چهارشنبه ۷ مهر ۱۳۹۵ - ۱۰:۵۸
کد مطلب : 97047
سیاست روز دلایل رشد قیمت گوشت قرمز را بررسی کرد؛

جای خالی نظارت در بازار گوشت

جای خالی نظارت در بازار گوشت

بررسی روند قیمت گوشت قرمز در بازار حکایت از آن دارد که قیمت آن روز به روز در حال گران شدن است و مسئولین امر نیز توجهی به این مساله ندارند. در حال حاضر نرخ هر کیلوگرم شقه بدون‌دنبه برای مصرف‌کنندگان، به ۳۵ تا ۳۶ هزار تومان رسیده است به این ترتیب که قیمت هر کیلوگرم از این محصول به قیمت بین ۳۱ هزار و ۵۰۰ تا ۳۲ هزار و ۵۰۰ تومان به مغازه‌دار عرضه می‌شود و عرضه آن به مشتری بین ۳۵ تا ۳۶ هزار تومان است.
روند رو به رشد قیمت گوشت قرمز در هفته‌های اخیر به حدی بوده که فعالان و تولیدکنندگان این محصول نیز نگران وضعیت بازار هستند و مکررا نسبت به کمبود آن در بازار هشدار می‌دهند اما در مقابل این مساله متولیان وزارت جهاد کشاورزی بر این باورند که امکان تامین آن وجود دارد و اجازه برهم خوردن تعادل بازار گوشت را نمی‌دهند.
فعالان بازار گوشت در بررسی بروز این مشکل مسایل متعددی از جمله نزدیکی به ماه محرم و بالا رفتن تقاضا را مطرح می‌کنند و می‌گویند: هرساله در این بازه زمانی چنین نوسان قیمتی وجود دارد اما از آنجایی که نظارت کافی در این مورد وجود ندارد این مشکل به شکلی حاد نمایان می‌شود اما برخی دیگر مدعی هستند که طی ۲ تا ۳ سال اخیر بره‌های ماده با وزن ۱۳ تا ۱۴ کیلوگرم قبل از اینکه زایمان کنند، به کشتارگاه فرستاده شده و بدون اینکه بره‌ای جایگزین آنها شود، کشتار می‌شوند و همین مساله به مشکلات موجود افزوده است.

افزایش عرضه گوشت قرمز
با وجود این اظهارنظر فعالان و قیمت‌هایی که در بازار وجود دارد اما معاون وزیر جهاد کشاورزی بر این اعتقاد است که در حال حاضر قیمت هر کیلوگرم گوشت گوساله (خورشتی) ۳۲ هزار تومان در بازار عرضه می‌شود، طی این مدت قیمت این محصول تغییر چندانی نداشته اما در عوض قیمت هر کیلوگرم گوشت گوسفندی شقه بدون دنبه هم‌اکنون بین ۳۳ تا ۳۵ هزار تومان در بازار عرضه که در مقایسه با دو ماهه اخیر ۵ تا ۶ هزار تومان افزایش قیمت داشته است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی از آمادگی دولت برای افزایش عرضه گوشت قرمز در ایام محرم خبر داد و گفت: مشکلی از نظر تامین گوشت قرمز و مرغ در کشور نداریم و اجازه نمی‌دهیم تعادل قیمت به هم بخورد.
معاون امور دام وزارت جهاد کشاورزی درباره شرایط بازار گوشت قرمز بر این ادعاست که ذخایر گوشت منجمد بخش خصوصی درحال حاضر حدود ۱۰ تا ۱۵ هزار تن است علاوه بر این شرکت پشتیبانی امور دام نیز ذخایر خوبی در این زمینه دارد.
رکنی با بیان اینکه میزان تولید گوشت قرمز در کشور حدود ۸۲۰ هزار تن و میزان واردات این کالا بین ۸۰ تا ۹۰ هزار تن است، گفت: ما کمبودی در زمینه گوشت قرمز در کشور نداریم و گوشت گرم به وفور در واحدهای تولیدی وجود دارد و عرضه می‌شود.
وی با اشاره به اینکه شرکت پشتیبانی امور دام آمادگی عرضه گوشت منجمد را در ایام محرم دارد، اضافه کرد: درحال حاضر مسائلی که در بازار گوشت بوجود آمده مربوط به دام سبک است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: در ایامی مانند عید قربان، قبل و حین ایام محرم تقاضا برای دام سبک افزایش پیدا می‌کند و بازار پرکشش می‌شود اما این به معنای کمبود نیست.
رکنی با بیان اینکه قیمت خرید دام زنده از تولیدکنندگان نسبت به سال گذشته بین ۱۰ تا ۱۲ درصد افزایش یافته است، افزود: این عدد نامعقولی نیست ضمن اینکه بر شرایط بازار، وجود حلقه‌های واسط بی‌تاثیر نیست و این ربطی به تولیدکنندگان ندارد. وی با اشاره به اینکه درحال حاضر تقاضا برای دام سبک در بازار بالا رفته است که این امر تغییراتی را در بازار ایجاد می‌کند، گفت: ما برای تامین گوشت قرمز در بازار مصرف، هیچ مشکلی نداریم ضمن اینکه ۳۰ تا ۳۵ درصد دام‌های عشایر در مناطق ییلاقی به سر می‌برند که به تدریج این دام‌ها نیز وارد بازار خواهند شد و عرضه بیشتر می‌شود.
رکنی درباره میزان صادرات فرآورده‌های دامی در ۵ ماهه امسال نیز اظهار داشت: در ۵ ماهه امسال ۵۳ هزارتن مرغ و تخم‌مرغ، حدود ۱۰ هزارتن پشم و پوست، ۱۵۰ تن کرک، حدود هزارتن احشا خوراکی دام، ۲۴۰ هزار قطعه پولت، حدود ۹ میلیون قطعه جوجه یک روزه گوشتی و ۶ میلیون قطعه تخم‌مرغ نطفه‌دار از کشور صادر شده است.
این اظهارات معاون وزیر جهاد کشاورزی در حالی مطرح می‌شود که تا پیش از این نیز نایب رئیس اتحادیه گوشت قرمز اصفهان در مورد روند صعودی قیمت گوشت قرمز تا بعد از ماه‌های محرم و صفر هشدار داده بود.
آقاجانی مدعی شده بود در صورتی که در ایام محرم و صفر با کمبود دام سبک مواجه شویم احتمال دارد که نرخ هر کیلو گوشت گوسفندی به ۳۵ هزار تومان هم برسد که در حال حاضر این رقم‌ها در بازار وجود دارد. به گفته وی به هنگام افزایش تقاضا، قیمت گوشت افزایش یافته و نارضایتی مصرف‌کنندگان را درپی دارد چراکه وقتی قصاب گوشت را با نرخ بالاتر از دامدار بخرد به طور قطع قیمت گوشت افزایش می‌یابد.
آقاجانی همچنین مدعی شده بود که دامداران، بیشتر دام‌های خود را برای ایام محرم، صفر و عید قربان نگه می‌دارند تا با افزایش قیمت به دست مصرف‌کننده برسانند.
وی همچنین نسبت به صادرات پنهانی دام سبک هشدار داده و گفته بود هرچند این موضوع را از سوی دامپزشکی پیگیر شدیم اما جوابی که به ما دادند این بود که این کار در حوزه اختیارات ما نیست و باید به اتاق بازرگانی مراجعه کنید.

https://siasatrooz.ir/vdcguz9y.ak9ut4prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی

ما که از گوشت محرمیم چند روز پیش رفتم بال مرغ واستخوان مرغ بخرم دیدم آن هم گران شده با حصرت برگشتم لعنت بر این زندگی