?>?> دست‌هاي ارشاد در پوست‌گردوي صدر و ذيل بودن صداي خواننده زن | سیاست روز
دست‌هاي ارشاد در پوست‌گردوي صدر و ذيل بودن صداي خواننده زن

مدتي است كه ارائه مجوز ارشاد به خواننده‌هاي زن شده است اسباب دردسر براي وزارت ارشاد و كارشناسانش.
البته اين اتهامي است كه از سوي منتقدان به ارشاد زده مي‌شود و وزير و سخنگوي او تلاش نموده‌اند در اين رابطه از خود و وزارت‌خانه مطبوعشان دفاع كنند.
شايد سرنخ ماجرا را بايد از سال گذشته بررسي نمود كه وزير محترم ارشاد درست در آخرين روز مهرماه سال گذشته و در حين حضور در مراسم رونمایی از بزرگترین نهج‌البلاغه مطلا در اقدامي خودخواسته به بند حاشيه سازي افتاد. او در پاسخ به سوال خبرنگاري در خصوص نظر وزير ارشاد درباره تک‌خوانی زنان گفت اگر تک‌خوانی بانوان منجر به مفسده نشود اشکال ندارد.
همين موضوع و رسانه‌اي شدن اين پاسخ چنان فضاي غبارآلودي ايجاد نمود كه ديگر تمييز سره از ناسره و خبر از خبرسازي را سخت مي‌نمود. وزير ارشاد با همين پاسخ كوتاه در خصوص موسيقي حتي روانه مجلس و پاسخ‌گويي به مجلسي‌ها هم شد.
تا امروز هم اين موضوع ارائه مجوز به زنان براي خوانندگي همواره سايه حاشيه‌اش بر سر وزير ارشاد بوده است. اما خبري شدن دوباره اين ماجرا به چند روز قبل برمي‌گردد كه خبر رونمايي از آلبوم موسيقي يك خواننده زن به نام نوشين طافي خبر ساز شد.
آلبوم "تو را ای کهن بوم و بر دوست دارم" شامل قطعه‌ای با همین عنوان، سرای بی کسی، پیش رخ تو و سودای تو ای عشق شب یلداست با خوانندگي محسن کرامتی و نوشین طافی که توسط نشر چشمه مجوز گرفته و با حضور جمع کثیری از هنرمندان و موسیقیدان‌ها در مجتمع تجاری کورش، رونمایی شد.
اما در اين آيين بيش از همه حضور و سخنان نوشین طافی خواننده این آلبوم خبري شد و گويي كه اين تنها اوست كه در اين اثر خوانندگي نموده است. در اين آيين طوفي ضمن سخناني گفت: خیلی خوشحال هستم چون این آلبوم بعد از پنج سال و زحمت های بسیاری به نتیجه رسیده است و به همین خاطر برای ما خیلی لذت بخش است.
حالا اين مبحث آنقدر براي ارشاد جدي شده و فضاي انفعالي ايجاد نموده است كه روز گذشته سخنگوی وزارت ارشاد تاکید کرد: قرار شده مسئولان مربوطه آلبوم موجود در بازار را بررسی کنند ولی بر اساس بررسی‌های صورت گرفته باید تاکید کنم اعطای مجوز به آلبومی صورت گرفته که در آن یک خانم با یک آقا هم‌خوانی کرده و صدای خانم در این آلبوم ذیل صدای مرد است.
اين سخنان در حالي از طرف سخنگوي ارشاد مطرح شد كه وي هفته گذشته و در نشست خبري هفتگي سخنگوي ارشاد از ارائه چنين مجوزي توسط وزارتخانه مطبوعش اظهار بي‌اطلاعي نموده بود.
سخنگوی وزارت ارشاد با بیان اینکه ادعای تک خوانی در این آلبوم صحت ندارد، افزود: قرار شده مسئولان مربوطه آلبومی را هم اکنون در بازار وجود دارد بررسی کنند و اگر با مجوز صادر شده انطباق نداشت حتما آن را جمع آوری کنند.
اما اگر چه سخنگوی وزارت ارشاد تاکید دارد كه اعطای مجوز به آلبومی صورت گرفته که در آن یک خانم با یک آقا هم خوانی کرده و صدای خانم در این آلبوم ذیل صدای مرد است، اما شواهد موجود حاكي از آن است كه در اين آلبوم گاهي صداي زن خواننده غالب است و گاهي ذيل صداي مردانه.
از همين رو به نظر مي‌رسد ارشاد چاره‌اي نخواهد داشت جز تاييد انتقادات موجود و عذرخواهي و جمع‌آوري آلبوم از بازاري كه با توجه به تكنولوژي‌هاي نوين و فضاي مجازي، بي‌شك آنقدر اين آلبوم به صورت گسترده و غيرقابل جمع‌آوري منتشر شده است كه اين سخن مانند نذر روغن ريخته به امامزاده است. همين اتفاقات و اما و اگرهاي موجود موجب شد كه روز گذشته لاله افتخاري از نمايندگان مجلس و اعضاي كميسيون فرهنگي ضمن اشاره به بررسی "دسته گل جدید" وزارت ارشاد در مجلس، بگويد كه جالب است که آقایان نسبت به اعطای مجوز به آلبوم خواننده زن ابراز بی اطلاعی می‌کنند!
لاله افتخاری عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در خصوص اعطای مجوز وزارت ارشاد به یک خواننده زن اظهار داشت: ما در این رابطه امروز در کمیسیون جلسه خواهیم داشت و بحث خواهیم کرد و حتی امکان دارد از وزیر هم دعوت کنیم تا درباره این اقدام پاسخگو باشد.
وی افزود: دسته گل جدید وزارت ارشاد خلاف آن چیزی است که مسئولین نظام و مقام معظم رهبری به آن تاکید دارند. حال بايد ديد كه وزارت ارشاد با اين مجوز و حاشيه خود ساخته جديد براي اين وزارتخانه در آستانه برگزاري جشن‌هاي پيروزي سالگرد انقلاب و برگزاري جشنواره‌هاي متعدد فرهنگي اين روزها چه خواهد كرد؟

https://siasatrooz.ir/vdcgxz9y.ak9qn4prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی