سه شنبه ۴ آبان ۱۴۰۰ - ۲۱:۲۹
کد مطلب : 120178
اعتراضات علیه کودتا در سودان صدها کشته و زخمی برجای گذاشت

بازگشت سرکوب به خیابان‌های خارطوم

در موج جدید سرکوب‌ها علیه مطالبات مردمی، به گفته یک مقام وزارت بهداشت سودان، در درگیری بین نظامیان با معترضان به کودتای نظامی در این کشور، هفت نفر بر اثر تیراندازی کشته و ۱۴۰ نفر زخمی شدند.
پیش‌تر، کمیته مرکزی پزشکان سودان در بیانیه‌ای از کشته شدن سه نفر و زخمی شدن بیش از ۸۰ نفر دیگر در اعتراضات روز دوشنبه این کشور خبر داده بود. این افراد در جریان مشارکت در اعتراضات علیه تصمیم‌های ارتش به انحلال شورای حاکمیت انتقالی و هیأت دولت و اعلام حالت فوق العاده در این کشور و برکناری فرمانداران استان‌های سودان، کشته و زخمی شدند. انجمن صاحبان مشاغل در سودان از شهروندان این کشور خواسته بود در اعلام مخالفت با کودتای نظامی امروز در سودان به خیابان‌ها آمده و به شکل مسالمت آمیز از طریق نافرمانی مدنی فراگیر خواهان بازگشت دولت انتقالی شوند.یک روزنامه عبری‌زبان در گزارشی درباره کودتای سودان، نوشت که منافع تل‌آویو ایجاب می‌کند که به چشم رضایت به این کودتا بنگرد، زیرا «عبدالفتاح برهان» که قدرت را در دست گرفته، حامی عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی است.نشریه عبری زبان «اسرائیل هیوم» با انتشار گزارشی در این خصوص به نقل از یک منبع آگاه رژیم صهیونیستی از تحولات سودان، نوشت:«با توجه به وضعیتی که در سودان به وجود آمده، بهتر است ما از ارتش و فرمانده آن یعنی "عبدالفتاح البرهان" رئیس شورای انتقالی،حمایت کنیم و نه از "عبدالله حمدوک" نخست‌وزیر». این در حالی است که عبدالفتاح البرهان که ریاست دوره انتقالی در سودان را برعهده گرفته، ، شورای حاکمیت و دولت تحت هدایت عبدالله حمدوک را که صبح روز گذشته به همراه شماری از وزرا و سیاستمداران دستگیر شده، منحل کرده است. امری که نهادها و هیأت‌های مدنی آن را «کودتای نظامی» توصیف می‌کنند. همچنین یک روزنامه لبنانی در خصوص تحولات اخیر سودان نوشت، دو سال و نیم کشمکش از زمان سرنگونی «عمر البشیر» به یک حکومت نظامی مورد حمایت کشورهای حاشیه خلیج فارس و رژیم صهیونیستی منجر شد که ستاره آن دو فرد هستند: عبدالفتاح البرهان و حمیدتی.روزنامه الاخبار در گزارشی درباره تحولات سودان نوشت، در ژوئن گذشته اظهاراتی از «محمد حمدان دقلو» (حمیدتی) فرمانده نیروی واکنش سریع سودان پخش شد که وی در آن می‌گفت: «نباید خودمان را فریب دهیم، هیچ تغییری رخ نداده تنها تغییری که اتفاق افتاده این است که عمر البشیر و سران نظام سابق به زندان افتاده‌اند. باید در این باره صریح باشیم؛ ما آنها را وارد زندان کردیم». این دقیقترین بیان از وضعیت امروز سودان است. دو سال و نیم کشمکش از زمان سرنگونی «عمر البشیر» در آوریل ۲۰۱۹ به یک حکومت نظامی مورد حمایت کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس و رژیم صهیونیستی منجر شد که ستاره آن دو فرد هستند: عبدالفتاح البرهان و حمیدتی.در ادامه این گزارش آمده، حمیدتی در اولین دیدار خود با عمر البشیر در سال ۲۰۰۶ سه درخواست مطرح کرد: مشارکت واقعی در قدرت، دادن درجه نظامی به گروهش و پیشرفت خانواده. همه اینها محقق شد. شبه‌نظامیان تحت فرماندهی وی معروف به «الجنجوید» قانونی شدند و رهبر نیروهای واکنش سریع و به سلاح و تجهیزات مجهز شد و سپس به «مأموریت‌های کثیف بزرگ» در داخل و خارج سودان مشخصا در یمن اعزام شد تا شهرتش بویژه در میدان مزدوری برای سعودی و امارات بپیچد.
لازم به ذکر است اعضای شورای امنیت سازمان ملل خواستار برگزاری نشست اضطراری شورای امنیت سازمان ملل درباره سودان شدند.بر اساس این گزارش، انگلیس، ایرلند، نروژ، آمریکا، استونی و فرانسه خواستار برگزار شدن این نشست شده‌اند. همچنین سخنگوی وزارت خارجه آمریکا ضمن اعلام توقف کمک مالی ۷۰۰ میلیون دلاری این کشور به سودان درباره تاثیرات کودتای اخیر بر عادی‌سازی روابط خارطوم با تل‌آویو صحبت کرد.«ند پرایس» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که این کشور و رژیم صهیونیستی از نزدیک تحولات روزها و هفته‌های آینده در سودان به دنبال کودتای اخیر در این کشور را رصد می‌کنند.
فرمانده نیروهای مسلح سودان طی یک نشست خبری درباره سرنوشت نخست‌وزیر این کشور که ناپدید شده، گفت که وی در منزلش میزبان «عبدالله حمدوک» است و ارتش سودان دست به کودتا نزده است بلکه صرفا در حال اصلاح جریان انقلاب است. «عبدالفتاح البرهان» در خصوص سرنوشت «عبدالله حمدوک» نخست‌وزیر سودان که روز گذشته منابع رسانه‌ای اعلام کرده بودند، نیروهای مسلح او و شماری از وزرای کابینه را به مکان نامعلومی برده‌اند، گفت: برای حفظ جان و سلامت نخست‌وزیر، او با من در منزلم است و به زندگی عادی خود ادامه می‌دهد و به زودی به منزلش باز می‌گردد. ما او را در محل اقامت فعلی‌اش تحت الحفظ قرار دادیم تا از او در برابر برخی تهدیدات محافظت کنیم».
وی با تاکید بر حفظ امنیت نخست‌وزیر سودان گفت: «نخست وزیر بیش از یک بار اعلام کرد که خطراتی برای کشور وجود دارد. او کسی بود که بدون انگیزه شخصی کار می‌کرد. در آینده ممکن است تعدادی از روزنامه نگاران را برای ملاقات و گوش دادن به نخست وزیر انتخاب کنیم».فرمانده ارتش سودان در این نشست خبری گفت: «ما با مردم سودان وقتی به مقر فرماندهی کل آمدند بر سر شعارهای عدالت، آزادی و برابری توافق کردیم. ما تمام امتیازات ممکن را به منظور تحقق خواسته‌های مردم سودان برای یک دولت غیرنظامی دادیم».
وی افزود: «سهم‌ بندی‌ها سودان را به مرحله تجزیه سیاسی رساند. ابتکار نخست وزیر از سوی یک گروه خاص ربوده شد و برخی دیگر از جمله نیروهای مسلح کنار گذاشته شدند. گروهی در ائتلاف «الحریة والتغییر» به هزینه قدرت های دیگر برای صحنه‌گردانی انتخاب شدند. ما احساس کردیم که نهاد نظامی مورد عداوت و هدف قرار گرفته است. هفته اخیر نیز شاهد حمله علیه نیروهای مسلح تحریک علیه آن‌ها بودیم».
https://siasatrooz.ir/vdcguz9q7ak9xq4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی