پنجشنبه ۶ آبان ۱۳۹۵ - ۰۳:۱۰
کد مطلب : 97344
فرانسه همچنان بر نقض حقوق پناه‌جویان اصرار دارد

حاکمیت شرایط غیرانسانی بر اردوگاه کاله

حاکمیت شرایط غیرانسانی بر اردوگاه کاله

همزمان با تشدید فضای امنیتی در فرانسه علیه پناه‌جویان، کمیساریای عالی آوارگان وابسته به سازمان ملل متحد بار دیگر تاکید کرد فضای موجود در اردوگاه غیرقانونی آوارگان در شمال فرانسه موسوم به "جنگل" کاملا غیرانسانی است.
ویلیام اسپیندلر سخنگوی کمیساریای عالی آوارگان ­ در کنفرانسی مطبوعاتی در ژنو اعلام کرد این نهاد بشردوستانه از مدتها پیش با انتقاد از شرایط حاکم بر اردوگاه غیرقانونی کاله در شمال فرانسه خواستار بسته شدن آن و ایجاد سرپناهی مناسب برای آوارگان و متقاضیان ساکن این اردوگاه شده بود.مقامات فرانسه روز دوشنبه عملیات تخلیه این اردوگاه را آغاز کردند و ­یک هزار و ۹۰۰ آواره داوطلب را به خارج از این اردوگاه منتقل کردند. از ساعات اولیه صبح شمار زیادی از آوارگان در ورودی اردوگاه صف کشیده بودند تا سوار ­اتوبوس‌هایی شوند که برای انتقال آنها در نظر گرفته شده بود.سخنگوی کمیساریای عالی آوارگان ضمن ابراز خرسندی از این که در عملیات تخلیه آوارگان اتفاق پیش‌بینی نشده‌ای نیفتاده است تصریح کرد ناظران این نهاد در تمام مراحل انتقال آوارگان از این اردوگاه حضور دارند و به آوارگان کمکها و مشاوره‌های حقوقی لازم را به آنها می‌دهند.دولت فرانسه پس از یک شب ناآرام، سومین روز از عملیات پاکسازی اردوگاه مهاجران در نزدیکی بندر کاله که به اردوگاه جنگل معروف است را صبح دیروز آغاز کرد. به گفته یکی از مسئولان دولتی این عملیات، بر اثر پرتاب چند کپسول کوچک گاز در اردوگاه جنگل از سوی مهاجران که باعث بروز آتش‌سوزی در بخشهایی از این اردوگاه شد، یکی از مهاجران از ناحیه گوش دچار جراحت شد. وی در عین حال در گفت وگو با رادیو فرانسه تاکید کرد عملیات پاکسازی اردوگاه جنگل تا برچیده شدن تمامی چادرها و خروج کامل مهاجران از این اردوگاه ادامه خواهد یافت. پس از به آتش کشیده شدن برخی چادرها از سوی مهاجران، پلیس و ادارات آتش‌نشانی بندر کاله هم‌اکنون در آماده‌باش کامل به سر می‌برند. به گفته نیروهای امنیتی حاضر در این عملیات، برخی از مهاجران پیش از ترک اجباری چادر خود در اردوگاه جنگل، برای نشان دادن اعتراض خود و ایجاد وقفه در روند اجرای عملیات، آنها را آتش می‌زنند.
گروه فعال سازمان ملل در مساله بازداشتگاه‌های غیرقانونی در پایان اولین سفر رسمی خود به آمریکا اعلام کرد، واشنگتن باید زندان گوانتانامو را تعطیل کرده و به حکم بازداشت پناه‌جویان، مهاجران ثبت نشده و سایر مهاجران خارجی پایان دهد.براساس کنوانسیون سازمان ملل در خصوص حقوق مهاجران "مهاجر" کسی است که در کشوری غیر از زادگاهش زندگی می‌کند. آمریکا از سال ۱۹۹۶ بازداشت اجباری مهاجران را اجرایی کرد. از سال ۱۹۹۶ تا سال ۲۰۱۴ تعداد مهاجران بازداشتی از ۸۵۰۰ تن به بیش از ۳۴ هزار تن رسیده است. آمریکا با این آمار بزرگترین سیستم بازداشتی مهاجران را در جهان دارد.یکی از محققان دیده‌بان حقوق بشر می‌گوید: بازداشت اجباری در آمریکا مطابق با استانداردهای بین‌المللی نیست که می‌گویند بازداشت باید آخرین راه‌ عملی باشد.بلکه در عوض آمریکا تقریبا هر کسی که به این کشور آمده را به مراکز بازداشتی فرستاده است. ما امیدواریم که دولت با اتخاذ اقداماتی برای کاهش تعداد بازداشتی‌ها به این گزارش پاسخ دهد.این گروه همچنین ناهمخوانی‌هایی را در سیستم دادگستری کیفری آمریکا کشف کرده و خواهان سیستمی شده است که وثیقه‌های مناسبی را برای افراد تعیین کرده و دسترسی به وکیل قانونی را تسهیل کند.این گروه که شامل پنج نماینده سازمان ملل بود دو هفته در آمریکا حضور داشت و برای بررسی سیستم دادگستری آمریکا به الینویز، کالیفرنیا و تگزاس سفر کرد و نگاهی به سیاست مهاجرتی این کشور انداخت.این گروه بررسی‌های آتی خود را طی سال آینده انجام خواهد داد و در سپتامبر ۲۰۱۷ گزارش نهایی خود را به شورای حقوق بشر سازمان ملل ارائه خواهد کرد.
آنچه این روزها در اروپا مشاهده می شود مجموعه اقداماتی است که علیه پناه‌جویان صورت می‌گیرد. در بسیاری از کشورهای اروپایی به بهانه امنیت به مقابله و حتی اخراج پناه‌جویان پرداخته می‌شود که بر شدت درد و رنج آنان افزوده است. برخی از کشورهای اروپایی مانند انگلیس ادعا کرده‌اند که فقط کودکان پناه‌جویان را می پذیرند و خانواده‌های آنان حق ورود ندارند.

https://siasatrooz.ir/vdcgtw9y.ak9ut4prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی