دوشنبه ۲۵ شهريور ۱۳۹۲ - ۰۰:۲۱
کد مطلب : 83538

فيس بوك، خط قرمز كم رنگ؟

فيس بوك، خط قرمز كم رنگ؟

افراط و تفريط در هر موضوعي خطاست.چه بخواهيم عضو كلوب هواداران برج ميلاد باشيم يا يكي از ميليون ها كاربري كه هر روز صبح تا صفحه فيس بوك خود را چك نكنند روزشان آغاز نمي شود.
فيس بوك به عنوان يكي از مورد توجه ترين صفحه هاي اجتماعي طي سالهاي گذشته همواره مورد توجه قشر عظيمي از ايرانيان بوده است. اگر نگاهي به آمار بيندازيم در مي يابيم كه بيشترين تعداد عضويت در فيس بوك از آن ايرانيان است و اين صفحه مجازي همچون نان شب براي هموطنان ما واجب بوده است.
اينكه دلايل روانشناختي و اجتماعي هجوم عده كثيري از ايرانيان به صفحات فيس بوك چه مي تواند باشد موضوعي است كه جسته و گريخته به آن پرداخته و راهكارهاي فرار از اين اعتياد اينترنتي را هم مخابره كرده ايم اما آنچه گزارش امروز قرار است به آن نگاهي داشته باشد مسئله ساز شدن حضور مقامات دولتي در اين صفحه اجتماعي است.
حضور اعضای هیات دولت در شبکه های اجتماعی همچون فیس بوک در شرایطی است که وب سایت این شبکه چندسالی است که فیلتر شده و کاربران ایرانی باید برای حضور در آن از فیلتر شکن استفاده کنند.
پس از اينكه اين روزها و در پي حرف و حديث هايي كه براي صفحات برخي از اين مسئولان پيش آمد فرمانده ناجا در مورد عضویت برخی وزرا در شبکه‌اجتماعی فیس‌بوک و انتشار برخی اخبار مبنی بر رفع‌فیلتر این شبکه گفت: مقررات استفاده از فیس‌بوک تغییر نکرده لذا مسئولان در اجرای قانون پیشگام باشند.
احمدی مقدم صریحا خواستار رعایت قانون منع عضویت در فیس بوک از سوی مسئولان شد و تصریح کرد: برخی دستگاه‌ها در دولت جدید برای ارتباط با مخاطب از شبکه‌های اجتماعی استفاده کرده‌اند ولی تاکنون مجوز قانونی نگرفته‌اند.
البته فرمانده نیروی انتظامی راه برای برای مذاکره درباره رفع فیلتر فیس بوک را نیز باز گذاشته و افزود: شورای عالی فضای مجازی وظیفه رسیدگی به رفع فیلتر فیس بوک را دارد باید دید می‌توان از شبکه‌های اجتماعی به عنوان فرصت استفاده کرد یا نگاه تهدیدمحور داشته باشیم؟
اما در حاليكه فرمانده ناجا قاطعانه در خصوص آينده پيش روي اين صفحه اجتماعي چيزي نگفت عبدالصمد خرم‌آبادی، دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه با بیان اینکه نمی توان میان محتوای مجرمانه و غیر مجرمانه فیس بوک مرزی قائل شد، گفت: علاوه بر این، مشکل فیس‌بوک قبل از اینکه به محتوایش برگردد، مربوط به ماهیت و عملکرد آن است، چرا که این سایت بزرگترین و گسترده‌ترین ابزار جمع آوری اطلاعات برای سازمان‌های جاسوسی آمریکا و اسرائیل به شمار می‌رود.
خرم آبادی به نشت اطلاعات از طریق این صفحه ها به سرویس های جاسوسی غربی اشاره و تصریح کرد: در صورتی که این اطلاعات به دست دشمن برسد، آن کشور در معرض خطر جدی قرار خواهد گرفت، علاوه بر این حتی اطلاعات شخصی یک فرد خاص نیز (مثلا در شرایطی که این فرد یکی از دانشمندان یا نخبگان علمی یا یکی از مسئولین سیاسی یا نظامی کشور باشد) می‌تواند برای سرویس‌های جاسوسی دشمن اهمیت بسیار زیادی داشته باشد.
حضور كابينه دولت يازدهم با واكنش هاي مختلفي از سوي مردم روبرو بوده است.
موافقان فعالیت مسئولان دولتی در شبکه های اجتماعی همچون فیس بوک معتقدند که حضور وزیران در این شبکه ها فرصتی را ایجاد می کند که مردم حرفهای خود را بدون واسطه به مسئولان بگویند و این موضوع به حل مشکلات موجود در جامعه کمک می کند.
همچنین مخالفان این موضوع نیز دلایل متفاوتی را دارند، از جمله اینکه با توجه به ادبیات رایج در فضای مجازی شبکه های اجتماعی، حضور در فیس بوک در شان وزیران نیست و نباید مسئولان وارد بازیای شوند که به سود غرب است.
بسیاری از شهروندان نیز به ابهامات حقوقی حضور در فیس بوک اشاره کرده و معتقدند با توجه به این که مسئولان اجرایی رده بالا در این شبکه اجتماعی عضویت دارند فیلتر بودن آن يا معنایی ندارد و يا مسئولان باید در رابطه حضور خود در فيس بوك پاسخگو باشند.
اين در حالي است كه چندي پيش مهدی اخوان بهابادی، دبیر شورای عالی فضای مجازی درباره فیس بوک اظهار می کند: به عنوان یک شبکه اجتماعی که در خارج از کشور فعالیت دارد، فرقی بین این شبکه با سایر شبکه‌های اجتماعی قائل نیستیم و پیش از این هم اعلام کرده‌ایم که عضویت در این شبکه‌ها به طور طبیعی جرم نیست اما دور زدن سامانه فیلترینگ کشور طبق قانون جرم محسوب می‌شود.
اما آنچه به عنوان حرف آخر اين گزارش مورد توجه قرار مي گيرد تشکیل کمیته ای برای بررسی عضویت وزرا در شبکه های اجتماعی است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات واعظی در پاسخ به سؤالی درباره انتساب صفحاتی از شبکه اجتماعی فیس بوک به وزرا و اعضای هیئت دولت گفت: کمیته‌ای در این باره در نهاد ریاست جمهوری تشکیل شده است تا به این مسئله رسیدگی کند.

https://siasatrooz.ir/vdcg7n97.ak9ww4prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی