يکشنبه ۲ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۳:۴۴
کد مطلب : 88777
رشد مهاجرت در كلان شهرها و افزايش شغل‌هاي كاذب

اين مشاغل را چگونه بايد مهار كرد؟

اين مشاغل را چگونه بايد مهار كرد؟

با روند رشد مهاجرت در كلان شهرها مشاغل مختلف كه حداقل در طبقه بندي شغلي جايگاهي ندارد اين روزها يكي پس از ديگري خود را آشكار مي كند.
با تغيير سبك زندگي مردم و گسترش وسايل ارتباط جمعي مشاغل نيز دستخوش تغيير شد و شاهد رشد شغل هاي مختلف و بعضا مدرن و امروزي هستيم؛ اما در اين ميان گروهی از جوانان درجای‌ جای كشورمان برای فرار از بیكاری به مشاغلي روي می‌آورند كه كارشناسان این افراد را زیر گروه جامعه آسیب‌دیده و بیكاران پنهان دسته‌بندی می‌كنند.
با افزایش تقاضا برای ورود به بازار كار و ناتوانی در پاسخ دادن به نیازهای شغلی كارجویان، مشاغل كاذب جدیدی را به بیكاران تحمیل می‌كند كه عناوینی مانند دادزن، گریه كن برای مراسم ترحيم، دلال، دستفروش، كارت پخش كن و وردست از آن جمله است.
یكی از مهمترین آفت های هجوم كارجویان به بازار كار، افزایش مشاغلی تحت عناوین كاذب و موقت است كه می توان مهمترین دلیل گرایش افراد به آن را فراهم نبودن شرایط ورود كارجویان به مشاغل رسمی دانست. در واقع نامتعادل بودن عرضه و تقاضای نیروی كار آسیب هایی را برای كارجویان به همراه خواهد داشت.
اما اينكه چه بايد كرد تا مشكل مهاجرت بيش از حد و روي آوردن به مشاغل كاذب حل شود موضوعي است كه نماینده مردم درود و ازنا در مجلس در خصوصش مي گويد :چنانچه فرصت شغلی در مناطق محروم ایجاد شود بی شک شاهد افزایش نرخ مهاجرت معکوس خواهیم بود.

استان هاي محروم در اولويت قرار بگيرند
عباس قائیدرحمت در ادامه افزود : سیاست گذاری دولت باید به گونه ای باشد که با ترغیب و تشویق سرمایه گذاران بخش خصوصی به استان های کم برخوردار و محروم توجه ویژه ای شود.
نماینده مردم درود و ازنا در مجلس شورای اسلامی،تصریح کرد: اگر در استانی قرار بر اجرای طرح جدیدی است اما آن استان جزء استان های برخوردار کشور و نیازمند به توسعه صنعت و اجرای طرح جدید نیست دولت باید اجرای آن طرح را در دستور کار خود جزء اولویت های دوم و سوم قرار دهد.
این نماینده مردم در مجلس نهم،اظهارداشت: ۹۰۰طرح در بحث های عمرانی و زیرساختی در کشور وجود داشت که از سوی دولت گذشته به دو و سه برابر یعنی به ۲۹۰۰ طرح رسید به طوری که این میزان طرح کلنگ زنی شد اما عملیات اجرایی آن تا به امروز تکمیل نشده است.
قائیدرحمت،افزود: باتوجه به میزان بسیار کم بودجه کشوری، بی شک اجرای این ۲۹۰۰ طرح نیازمند به یک بازه زمانی ۱۵ ساله است به همین علت بی شک سیاست غلطی از سوی دولت گذشته در کشور اجرا شده است.
نماینده مردم درود و ازنا در مجلس شورای اسلامی،تصریح کرد: درحال حاضر دولت اعلام به بهره برداری از طرح هایی با پیشرفت فیزیکی بالای ۸۰درصد کرده تا این طرح ها از گردونه اجرایی خارج و به تولید رسانده شوند.
قائیدرحمت،افزود: با توجه به اینک هنوز در استان های برخوردار به هر بهانه ای طرح های جدیدی کلنگ زنی می شود به همین جهت چنانچه این طرح ها بخواهند به بهره برداری برسند بی شک استان های محروم نابود خواهند شد.
نماینده مردم درود و ازنا در مجلس شورای اسلامی،تصریح کرد: در حال حاضر صندوق توسعه ملی اعتباراتی به صورت ارزی برای توسعه و آبادی مناطق محروم در اختیار دارد.
قائیدرحمت،افزود: چنانچه اعتبارات ریالی را از بانک ها به مناطق محروم اختصاص دهیم بی شک مناطق محروم باز هم با مشکل مواجه خواهند شد.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس،گفت:چنانچه فرصت شغلی در مناطق محروم ایجاد شود بی شک شاهد افزایش نرخ مهاجرت معکوس خواهیم بود.

مشاغل سنتي خود را احيا كنيم
اما يكي از مهم ترين مواردي كه براي بهبود وضعيت كار در كشور بايد به آن توجه داشت بهره گيري از ظرفيت هاي بومي و فرهنگي براي كاريابي است.
ظرفيت هايي كه با بهره گيري از آن نه تنها بخش اعظمي از مشكلات بيكاري در شهرها و روستاها حل مي شود بلكه مي توان ظرفيت هاي صادرات فرهنگي خود را نيز افزايش داده و شاهد رشد اقتصادي كشور باشيم.
يك كارشناس ميراث فرهنگي در همين زمينه مي گويد : مهارت آموزی و احیاي دوباره مشاغل بومی و سنتی زمینه ایجاد فرصت‌های شغلی بیشتر را مهیا می‌کند اما باید در این میان فرهنگ حرکت به سمت شغل های بومی و سنتی را نیز در میان اقشار جوان نهاینه کرد.
جلال خوابنما معتقد است : شغل های قدیمی ثبات و ایجاد اشتغال پایدار را در پی دارد و از سویی دیگر برخی مشاغلی که امروز فراموش شده‌اند در زمره حرفه و هنرهای صنایع دستی قرار دارند و باید برای حفظ اصالت و هویت خود نیز آنها را دوباره احیا کنیم.
وی بیان می‌کند: مشاغل قدیمی که امروز در مجموعه شغل‌های حاشیه‌ای قرار دارد تا سالها پیش جزو مشاغل اصلی و مورد نیاز مردم بود و امروز باید به حفظ این سرمایه‌های بومی و ملی و تاریخی اهمیت داد تا از این رهگذر فرهنگ و هویت تاریخی ایران به نسل های بعدی انتقال یابد و با این اقدام جوانان نیز زیرچتر این مشاغل می‌توانند روزگار خویش را بگذرانند.
اما آنچه در اين راستا بايد به آن توجه داشت آن است كه امروزه تنها چند شغل سنتی كماكان پابرجاست و سایر مشاغل بومی از چرخه مشاغل حذف شده اند و یکی از دلایل این امر مربوط به تغییر سبک زندگی و ذائقه جوانان است و در همين راستا بايد روي اين موضوع مهم نيز توجه ويژه نشان داد.

حرف آخر
اين در حالي است كه كارشناسان بازار سرمايه معتقدند نا بسامانی در بازار کار عامل اصلی بروز مشاغل کاذب در کشور است و با جلوگیری از واردات بی رویه کالاهای خارجی، توجه به واحد‌های تولیدی ورشکسته و... می‌توان پدیده مشاغل کاذب را مهار کرد.
اين كارشناسان معتقدند با جلوگیری از واردات بی رویه کالاهای خارجی، توجه به واحدهای تولیدی ورشکسته، افزایش کیفیت رقابت پذیری تولیدات داخلی بنگاه‌ها، حمایت از صنعت داخلی و بکارگیری ابزار و استعدادها می توان پدیده مشاغل کاذب را مهار و کنترل کند.

https://siasatrooz.ir/vdcguu97.ak97u4prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی