کویت در سال ۱۹۹۰ که رژیم صدام این کشور را اشغال کرد، بیش از یک‌صد تن از زنان و دختران و برادران امیر این کشور را در آن زمان از کویت خارج و به ایران منتقل کرد و آنان را از تعرض سربازان عراقی مصون داشت؛ به همین دلیل ایران نگاهی کاملاً انسانی و اسلامی به کویت دارد؛ اما این کشور ثابت کرد که در دوستی با ایران ثابت‌ قدم نیست و تابعی از اراده آمریکا، لابی صهیونیستی و عربستان است.

https://siasatrooz.ir/vdcg3z9qqak9zq4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی