دوشنبه ۴ تير ۱۳۹۷ - ۰۰:۲۶
کد مطلب : 104879
همه چیز به اف.ای.تی.اف ختم می‌شود

ظریف: قرار نبود برجام موانع بانکی را رفع کند

ظریف: قرار نبود برجام موانع بانکی را رفع کند

برجامی که قرار بود همه مشکلات اقتصادی را حل کند حتی آب و هوا را اکنون، برای رفع مشکلات بانکی که در برجام نیز وجود دارد،‌باید اف.ای.تی.اف را بپذیریم.
اگر قرار بر این بود که اف.ای.تی.اف موانع بانکی را بر طرف کند، چرا تن به برجام دادیم؟ برجامی که دستاوردی نداشت و تنها باعث ایجاد محدودیت‌های زیاد برای صنعت هسته‌ای کشور شد.
اف.ای.تی.اف قانونی است که باعث خودتحریمی ایران می‌شود، مسئله‌ای که آمریکا و اروپا با طرح آن سعی دارند محدودیت‌های مالی و بانکی شدیدتری را علیه ایران وضع کنند. رفع تحریم‌های اقتصادی و برداشته شدن موانع بانکی پس از برجام برخی از تعهداتی بود که غرب به ایران وعده داده بود،‌اما بدعهدی آمریکا و اروپا هیچ یک از آنها را برآورده نکرد.
اما اکنون نکات تازه‌ای از بی‌دستاوردی برجام از زبان دست اندرکاران مذاکرات هسته‌ای گفته می‌شود. اگر سری به آرشیو سخنان مسئولین و اعضای تیم هسته‌‌ای بزنیم آنها بارها گفته اند که یکی از دستاوردهای برجام برداشتن موانع بانکی است اما رفع این مشکل اکنون به پیوستن ایران به اف.ای.تی.اف گره زده می‌شود.
وزیر امور خارجه کشورمان گفته است: از اول نیز قرار نبود مشکلات بانکی توسط برجام حل شود بلکه مشکلات بانکی مربوط به عدم شفافیت و عدم عضویت در اف.ای.تی.اف است.
به گزارش مهر، محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در جمع نمایندگان اتاق بازرگانی ایران اظهار داشت: بخش خصوصی موتور محرکه اقتصاد کشور است و فعالان بخش خصوصی سربازان اقتصادی کشور هستند. اگرچه وزارت امور خارجه در حوزه روابط خارجی اقتصادی محدود است، اما همواره تلاش کردیم از بخش خصوصی به عنوان کارفرما، همفکر و مشاور استفاده کنیم.
وی گفت: نگرانی‌های به جایی را امروز دوستان در حوزه اقتصادی مطرح کردند که می‌تواند منتقل‌کننده نظرات شما به همکاران باشد. در حوزه روابط خارجی چند نکته را یادآور می‌شوم.
ظریف تصریح کرد: مقدمه اول این که دوستانی که امروز صحبت کردند، به اهمیت اقتصاد در قدرت ملی اشاره کردند که بنده هم تایید می‌کنم چراکه دیگر مولفه‌های قدرت مانند سابق نیست و از ابتدای قرن بیستم قدرت اقتصادی در کنار قدرت نظامی موجبات پیشرفت یا عقب‌ماندگی کشورها می‌شد.
وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به عاملی بنام دیپلماسی اقتصادی تاکید کرد: دولت‌ها دیگر صرف قدرت نظامی نیست که قدرتشان مطرح شود بلکه بُرد کلام آنها است که تاثیرگذار می‌شود. در دوران مذاکرات عاملی داشتیم تحت عنوان هزینه بدنامی که امروز دولت آقای ترامپ درگیر این مساله است و در درازمدت بدنامی ترامپ به نفع ما می‌شود.
وزیر امور خارجه ادامه داد: چرا دستاورد خودمان را به دست خود نابود کنیم. دوستانی که یک روز می‌گفتند برجام چه دستاوردی برای ما داشت امروز در رسانه‌های خود می‌گویند چرا فلان شرکت از ایران خارج شد.
وزیر امور خارجه با اشاره به دو مشکل شفافیت امور بانکی و مالی کشور و موضوع مبارزه با پولشویی اظهار داشت: متأسفانه عده‌ای امروز از اف.ای.تی.اف تابویی ساخته‌اند که البته باید این را بگویم که اکثر کسانی که درخصوص این موضوع صحبت‌هایی را داشته‌اند، اطلاع چندانی از آن ندارند و بعضاً می‌گویند اف.ای.تی.اف شاید یک قرارداد باشد، شاید یک چارچوبی برای مذاکره است و یا اینکه آنها احتمالا نمی‌دانند چه تأثیراتی این موضوع می‌تواند برای کشور درپی داشته باشد که امروز من نمی‌خواهم در این رابطه صحبتی کنم.
ظریف تأکید کرد: به اعتقاد ما این دو مشکل قابل حل است و هرچند که ارتباط مستقیمی هم با وزارت امور خارجه ندارد ولی ما در این زمینه هم پیگیر هستیم و انشاالله راهی برای آن پیدا خواهیم کرد. از اول نیز قرار نبود مشکلات بانکی توسط برجام حل شود بلکه مشکلات بانکی مربوط به عدم شفافیت و عدم عضویت در اف.ای.تی.اف است.
وی گفت: ما معتقدیم که در کشور باید یک سیاست خارجی وجود داشته باشد و همانطور که در قانون اساسی هم آمده، تعیین خطوط و سیاست‌های کلان، سیاست خارجی توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی صورت می‌گیرد و ما همانگونه که در بحث برجام در چارچوب فرمایشات ایشان حرکت کردیم در موضوع اف.ای.تی.اف هم این کار را ادامه خواهیم داد و جای نگرانی برای بازار نیست.
ظریف یادآور شد: امروز دنیا معتقد است که ما خیلی عزتمند شده ایم و هستیم و به نظر نباید در داخل چیزی خلاف این را بگوییم چراکه امروز انسجام داخلی از نان شب هم برای ما واجب‌تر است. وی افزود: ما در ایران از اصلاح طلب، اصولگرا، بی‌خط، مخالف جمهوری اسلامی، مخالف دولت همه در یک کشتی هستیم. هدف نه نظام است نه دولت روحانی بلکه هدف ایران است. این ایران است که برای بعضی اهداف و تمایلات، مانع است.

https://siasatrooz.ir/vdcgut9qyak9z74.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی