يکشنبه ۲۵ شهريور ۱۳۹۷ - ۲۰:۲۸
کد مطلب : 106057

تحریم کالاهای کشورهای بی اراده

آمریکا پس از خروج از برجام مهمترین هدف خود را بر روی تحریم فروش نفت ایران قرار داده و به همین خاطر رایزنی‌های گسترده‌ای...

آمریکا پس از خروج از برجام مهمترین هدف خود را بر روی تحریم فروش نفت ایران قرار داده و به همین خاطر رایزنی‌های گسترده‌ای را برای همراه کردن کشورهای خریدار نفت ایران انجام داده است.
جمهوری اسلامی ایران از راه فروش نفت کسب درآمد می‌کند، یکی از مهمترین منابع درآمدی ایران فروش نفت است، به همین خاطر اگر خللی در روند فروش آن ایجاد شود بر روی اقتصاد کشور تأثیر مستقیم دارد.
طی سال‌های گذشته تاکنون، متأسفانه از سوی دولت‌ها برای رهایی از وابستگی به نفت اقدام قابل توجهی انجام نشده است و این روند همچنان ادامه دارد، به همین خاطر است که آمریکا تلاش زیادی را آغاز کرده تا خریداران نفت ایران را منصرف کند. در این راه موفقیت‌هایی نیز به دست آورده است و برخی از کشورهای خریدار نفت با رایزنی‌های آمریکا و فشارهایی که او وارد کرده است، تصمیم گرفته اند از ایران نفت نخرند.
این که چنین کشورهایی تحت فشار آمریکا تصمیم گرفته‌اند از جمهوری اسلامی نفت نخرند، نداشتن استقلال سیاسی و اقتصادی آنها را می‌رساند که حتی توان و اراده آن را ندارند تا بتوانند فارغ از تصمیمات یکجانبه آمریکا برای خود در عرصه اقتصادی و سیاسی تصمیم گیری کنند، چنین کشورهایی در دنیا شناخته شده هستند و به همین خاطر کشوری همچون ایران باید در مراودات سیاسی و اقتصادی خود با آنها دقت بیشتری داشته باشد و در عقد قراردادهای اقتصادی با این کشورها با ظرافت و وسواس عمل کند، چرا که این کشورهای وابسته که حتی توان تصمیم گیری برای خود را هم ندارند در شرایطی که آمریکا اراده کند با او همراه می‌شوند و این جمهوری اسلامی ایران است که زیان خواهد دید.
کره جنوبی و ژاپن دو کشور صنعتی در شرق آسیا است که برای تأمین انرژی مورد نیاز صنایع خود به نفت ایران محتاج است، اما با این وجود در طرح تحریم نفتی ایران از سوی آمریکا مشارکت کرده و در جمع کشورهایی قرار گرفته‌اند که قرار است از ایران نفت خریداری نکنند.
کره جنوبی یکی از کشورهایی است که در ایران از بازار اقتصادی خوبی برخوردار است، لوازم صوتی و تصویری، خودرو و موبایل کره‌ای در ایران رونق زیادی دارد، در واقع کره جنوبی در این زمینه در رده اول قرار دارد و از این بازار سود زیادی هم می‌برد، این کشور اکنون با تبعیت از آمریکا از خرید نفت ایران خود را محروم کرده است، این که نفت مورد نیاز خود را از چه منابعی تأمین خواهد کرد به خود این کشور مربوط می‌شود اما قطعاً برای تأمین آن با مشکلاتی روبرو خواهد شد.
بانک‌های کره‌ای نیز اعلام کرده‌اند که مراودات بانکی خود را نیز با ایران قطع خواهند کرد با این وجود آیا همچنان باید شاهد سرازیر شدن کالاهای کره‌ای به ایران باشیم؟
یکی از راه‌هایی که می‌توان به تصمیم و اقدام کره در تبعیت محض از آمریکا پاسخ داد طرح تحریم کالاهای کره‌ای از سوی مردم است. مردم را باید متوجه این موضوع کرد که کره جنوبی، کشوری که هیچ اراده‌ای از خود ندارد، نمی‌تواند شریک تجاری و اقتصادی قابل اعتمادی برای جمهوری اسلامی ایران باشد، پس در نخستین مرحله از پاسخ به تصمیم بی‌ارادگی کره جنوبی، این مردم هستند که می‌توانند، و باید از خرید کالاهای کره‌ای خودداری کنند و بازار آنها را در ایران از رونق بیندازند.
از سوی دیگر بخش دیگری از مقابله به مثل با اقدام کره جنوبی، دولت است که باید در این زمینه مناسبات اقتصادی ایران با این کشور را قطع کند، حتی کوچکترین روابط اقتصادی نیز با چنین کشوری نباید وجود داشته باشد، کشوری که در جنگ اقتصادی آمریکا علیه ایران مشارکت کرده است، نباید بتواند به ایران صادرات کالاهای مصرفی خود را همچنان داشته باشد، نمی‌توان پذیرفت که کره از بازار ایران بهره ببرد، اما در صف کشورهایی قرار داشته باشد که با آمریکا همراه گشته است.
دولت باید در این زمینه طرحی فوری و انقلابی برای جلوگیری از ورود کالاهای کره‌ای را در دستور کار قرار دهد و اقدامات تنبیهی خود را نسبت به کره جنوبی پیاده کند، حتی در زمینه روابط سیاسی نیز می‌توان تجدید نظر کرد و آن را در سطح پایین تری دنبال نمود.
اگر کشورهای دیگری نیز همچون کره جنوبی با جمهوری اسلامی ایران رفتار کردند، با آنها نیز باید همچون کره جنوبی رفتار شود.
اگر چنین سیاستی از سوی ایران اعمال شود، پس از مدتی کشورهایی که با آمریکا در تحریم‌های اقتصادی یکجانبه علیه ایران مشارکت کرده و از خرید نفت امتناع نموده‌اند، پشیمان شده و بار دیگر برای برقراری روابط سیاسی و اقتصادی خود با ایران التماس خواهند کرد، اما باید به این نکته توجه داشت که نباید همچون گذشته با آنها رفتار کرد، اگر قرار بر بازسازی مناسبات اقتصادی و سیاسی باشد، باید آنها به خاطر بدعهدی و سرسپردگی خود به آمریکا، تاوان و غرامت بپردازند. نفت ایران، نیاز بسیاری از کشورهای دنیا را برآورده می‌کند، اگر این نفت صادر نشود، تأثیر مستقیم بر اقتصاد جهانی خواهد گذاشت و نخستین تأثیر آن افزایش قیمت نفت است.
قدر مسلم باید برای شرایطی که آمریکایی‌ها بر سر نفت ایران پیاده کرده‌اند، آمادگی‌های لازم انجام شود، دولت و دیگر دستگاه‌های نظام اسلامی باید با همراهی مردم خود را آماده مقابله با هرگونه اقدامات اقتصادی علیه کشور مهیا کنند. در این جنگ افتصادی کشورهایی همچون کره نیز باید زیان ببینند. 

محمد صفری

https://siasatrooz.ir/vdcgn39quak9zz4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی