انتقاد از پول‌پاشی و موضع‌گیری دولتی‌ها در روز تصویب لایحه برداشت از صندوق توسعه

خانه ملت دیروز در نشست علنی خود شاهد انتقاد برخی نمایندگان از پول‌پاشی و موضع‌گیری دولتی‌ها در ایام انتخابات بود.
علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در نطق پیش از دستور خود اظهار داشت: حضور چشمگیر و غیرتمندانه و با متانت ملت ایران در انتخابات اخیر ریاست‌جمهوری و شوراهای شهر و روستا و میان‌دوره‌‌ای مجلس شورای اسلامی ستایش‌‌برانگیز و غرورآفرین بود.
لاریجانی خاطرنشان کرد: تدابیر حکیمانه و هوشمندانه رهبر معظم انقلاب که کراراً ملت را به حضور فراگیر و قانونمند دعوت کردند و به دست‌اندرکاران انتخابات رعایت رأی ملت به عنوان امانت را گوشزد کردند، در حضور یکپارچه و آراسته ملت در انتخابات تأثیر منحصربه‌فردی داشت.
وی همچنین با اشاره به اجلاس اخیر ریاض، اظهار داشت: اینکه رئیس‌جمهور آمریکا در ابتدای صحبتش گفته است که چقدر پول از دولت سعودی گرفته تا قبول کرد در این اجلاس شرکت کند، نکته جالبی است که قابل باور نبود به صورت علنی گفته شود. لاریجانی اضافه کرد: آمریکایی‌ها ریاض را مرکز مبارزه با تروریسم اعلام کردند، کار درستی بود چون مرکز صدور تروریسم همانجاست، اگر آمریکا موفق شود مانع ارسال پول، سلاح و افراد مسلح از عربستان به سایر نقاط شود، دیگر نه برج دوقلو در نیویورک منفجر می‌شود و نه هزاران نفر از مردم بیگانه عراق و سوریه و لبنان کشته و زخمی می‌شوند.
وی یادآور شد: آقای ترامپ را در مبارزات انتخاباتی از مشکلات شدید اقتصادی آمریکا بسیار سخن گفت و اینکه می‌خواهد زیرساخت‌ها را بازسازی کند،‌ صاحب‌نظران دنبال این بودند که از کجا می‌خواهد این بودجه را تأمین کند، معلوم شد این منابع بی‌دریغ با دستبرد به منابع مردم مسلمان عربستان تأمین شده است، بهانه‌ای جور کردند و حال ایران عامل تروریسم در منطقه است و حالا در سخنان خود می‌گوید از ریاض می‌خواهیم منطقه را رصد کند که چه کسانی کمک مالی، آموزشی و انسانی به تروریست‌ها می‌کنند؛ این احتیاج به رصد ندارد همانجا که نشسته‌‌اید، همانجاست دنبالش نگردید.

گزارش کمیسیون عمران درباره سیل‌های اخیر
گزارش کمیسیون عمران مجلس در مورد سیل استان‌های سیستان و بلوچستان، آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی در صحن علنی خانه ملت قرائت شد.
در این گزارش که سیدهادی بهادری نماینده مردم ارومیه و عضو هیأت رئیسه کمیسیون عمران پارلمان آن را قرائت کرد آمده است: از مهمترین عوامل توسعه دامنه خسارات جانی و مالی سیل در استان استان سیستان و بلوچستان وجود کانون‌های جمعیتی فاقد زیرساخت مقابله با سیلاب، نفوذپذیری پایین خاک و تبدیل سریع بارش‌ها به رواناب، عدم توج شهروندان به اطلاعیه‌ها و اخطارهای صادره، عدم ارتقای دانش، امکانات و اعتبارات مدیریت بحران و همچنین عدم مستندسازی و بکارگیری تجارب حوادث مشابه در سال‌های گذشته خصوصا توفان گونو اشاره کرد.
همچنین در بخشی از این گزارش که به بررسی سیل در استان‌های آذربایجان شرقی و غربی پرداخته آمده است: در این رابطه ستاد مدیریت بحران استان‌های آذربایجان شرقی و غربی ضمن اعلام آماده باش به دستگاه‌های ذیربط احتمال وقوع سیل را از طریق صداوسیما اطلاع‌رسانی می‌نماید اما به دلیل عدم برآورد حجم بارندگی‌ها محل وقوع و شدت سیل پیش‌بینی نشده بود.
سازمان هواشناسی صرفا با داشتن داده‌های مربوط به جبهه‌های هوایی و عدم دسترسی به دیگر عوامل موثر در پیش بینی سیلاب از جمله مشخصات فنی و طبیعی حوضه آبریز، قادر به پیش بینی دقیق و نقطه‌ای سیل نبوده و بر همین اساس هشدارهای هواشناسی با رویکرد محتاطانه، دقت و کارایی خود را از دست داده و موجب پراکنده شدن امکانات و عدم تمرکز توان امداد و نجات در مناطق درگیر سیل می‌شود.

دولت پیگیری پس از حادثه را مقدم بر پیشگیری می‌داند
اسدالله عباسی نماینده مردم رودسر و املش در مجلس پس از قرائت گزارش کمیسیون عمران درباره سیل‌های اخیر با اشاره به اینکه ساکنین مناطق سیل‌زده علاوه بر از دست دادن مسکن کار خود را نیز از دست می‌دهند،‌ گفت: در این میان ضعف تجهیزات در امدادرسانی نیز نوید بر علت می‌شود. وی با تأکید بر اینکه ضعف اطلاع‌رسانی و امدادرسانی به ویژه در مناطق صعب‌العبور بحران سیل را تشدید می‌کند بر لزوم توجه به این مسأله در حوادث بعدی تأکید کرد و اظهار داشت: توجه به بافت‌های فرسوده و واحدهای غیراستاندارد و اختصاص بودجه مناسب برای بهسازی این گونه واحدها یک ضرورت است.
همچنین حشمت‌الله فلاحت‌پیشه نماینده مردم اسلام‌آباد غرب نیز در سخنان خود با انتقاد از اینکه پس از بروز حوادث و سوانح باید بودجه را از طریق لابی کردن با مسئولان دریافت کرد و به مناطق حادثه‌دیده اختصاص داد، اظهار داشت: در دولت پیگیری پس از حادثه مقدم بر پیشگیری از حادثه است. وی از دریافت بودجه برای اختصاص مناطق حادثه‌دیده به عنوان یک معضل بزرگ نام برد و افزود: دو لایحه مدیریت بحران و لایحه صندوق بیمه حوادث کشاورزی باید سریع‌تر تعیین تکلیف شود.

موافقت مجلس با برداشت ۱.۵ میلیارد دلار از صندوق توسعه
نمایندگان مجلس با کلیات لایحه برداشت ۱.۵ میلیارد دلار از منابع صندوق توسعه ملی برای اشتغال روستاها موافقت کردند. وکلای ملت با ۱۶۸ رأی موافق، ۱۳ رأی مخالف و یک رأی ممتنع از ۲۱۷ نماینده حاضر در صحن علنی، با کلیات این لایحه موافقت کردند.

بی‌برنامگی وزارت کشور «رحمانی‌فضلی» را به صحن مجلس کشاند
بی‌برنامگی وزارت کشور نسبت به توسعه و مدیریت روستاها وزیر کشور را با اعلام وصول سوال ملی موسوی‌لارگانی نماینده فلاورجان در مجلس به صحن علنی مجلس کشاند.
همچنین علاوه بر سوال از رحمانی فضلی وزیر کشور، سوال محمود صادقی نماینده تهران از علی طیب‌نیا وزیر امور اقتصادی و دارایی درباره مبانی حقوقی و شرعی افتتاح حساب‌های سپرده قوه قضاییه نیز اعلام وصول شد. 

اعطای تسهیلات از صندوق توسعه ملی برای اشتغال روستاها مغایر با برنامه نیست
رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: اعطای تسهیلات از محل صندوق توسعه ملی برای اشتغال در روستاها تکلیفی است که در برنامه ششم به دولت داده شده است و مغایر با برنامه نیست.
محمدباقر نوبخت و در خلال بررسی لایحه اعطای تسهیلات از محل منابع صندوق توسعه ملی برای ایجاد اشتغال در روستاها با اولویت مناطق کمتر توسعه یافته، عشایری و مرزی گفت: برای اینکه دولت موظف شود نرخ بیکاری به ۸.۶ دهم تغییر دهد مجلس در برنامه ششم پیش‌بینی کرد که ۷۷۰ هزار میلیارد تومان سالانه سرمایه‌گذاری شود. وی ادامه داد: ایجاد ۵۵ هزار شغل در سال نیازمند سالانه ۷۱ هزار میلیارد تومان برداشت از صندوق توسعه ملی برای اشتغال و کشاورزی است و این همان مصوبه مجلس است که ما می‌خواهیم به آن عمل کنیم.
نوبخت با تاکید بر اینکه دولت از مجلس تقاضا نکرده است که از صندوق توسعه ملی برداشت انجام دهد، گفت: طبق این لایحه مجلس به دولت اجازه می‌دهد که برای تسهیلات به روستائیان از صندوق توسعه ملی استفاده کنند چرا که در اساسنامه صندوق این مطرح است و در جلسه ویژه‌ای که آبان ماه به همراه آقای لاریجانی خدمت رهبری بودیم ایشان با صراحت بیان کردند که دولت در این باره لایحه‌ای به مجلس بدهد و مجلس هم با فوریت به آن رسیدگی کرده و اجرا شود. 

پول‌پاشی و موضع‌گیری دولتی‌ها از جمله آسیب‌های انتخابات ریاست جمهوری است
نماینده تبریز در مجلس گفت: حضور گسترده مسئولان دولتی در مخالفت‌ها و موافقت‌ها با کاندیداها و پول‌پاشی در انتخابات و انواع بداخلاقی‌ها توسط نامزدها و هوادارانشان از جمله آسیب‌های جدی وارد بر انتخابات ریاست جمهوری است.
محمدحسین فرهنگی در نطق میان دستور خود، گفت: آسیب‌شناسی انتخابات ریاست جمهوری نکات قابل تأملی را یادآور می‌شود، فضای پرالتهاب آن هم در موضوعات غیراولویت‌دار کشور، حضور گسترده مسئولان دولتی در مخالفت‌ها و موافقت‌ها با نامزدها برخلاف نص صریح قانون به ویژه ماده ۶۸ قانون انتخابات ریاست جمهوری و تبصره ۲ آن پول‌پاشی در انتخابات، انواع بداخلاقی‌ها توسط نامزدها و هواداران آنها، ایجاد فضاهای روانی کاذب، طرح ادعاهای خلاف قانون اساسی و خلاف قوانین و بعضاً خارج از اختیارات قانونی رئیس‌جمهور از جمله آسیب‌های جدی وارد بر انتخابات ریاست جمهوری است.
نماینده مردم تبریز اظهار داشت: توصیه می‌کنم نمایندگان و همه دست‌اندرکاران جریانات سیاسی در خصوص نظام پارلمانی جدی‌تر بیندیشند، رهبر معظم انقلاب نیز چند سال پیش بررسی آن را به بلامانع اعلام کردند.

تخلفات گسترده هیأت نظارت بر انتخابات شوراها
۵۲ نفر از نمایندگان در نامه‌ای به رئیس مجلس با اشاره به تخلفات گسترده هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها، اعلام کردند متأسفانه صلاحیت افرادی با سابقه فساد اخلاقی، مالی و شرب خمر یا مشکلات شدید امنیتی توسط این هیأت تأیید شد.
در این نامه اعلام شده است: متأسفانه افرادی که سابقه فساد اخلاقی، مالی و شرب خمر و یا مشکلات شدید امنیتی داشته و کتباً مورد رد وزارت اطلاعات و سایر مراجع قانونی و امنیتی بوده‌اند، توسط هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها مورد تأیید قرار گرفتند.
این نامه می‌افزاید: این نحوه عملکرد لطمات جبران‌ناپذیری به جایگاه‌های شوراهای شهرها و روستاها که همانا پارلمانی محلی هستند و به شأن و جایگاه مجلس وارد کرده است.

https://siasatrooz.ir/vdcgtt9y.ak9yq4prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی