سه شنبه ۵ تير ۱۳۹۷ - ۲۲:۰۸
کد مطلب : 104924
برگزاری نشست غیرعلنی برای بررسی مشکلات اقتصادی

مجازات متخلفان قانون مبارزه با تامین مالی تروریسم تعیین شد

نمایندگان مجلس در جلسه علنی دیروز مجازات متخلفان قانون مبارزه با تامین مالی تروریسم را تعیین کردند.
در همین حال روز گذشته مجلس نشست غیرعلنی به ریاست علی لاریجانی داشت که در این نشست مشکلات اقتصادی و التهابات موجود در بازار ارز بررسی شد. یک نماینده مجلس دراین باره گفت: لاریجانی در درباره مسائل اقتصادی صحبت و ضمن آن راهکارهایی را هم ارائه کرده است.

نامه نمایندگان برای حضور هیات دولت در مجلس
از سوی دیگر بیش از ۵۰ نفر از نمایندگان طی نامه‌ای خواستار حضور رئیس‌جمهور و دیگر اعضای کابینه دولت در مجلس به منظور بررسی مشکلات اقتصادی و معیشتی کشور شدند.

مرجع تشخیص فعالیت‌های تروریستی
در همین حال نماینده مردم رفسنجان گفت: تشخیص فعالیت‌های تروریستی با شورای عالی امنیت ملی است و تا شورا نظر ندهد قطعا اتفاقی نخواهد افتاد.
احمد انارکی‌محمدی طی اخطاری اظهار داشت: رهبری مجلس را مکلف کردند ما برای خود قانون داشته باشیم.‌مگر می‌شود ما در داخل کشور قانونی در این رابطه نداشته باشیم. وی افزود:‌این لایحه یک قانون داخلی است و ربطی به کنوانسیون‌های بین‌المللی ندارد.

پیام رهبری را فراموش نکنیم
از سوی دیگر نماینده مردم کبودرآهنگ گفت: زمانی که پیام رهبری مبنی بر منع تصویب کنوانسیون‌های بین‌آلمللی ابلاغ شده است ما باید این نکته را بیش از پیش مورد توجه قرار دهیم و این لوایح را تصویب نکنیم. محمدعلی پورمختار اظهار داشت: باید ماده یک این لایحه از دستور کار خارج شود، به کمیسیون بازگردد و مسکوت بماند تا ببینیم چه تصمیمی در آینده برای این لایحه خواهیم داشت.
بر اساس این گزارش لاریجانی در پاسخ به تذکر پورمختار گفت: مجلس به کلیات این لایحه رای داده و اکنون بحث سر جزئیات آن است. این ماده ربطی به کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم ندارد.

توقیف اموال گروه‌هاو سازمان‌های تروریستی
نمایندگان پارلمان در جریان بررسی لایحه اصلاح قانون مبارزه با تامین مالی تروریسم، با ماده ۳ این لایحه موافقت کردند.
به موجب این ماده اشخاص موضوع این ماده موظفند حسب دستور مقام قضائی نسبت به مسدود کردن وجوه و توقیف اموال و دارائی‌های افرادی گروهها و سازمانهای تروریستی برابر فهرست اعلامی شورای عالی امنیت ملی اقدام نمایند.

تامین مالی تروریسم جرم سیاسی محسوب نمی‌شود
طبق مصوبه دیروز مجلس جرائم مربوط به تامین مالی تروریسم، جرم سیاسی محسوب نخواهند شد. نمایندگان در جریان بررسی لایحه اصلاح قانون مبارزه با تامین مالی تروریسم با ماده ۴ این لایحه موافقت کردند.

جنگ اقتصادی خطرناک‌تر از جنگ نظامی است
نماینده مردم ارومیه در مجلس گفت: باید کسانی که اقتصاد کشور را به این روز انداخته‌اند اعدام شوند.
نادر قاضی‌پور طی تذکری اظهار داشت: با توجه به اینکه فتنه اقتصادی به راه افتاده است باید با کسانی که این مشکلات را برای ارز کشور به وجود آورده‌اند برخورد کرد.
وی با اشاره به درخواست جمعی از نمایندگان مجلس برای سؤال از رئیس جمهور عنوان کرد: عده‌ای نگذاشتند سؤال از رئیس جمهور درباره مسائل اقتصادی مطرح شود. سؤال رئیس جمهور باید هر چه سریع‌تر به صحن علنی مجلس بیاید و شخص رئیس جمهور درباره مشکلات به وجود آمده اقتصادی و نابسامانی در بازار ارز به مردم و نمایندگان مجلس پاسخگو باشد.

تعیین شروط مجلس در تعریف تامین مالی تروریسم
طبق مصوبه مجلس تامین مالی تروریسم در صورتی که در حکم محاربه یا افساد فی‌الارض تلقی شود مرتکب مجازات و محکوم می‌شود.
نمایندگان مجلس در جریان بررسی جزئیات لایحه اصلاح قانون مبارزه با تامین مالی تروریسم، ماده ۲ این لایحه را بررسی کرده و نهایتا به تصویب رساندند.

بازگشت به کمیسیون قضایی
نمایندگان مجلس ماده‌ای مربوط به گروه‌های تأمین‌کنندگان مالی تروریسم را به کمیسیون قضایی ارجاع دادند.
اعضای خانه ملت در جلسه علنی دیروز ماده یک لایحه اصلاح مبارزه با تأمین مالی تروریسم، که مربوط به تعیین‌ تأمین‌کنندگان مالی تروریسم بود به کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس ارجاع دادند.
برای مبارزه با پولشویی نیاز به قانون داشتیم
نماینده مردم قائم‌شهر گفت: دولت حق تدوین لایحه اصلاح قانون مبارزه با تأمین مالی تروریسم را نداشت مگر اینکه از فیلتر قوه قضاییه و با نظر این قوه صورت می‌گرفت.
علی ادیانی طی اخطاری خطاب به مسعود پزشکیان که ریاست مجلس را بر عهده داشت، اظهار داشت: متن لایحه اصلاح قانون مبارزه با تأمین مالی تروریسم مغایر با قانون اساسی است.
وی با تأکید بر اینکه نباید مسائل را سیاسی و جناحی کنیم، گفت: این لایحه عین FATF است چرا که در تیر ماه سال ۹۵، FATF تقاضا می‌کند و در آبان ماه ۹۶ هم دولت لایحه ارائه می‌دهد و دقیقاً این در ارتباط با صحبت‌های رهبری است.
بر اساس این گزارش، پزشکیان در پاسخ به تذکر ادیانی، گفت: ماده ۲ ربطی به FATF ندارد، با توجه به اینکه بند یک این لایحه را ارجاع دادیم این در راستای همان چیزی است که رهبری گفتند.

بررسی طرح پاسخگو بودن رئیس جمهور
نمایندگان مجلس با ۱۳۷ رأی مثبت، با بررسی با اولویت و خارج از نوبت طرحی درباره پاسخگو بودن وزرا و رئیس جمهور به پارلمان موافقت کردند.

۲۰ روز است دولت ساکت است
عضو فراکسیون امید مجلس با انتقاد از شرایط اقتصادی کشور و افزایش قیمت سکه، ارز و طلا، گفت: ۲۰ روز است رئیس جمهور و دولت ساکت هستند در حالی که رئیس جمهور باید درباره شرایط اقتصادی به مردم توضیح دهد.
مصطفی کواکبیان نماینده مردم تهران اظهار داشت: چند روز پیش گفتند با توجه به شرایط اقتصادی کشور افتخار نمی‌کنم که بگویم از این دولت حمایت کرده‌ام اما عده‌ای به من ایراد گرفتند، بهتر است آن افراد شرایط و مسائل را ببینند، رئیس جمهور اگر می‌گوید برخی چوب لای چرخ می‌گذارند، بیاید به مردم توضیح دهد، دستگاه اجرایی و تیم اقتصادی دولت باید با مجلس و قوه قضاییه هماهنگ باشد.

وزیر نیرو در مجلس
سؤال ملی حبیب‌الله دهمرده نماینده زابل و زهک از وزیر نیرو درباره عدم اقدام جدی این وزارتخانه در رابطه با انرژی‌های پاک اعلام وصول شد. علیرضا رحیمی نماینده مردم تهران و عضو هیأت رئیسه در نشست علنی امروز پارلمان موارد اعلام وصولی را قرائت کرد.

https://siasatrooz.ir/vdchiknzk23nvwd.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی