سه شنبه ۲۶ دی ۱۳۹۱ - ۰۰:۲۷
کد مطلب : 79489
سرپرست آب و آبفاي وزارت نيرو اعلام کرد

ايران سومين کشور سدساز دنيا

ايران سومين کشور سدساز دنيا

عمليات آبگيري سدهاي بالا و پائين سد و نيروگاه تلمبه ذخيره‌اي سياه‌بيشه طي مراسمي با حضور سرپرست معاونت آب و آبفاي وزارت نيرو پايان يافت.
به گزارش خبرنگار ما، اين سد و نيروگاه در ۱۳۵ کيلومتري شمال تهران قرار دارد و نيروگاه آن به صورت زيرزميني بوده و شامل چهار واحد ۲۶۰ مگاواتي است.

حضور متخصصان صنعت آب و برق ايران در ۲۱ کشور جهان
سرپرست آب و آبفاي (آب و فاضلاب) وزارت نيرو در مراسم پايان آبگيري سدهاي سياه‌بيشه گفت: ايران در رتبه سوم کشورهاي سدساز دنيا قرار دارد و متخصصان کشور در پروژه‌هاي برق-آبي ۲۱ کشور جهان حضور دارند.
عليرضا دائمي با بيان اينکه پروژه سد و نيروگاه سياه‌بيشه از جمله کارهاي بزرگ انجام شده به‌دست متخصصان داخلي است، اظهار داشت: در بخش آب ۲۶۰ طرح شامل تصفيه خانه‌هاي آب و فاضلاب، سد‌ها و شبکه‌هاي آبياري و زه کشي و نيروهاي برق- آبي در دست اجرا است.
وي با بيان اينکه سد و نيروگاه سياه‌بيشه از بزرگ‌ترين طرح‌هاي مهر ماندگار است بر استفاده از نيروهاي محلي و فراهم کردن زمينه اشتغال در منطقه تاکيد کرد. وي افزود: در حالي که هنوز نتوانسته‌ايم از نظر مالي شرايطي را فراهم کنيم که طرح با تسهيلات بهتر اجرا شود، اما سرعت عمل در اجراي اين پروژه بالا بوده است.
وي همچنين از مقامات استاني تقاضا کرد تا کمک کنند تا اين طرح در موعد مقرر به پايان رسد.
دائمي با بيان اينکه اين پروژه چه از نظر ايستگاه تلمبه و چه از نظر توليد انرژي از بزرگ‌ترين و قوي‌ترين تاسيسات آبي در کشور به شمار مي‌آيد، افزود: اين دستاورد در شرايطي محقق شده است که دشمنان با تحريم‌ها در پي متوقف کردن توسعه کشور هستند.

سه نيروگاه تلمبه ذخيره‌اي در کشور رديف بودجه دريافت کردند
در ادامه اين مراسم مديرعامل شرکت توسعه منابع آب و نيرو در آخرين عمليات آبگيري سد سياه‌بيشه اعلام کرد: رديف بودجه نيروگاه تلمبه ذخيره‌اي سد آزاد در کردستان سال گذشته اخذ شد و امسال نيز رديف نيروگاه‌هاي سيمره و رودبار لرستان تامين مي‌شود.
محمدرضا رضا‌زاده با اشاره به فرآيند احداث اين سد و نيروگاه گفت: طي سه سال گذشته عمليات اجرايي آبگيري سدهاي بالا و پايين‌دست سد و نيروگاه تلمبه دخيره سياه‌بيشه شتاب گرفته و روز گذشته شاهد به ثمر رسيدن بخش‌هايي از آن هستيم.
وي با بيان اينکه نيروگاه‌هاي تلمبه ذخيره‌اي ۳ درصد از برق دنيا را تامين مي‌کنند، ‌اظهار کرد: اين نيروگاه‌ها براي انتقال برق توليدي در ساعات اوج مصرف و ايجاد تعادل در شبکه احداث مي‌شوند.
رضا‌زاده ادامه داد: در کنار نيروگاه‌هاي حرارتي و اتمي نيروگاه‌هاي تلمبه ذخيره‌اي هم بايد وجود داشته باشند چرا که خارج و وارد مدار شدن اين نيروگاه‌ها هزينه زيادي دارد ولي نيروگاه تلمبه ذخيره‌اي ظرف مدت چند دقيقه وارد مدار و يا از آن خارج مي‌شود.
مديرعامل شرکت توسعه منابع آب و نيروي ايران با اشاره به ظرافت‌ها و سختي‌هاي اجراي اين پروژه تصريح کرد: قرار گرفتن اين پروژه در کنار جاده پرتردد چالوس دشواري‌هايي از بابت حمل تجهيزات به همراه داشت و از همين رو بخشي از تجهيزات سنگين در همين محل ساخته شد.
وي همچنين عمليات ساخت شفت فولادي به طول ۵۰۰ متر و با پوشش فلزي را از بخش‌هاي دشوار اين پروژه ذکر کرد و ادامه داد: بخش عمده‌اي از اين پروژه در زيرزمين اجرا مي‌شود به طوري که چندين کيلومتر تونل براي انتقال آب از سد‌ها به يکديگر و احداث مغارهاي استقرار نيروگاه در زيرزمين اجرا شد.
رضا‌زاده با اشاره به تفاوت اين سد با سدهاي ديگر، اظهار کرد: در سدهاي ديگر معمولا حجم آب در طول يک سال تغيير مي‌يابد اما در اين سد و نيروگاه آب سد‌ها هر ۲۴ ساعت بايد منتقل شود که براي جلوگيري از آسيب سازه‌ها نياز به اجراي روش‌هاي خاصي دارد.
مديرعامل شرکت توسعه منابع آب و نيرو ميزان سرمايه‌گذاري در اين پروژه را يک‌هزار و ۱۰۰ ميليارد تومان ذکر کرد و گفت: ظرفيت واحدهاي نيروگاهي اين سد و نيروگاه يک‌هزار و ۴۰ مگاوات است که تقريبا برابر با ظرفيت سد و نيروگاه کارون چهار است.
به گفته رضا‌زاده، در اين نيروگاه‌ها مخزن پايين‌دست‌‌ همان مخزن سد خواهد بود و مخزن ديگر در ارتفاع و بالادست سد ايجاد مي‌شود.
بر اساس اين گزارش، اين سد و نيروگاه در ۱۳۵ کيلومتري شمال تهران قرار دارد و نيروگاه آن به صورت زيرزميني بوده و شامل چهار واحد ۲۶۰ مگاواتي است. اين سد‌ها از نوع سنگريزه‌اي با رويه‌اي بتني است که در فاصله ۵۰۰ متري از يکديگر قرار دارند.
ارتفاع از پي سد بالا ۵/۸۲ متر، حجم کل مخزن آن ۳/۴ ميليون مترمکعب، طول تاج ۴۳۸ و عرض آن ۱۲ متر است. همچنين ارتفاع از پي سد پائين ۱۰۲ متر، حجم کل مخزن ۹/۶ ميليون مترمکعب، طول تاج ۳۳۲ و عرض آن ۱۲ متر است.
تاکنون براي اين پروژه که از پروژه‌هاي مهر ماندگار به شمار مي‌رود يک‌هزار و ۱۰۰ ميليارد تومان هزينه شده است.

https://siasatrooz.ir/vdcgyt9u.ak9y74prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی