سه شنبه ۴ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۳:۰۸
کد مطلب : 95869
زور هم نتوانست اعتصاب کارگری را بشکند

فرانسه از پا افتاد

فرانسه از پا افتاد

فرانسه این روزها دورانی بس بحرانی را سپری می‌کند چنانکه حتی سرکوب و زور نیز نتوانسته اعتصاب بخش‌های مختلف از جمله کارکنان پمپ‌های بنزین را بشکند.
کارکنان پالایشگاه‌های فرانسه که از چندی پیش در اعتراض به طرح اصلاحات قانون کار دست به اعتصاب زده‌اند، همچنان در اعتصاب به سر می‌برند و این اعتصاب منجر به تشکیل صف‌های طولانی مقابل پمپ‌های بنزین شده است.
اتحادیه‌های سومین پالایشگاه مهم فرانسه با هدف اعتراض به اصلاحات قانون کار، کارکنان این پالایشگاه را به اعتصاب و توقف کار فراخواندند.اتحادیه‌های کنفدراسیون عمومی کار و نیروی کار پالایشگاه «اکسون موبیل» (ExxonMobil) در شهر «سن ماریتیم» واقع در ناحیه نرماندی در شمال فرانسه از کارکنان این پالایشگاه خواستن که از صبح دیروز سه‌شنبه در اعتراض به اصلاحات قانون کار دست از کار بکشند و با توقف فعالیت خود پالایشگاه را تعطیل کنند. براساس این گزارش، فراخوان اتحادیه‌های پالایشگاهی فرانسه برای اعتصاب کارکنان این پالایشگاه درحالیست که کارکنان پالایشگاه‌های فرانسه پیش از این نیز طی روزهای گذشته در جریان اعتراضات مربوط به طرح اصلاح قانون کار، دست به اعتصاب زده‌اند.
بنابر اعلام شبکه یورونیوز، کارکنان پالایشگاه‌های فرانسه از بیستم ماه می در اعتراض به طرح اصلاحات قانون کار دست به اعتصاب زده‌اند که این اعتصاب منجر به تشکیل صف‌های طولانی مقابل پمپ‌های بنزین شده و در حال حاضر ۶ پالایشگاه از ۸ پالایشگاه این کشور به دلیل مشارکت کارکنان آن در این اعتصاب به حالت تعطیل یا نیمه تعطیل درآمده‌اند.اعتصاب کنندگان در جریان اعتراضات خود راه‌های منتهی به دو پالایشگاه این کشور را با سنگ و لاستیک‌های به آتش کشیده شده مسدود کردند و پلیس صبح دیروز عملیات تخلیه پالایشگاه «فو سور مر» در جنوب فرانسه و راههای منتهی به این پالایشگاه از حضور معترضان را آغاز کرده است.کنفدراسیون عمومی کار که از اتحادیه‌های کارگری مهم فرانسه است، اعلام کرده که این اعتصاب‌ها تا زمان کنار گذاشته شدن این لایحه در مجلس ادامه خواهد یافت.بنا بر اخبار اعلام شده، نزدیک به ۲۰۰۰ ایستگاه پمپ بنزین در فرانسه به دلیل کمبود سوخت از کار افتاده‌ یا به سختی پاسخگوی تقاضای مشتریان خود هستند.این در حالیست که مردم مناطق مرزی فرانسه با سوئیس یا بلژیک نیز برای تأمین بنزین مورد نیاز خود به شهرهای نزدیک در آنسوی مرزها می‌روند. «مانوئل والس» نخست‌وزیر فرانسه در واکنش به این اعتصاب‌ها، با بیان اینکه از کار انداختن پالایشگاه‌ها و پمپ‌های بنزین دیگر برای دولت آشناست، تأکید کرده که بررسی لایحه اصلاحات قانون کار بمنظور رأی‌گیری در پارلمان ادامه خواهد یافت.دولت فرانسه از طرح اصلاحات جنجال برانگیز خود دفاع کرده و آن را در راستای ترغیب کارفرمایان به جذب نیروی بیشتر دانسته است؛ اما اتحادیه‌‌ها و دانشجویان معتقدند این طرح زمینه اخراج کارکنان را برای شرکت‌های که مشکلات مالی دارند، تسهیل می‌کند و تنها به نفع کارفرماهاست و موجب متزلزل‌تر شدن جایگاه کارکنان و کارگران مؤسسات دولتی و خصوصی می‌شود. دولت سوسیالیست فرانسه هدف خود را از تغییر قانون کار برانگیختن بنگاه‌های اقتصادی به استخدام و جذب بیشتر جوانان و جلوگیری از گسترش بیکاری در این کشور اعلام کرده اما مخالفان می‌گویند که اصلاحات پیشنهادی دولت وضعیت شاغلان را شکننده‌تر می‌کند.لایحه پیشنهادی دولت برای اصلاح قانون کار از روز سوم ماه می در مجلس ملی فرانسه به بررسی گذاشته شده است.با ادامه مخالفت‌ها علیه اصلاحات قانون کار در فرانسه، انجمن کارفرمایی این کشور که تا پیش از این از طرح حمایت می‌کرد، مجبور به عقب‌نشینی شد و از دولت خواست نسبت به پایان دادن تظاهرات‌ها و بازگشت کارکنان بر سر کارهای خود اقدام کند.
در پی ادامه مخالفت‌ها با طرح اصلاحات قانون کار در فرانسه و پیوستن کارکنان و کارمندان بسیاری از شرکت‌ها و ادارات به اعتصابات در این خصوص، انجمن کارفرمایی فرانسه موسوم به مدف (MEDEF) که تا پیش از این از دولت فرانسه در اعمال اصلاح قانون کار حمایت می‌کرد، با محکوم کردن مسدود کردن و تعطیلی پالایشگاه‌ها و انبارهای سوخت و اعتصاب‌های معترضان، از دولت خواست اقدام به برقراری حاکمیت قانون کرده و برای بازگشت کارآفرینان و کارکنان بر سر کارهای خود به تظاهرات‌ها پایان دهد.
در بیانیه منتشره از سوی این انجمن آمده است: مدف از دولت می‌خواهد که حاکمیت قانون را برقرار کند و امکان بازگشت کارفرمایان و کارکنان بر سر کارهای خود را تضمین کند. ما دیگر نمی‌توانیم تحمل کنیم که عده‌ای انگشت‌شمار و غسرمسئول فرانسه را به گروگان بگیرند. این کاملا غیرقابل تحمل و غیرقابل درک است که بگذاریم اقلیتی کوچک مانع انجام فعالیت‌های اقتصادی شوند و غیرقابل قبول است که آزادی برگزاری تظاهرات تبدیل به آشوب شده و مانع فعالیت و کار کسانی شود که خواهان کار کردن هستند. وضعیت کسبه در مراکز شهرها به ویژه در غرب فرانسه به شدن تحت تأثیر قرار گرفته اما باید توجه داشته باشیم که آنها تنها کسانی نیستند که به این وضع دچار شده‌اند و تمام فعالیت‌های اقتصادی کشور در معرض تهدید و خطر قرار دارد.کارکنان بخش‌‌های فرانسه از چندی پیش در اعتراض به طرح اصلاحات قانون کار دست به اعتصاب زده‌اند.کنفدراسیون عمومی کار که از اتحادیه‌های کارگری مهم فرانسه است، اعلام کرده که این اعتصاب‌ها تا زمان کنار گذاشته شدن این لایحه در مجلس ادامه خواهد یافت. دولت سوسیالیست فرانسه هدف خود را از تغییر قانون کار برانگیختن بنگاه‌های اقتصادی به استخدام و جذب بیشتر جوانان و جلوگیری از گسترش بیکاری در این کشور اعلام کرده است.

https://siasatrooz.ir/vdcgy79y.ak9n34prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی