چهارشنبه ۲ شهريور ۱۳۹۰ - ۲۱:۵۱
کد مطلب : 67744

هشدارهاي الزامي براي جلوگيري ازگسترش تب كريمه كنگو

وزارت بهداشت از رسیدن تب خونریزی دهنده کریمه کنگو به تهران خبر داده و آمارداده كه امسال در کشور ۹ نفرازاین بیماری مرده اند.
هشدارهاي الزامي براي جلوگيري ازگسترش تب كريمه كنگو

موضوعي كه رئیس بیماریهای قابل انتقام بین انسان و دام وزارت بهداشت، از آن خبرداده ومی گوید تب خونریزی دهنده کریمه کنگو به تهران رسیده است. البته دکتر شیرزادی درحالي آمار کشته شدگان این مرض وارداتی را از ابتدای امسال تاکنون ۹ نفر در کشورعنوان می کندكه از ابتدای امسال تا کنون ابتلای ۴۷ نفر به تب کریمه کنگو قطعی اعلام شده است.
بيماري كه رئیس مرکز مدیریت بیماریهای وزارت بهداشت درخصوص آن مي گويد: دام‌های قاچاقی که بدون نظارت و تایید سازمان دامپزشکی وارد کشور می‌شوند، علاوه بر افراد مرتبط با آنها، سایر دام‌ها را هم به تب کریمه کنگو مبتلامی‌کنند.
محمدمهدی گویا درادامه اضافه مي كند: ابتلای دام‌های دیگر به این بیماری، منجر به گسترش روزافزون تب کریمه کنگو در کشور می‌شود و جا دارد مقامات مسئول به خصوص سازمان دامپزشکی و مراکز ذبح دام و قصابی‌ها، به نکات بهداشتی در این زمینه توجه کامل داشته باشند.
وی همچنين ازمردم مي خواهد دامی که مورد تأیید سازمان دامپزشکی نیست، خریداری و ذبح نکنند ومي گويد: تب کریمه کنگو از طریق تماس مستقیم و غیرمستقیم دام با انسان هنگام ذبح دام و ترشحات خونی و احشاء دام به انسان منتقل می‌شود. همچنین کنه‌ای که به این دام‌ها می‌چسبد وقتی روی بدن انسان قرار گیرد، این بیماری را منتقل می‌کند.
وی ادامه مي دهد: راه دیگر انتقال این بیماری، تماس انسان با انسان است که از طریق تماس با ترشحات خونی و بدنی فرد بیمار منتقل می‌شود.
گویا با اشاره به اینکه در سال‌های اخیر، ابتلا به تب کریمه کنگو در کسانی مانند روستاییان، کشاورزان و قصاب‌ها که به واسطه شغل خود با دام‌ها در تماس بوده‌اند، بیشتر مشاهده شده است، مي گويد: حتی کسانی که به صورت غیر بهداشتی دام را در داخل منازل نگهداری و ذبح می‌کنند در معرض این بیماری هستند. وی انتقال تب کریمه کنگو از راه خوردن را بعید دانسته و ادامه مي دهد: اکثر مبتلایان با دام‌ها تماس و سر و کار داشته‌اند که مورد تایید سازمان دامپزشکی نبوده و به صورت قاچاق و غیرقانونی وارد کشورشده‌اند.
البته درخصوص همين بيماري اعظم محمدي ،كارشناس بهداشت به «سياست روز» می‌گوید: تب خونریزی‌دهنده کریمه کنگو یک بیماری حاد ویروسی است همراه با تب، درد بدن، سردرد، ضعف و بی‌حالی كه خونریزی ازلثه، واژن یا خونریزی‌های گوارشی و مثانه ازعلائم دیگرآن است.
اين كارشناس مسئول بهداشت درخصوص ويژگي هاي ديگر اين بيماري مي گويد: فرد مبتلا به این

بیماری همیشه تب دارد و در نهایت ممکن است به‌دلیل نارسایی اعضا و خونریزی شدید جان خود را ازدست بدهد.
البته به گفته محمدي دوره کمون تب خونریزی‌دهنده کریمه کنگو معمولا کمتر از ۲هفته پس از تماس با دام آلوده یا گزش کنه است و این علائم پس از این مدت بروز خواهد کرد و درصورت عدم انجام به‌موقع اقدامات درمانی، احتمال مرگ‌و‌میر تب خونریزی‌دهنده کریمه کنگو بیش از ۵۰درصد است.
با این حال به عقیده اين كارشناس بهداشت ضرورت دارد که همه شهروندان برای جلوگیری از گسترش روزافزون تب کریمه کنگو در کشور به نکات بهداشتی در این زمینه توجه کامل داشته و از خرید دام از مراکز غیرمجاز خودداری کنند.
وي همچنين ادامه مي دهد:ذبح دام‌ها در کشتارگاه‌های مجاز از مهم‌ترین راه‌های جلوگیری از این بیماری در بین شهروندان و افراد درگیر با این بیماری است و مهم‌ترین وظیفه و راه پیشگیری از این بیماری جلوگیری از ذبح و فروش و عرضه غیربهداشتی و غیر مجاز دام‌ها در سطح شهر است.
به گفته وي اعمال ضوابط قرنطینه‌ای و ساماندهی تردد دام و ساماندهی کشتار دام، افزایش نظارت بهداشتی بر استحصال، حمل و عرضه گوشت و آلایش دامی نیز از دیگر راه‌های کاهش ابتلا به این بیماری است.
گفتني است درميان استانهاي كشور،سيستان وبلوچستان به دليل هم مرزبودن با افغانستان وپاكستان و عبورگوشت هاي آلوده ازاين مرزبيشترين آمارابتلارادارد.

اما تب کریمه چیست؟
تب خونریزی‌دهنده کریمه کنگو برای نخستین بار در سال۱۹۴۴ در شبه جزیره کریمه که بالای دریای سیاه است کشف شد.در آن زمان دانشمندی به نام شوماخوف این بیماری را بیماری کریمه نامگذاری کرد. چند سال بعد، یعنی در سال۱۹۵۶ یک بیماری دیگر در منطقه کنگو کشف شد و این بیماری هم به نام کنگو شناخته شد ولی بعد از گذشت چندسال مشخص ‌شد که این بیماری‌ها هر دو مثل‌ هم هستند و برای همین اسمشان یکی ‌شد.
در سال ۱۹۹۸ میلادی این بیماری در کشورهای پاکستان و افغانستان گزارش و تأیید شد که در پاکستان باعث مرگ ۲نفر و در افغانستان باعث مرگ ۱۹نفر شده‌است. در ایران در سال‌های۱۳۷۸ و ۱۳۷۹ در استان‌های چهارمحال و بختیاری، ارومیه، لرستان و سیستان و بلوچستان مواردی گزارش و تأیید شده که منجر به مرگ چند بیمارشد.
بيماري كه نحوه انتقال آن به اين گونه است كه اگر دام آلوده در همان روزهای عود بیماری ذبح شود و در کنار آن سلاخ هم دستکش دستش نباشد یا دستش هنگام ذبح خراش بردارد، سریعا ویروس منتقل می‌شود.
تب کریمه کنگو واکسن ندارد اما دارویی به نام «ریبا‌ویرین» که در درمان هپاتیت ث نیز استفاده می‌شود، تاحدودی مرگ و میر در اثر این بیماری را کاهش می‌دهد.

حرف آخر
اگرچه تاكنون اين بيماري كشوررابا مشكلات اساسي روبر و نكرده اما حرف آخراين گزارش هشدارمي دهد كه درپي بي توجهي به اين موضوع درساليان آينده بيماري تب كريمه كنگوبا هيبت وحشتناك تري كشوررادربرمي گيرد. هشداري كه بيشتربه متوليان امردربحث واردات محصولات غذايي برمي گردد.

آيسام نيك پور

https://siasatrooz.ir/vdchkqn-.23nqkdftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی