يکشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۲۰:۴۴
کد مطلب : 99109

دست برتر مناظرات از آن که بود؟

اولین مناظره کاندیداهای دوازدهمین دور ریاست جمهوری در حالی برگزار شد، که همانطور که پیش‌بینی می‌شد روحانی و جهانگیری به قصد دفاع از عملکرد دولت به میدان مناظره پا گذاشتند اما استدلال‌های قالیباف عصبانیت زود هنگام روحانی و جهانگیری را در بر داشت طوری که باعث شد آنها وعده‌های گذشته خود را انکار کنند. از طرفی قالیباف به خوبی توانست میدان‌داری کند و برنامه‌های خود را تشریح نماید و هم به نقد عملکرد دولت فعلی بپردازد.
در این میان بسیاری از کارشناسان و صاحب‌نظران سیاسی قالیباف را برنده اولین مناظره دانستند چراکه روحانی و جهانگیری در مناظره نه برنامه ارائه کردند و نه اخلاق را رعایت کردند و نه صداقت داشتند. در حقیقت می‌توان گفت که برنده و پیروز مناظره آقای قالیباف بود چراکه هم برنامه داشت و مستدل صحبت کرد و هم در صداقت، هم در اخلاق و هم در شفافیت انصاف را رعایت کرد و در واقع در مظلومیت هم آقای قالیباف برنده این مناظره بود.
نگاهی به رویکرد قالیباف در چند سال اخیر نیز نشان می‌دهد که وی به عنوان شهردار تهران در بخش کوچکی از کشور عملکرد موفقی داشته است قالیباف، یک مدیر جهادی است؛ که توانست درچند سال اخیر چهره شهر تهران را متحول کرده، و در انجام بسیاری از پروژه‌های عمرانی موفق باشد.
جالب اینجاست که وقتی هیچ گاه مسائل سیاسی و بحث‌های جناحی و حزبی را در کارهای خود دخیل نکرده و از الگوی مدیریت جهادی بهره برد.
مدیریت و کار جهادی، یکی از پررنگ‌ترین وجوه کاری قالیباف در رزومه کاری و مدیریتی وی محسوب می‌شود. انجام طرح‌ها و پروژه‌های مختلف و طرح‌های کلان با امکانات و زمان محدود، مدیریت بحران‌هایی نظیر سیلاب‌های تهران با الگو گرفتن از سبک مدیریت جهادی و طرحهای مختلف دیگر در حوزه‌های عمرانی و سازندگی از جمله نمونه‌های کار جهادی به سبک فعالیت‌های مخلصانه دفاع‌مقدس در کارنامه محمدباقر قالیباف محسوب می‌گردد، که نشات گرفته از همان روحیه جهادی سال‌های حضور در عرصه‌های خون و حماسه در دوران دفاع‌مقدس است.
قالیباف در رابطه با این فرهنگ غنی و انسان‌ساز معتقد است: "عشق به دین و ملت و التزام عملی به تدبیر و خرد، عصاره فرهنگ جهادی است، همانطور که آزادی خرمشهر نمونه‌ای از مصادیق این فرهنگ بوده است. اما موفقیت این الگو تنها به میدان جنگ خلاصه نمی‌شود بلکه این فرهنگ منطق کلی انقلاب و الگوی اساسی ما برای موفقیت در تمام عرصه‌های جامعه است. امروز مهم‌ترین وظیفه ما در گرامیداشت عملی یاد و راه شهدا، تلاش در جهت احیای فرهنگ اصیل جهادی و مبارزه با تحریفات و سطحی‌نگری‌ها نسبت به آن است.”
قالیباف معتقد است که فرهنگ جهادی بر مبنای تعریف حقیقی آن تمام مؤلفه‌های فوق را در بر دارد و از این‌رو می‌تواند به بهترین نحو تأمین‌کننده منویات مقام معظم رهبری درخصوص نیل به پیشرفت و عدالت در ایران اسلامی باشد. به اعتقاد محمدباقر قالیباف، هشت سال دفاع‌مقدس و عملیات رزمندگان اسلام با همه فراز و فرودش به خلق فرهنگی غنی منجر شد، همان تفکری که به‌عنوان فرهنگ پایداری از آن نام می‌برند.

فعالیت‌های عمرانی
فعالیت‌های عمرانی قالیباف در کسوت شهردار نشان داد که وی می‌تواند در عرصه سازندگی کشور پیشرو باشد.
در عین حال افتتاح بسیاری از طرحهای به جای مانده از گذشته یکی از مهمترین اقدامات قالیباف در مدت مدیریتش در شهرداری تهران محسوب می‌شود. سه پروژه برج میلاد، میدان رسالت و میدان کلاهدوز از جمله پروژه‌هایی بوده است که زمان اجرای آن‌ها بسیار طولانی شده بود و چندین شهردار برای اجرای آنها عوض شده بود، اما با هدایت تیم تحت امر قالیباف به بهره‌برداری رسیده است .
همچنین، احداث روز شمار در پروژه‌های شهری و همچنین خوش‌قولی و وفای به عهد در افتتاح به موقع طرح‌ها براساس زمان‌شمار، یکی از مهمترین ابتکارات و اقدامات قالیباف در مدیریت شهری تهران بود، امری که رضایت مردم را نیز درپی داشته است
در این میان پروژه‌های شاخص مدیریت شهری قالیباف تنها به تکمیل و عملیاتی‌کردن اتوبان امام علی(ع) محدود نمی‌شوند و می‌توان احداث چند صد کیلومتر خط مترو، ساخت پل دو طبقه بزرگراه شهید صدر و مهم‌تر از همه تکمیل برج میلاد را نیز از اقدامات برجسته و ممتاز در دوره مدیریت فعلی پایتخت به شمار آورد. همه این اقدامات مثبت در حالی رقم خورده که شهرداری پایتخت بودجه دولتی دریافت نمی‌کند‌.

اتهاماتی بی‌دلیل
اما یکی از اقداماتی که به محمد باقر قالیباف در طی مناظره زده شد این بود که ساخت برج‌های بلند مرتبه درمنطقه ۲۲ بود که در مناظره اول کاندیداهای انتخاباتی مطرح شد. اتهاماتی که اعتراضات بسیاری را برانگیخت.
عضو شورای شهر تهران در این‌باره می‌گوید: تعجب می‌کنم که چرا شخصی مانند رئیس‌جمهور قانون را پیاده نمی‌کند چون اجازه این ساخت و سازها را خود شما دولتی‌ها داده‌اید و شهردار تهران فقط یک مجری بوده است.
ابوالفضل قناعتی ‌در رابطه با اظهارات اخیر رئیس‌جمهور مبنی بر برج‌سازی در تهران، گفت: تعجب می‌کنم که چرا شخصی مانند رئیس‌جمهور قانون را پیاده نمی‌کند چراکه هر پهنه‌ای که اجازه ساخت و ساز می‌گیرد خط آسمان، بحث سطح اشغال و نوع کاربری هر ساختمانی توسط شورای عالی معماری و شهرسازی تصویب می‌شود که در وزارت مسکن است و این به دولت برمی‌گردد. وی ادامه داد: اینکه می‌گویند در منطقه ۲۲ ساختمان‌های بلندمرتبه ساخته شده به وزارت مسکن برمی‌گردد، اجازه این ساخت و سازها را خود شما دولتی‌ها داده‌اید و شهردار تهران فقط یک مجری است.
قناعتی گفت: شهردار نمی‌تواند به کسی که وزارت مسکن اجازه ساخت و ساز داده دستور عدم ساخت بدهد اگر هم این چنین شود و جلوی آن فرد گرفته شود مالک می‌تواند شکایت کند و از دیوان عدالت اداری رأی می‌گیرد.
این عضو شورای شهر تهران گفت: در رابطه با ساختمان‌های بلندمرتبه و بیش از ۱۰ طبقه نیز باید بگویم در طرح تفضیلی برای ساختمان‌های بلندمرتبه مثلاً ۳۰ طبقه در کمیسیون ماده ۵ آن یک نفر شهردار و ۹ نفر نماینده دولت حضور دارد که باید به ساخت این ساختمان‌ها رأی دهد. وی ادامه داد: اگر روحانی نسبت به این ساخت و سازها معترض است چرا به ۹ نماینده خود در کمیسیون ماده ۵ نمی‌گوید که رأی ندهید.
قناعتی گفت: می‌گویند در کوچه ۶ متری ساختمان ۳۰ طبقه ساخته شده جالب است آدم‌های خود روحانی به ساخت آن، رأی داده‌اند و این از ابتدایی‌ترین موضوعات شهری است که باید رئیس‌جمهور بداند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود در واکنش به آلودگی کلانشهرها که در مناظره انتخاباتی به آن پرداخته شد گفت:‌ در بحث حمل و نقل مصوبه داریم که ۵۰ درصد توسعه مترو و ۸۲.۵ درصد خرید اتوبوس با دولت است در حالی که دولت قبلی و فعلی ریالی نداده است پس چه ادعایی می‌توانند در مورد هوای پاک داشته باشند وقتی گامی برای آن برنداشته‌اند.
وی تصریح کرد: هوای پاک که فقط درخت نیست آیا توسعه حمل و نقل عمومی و کاهش ترافیک جزء هوای پاک نیست در واقع دولت به تعهد خود در این زمینه عمل نکرده آن وقت دَم از هوای پاک و آلوده می‌زند.
همچنین از جمله اتهاماتی که برای ضعیف جلوه دادن عملکرد قالیباف از سوی منتقدان بیان می‌شود تقصیر ۱۰۰ در صدی فاجعه پلاسکو بود که بارها و بارها توسط هیات‌های تحقیق و تفحص این ادعا تکذیب شده است.

نظرسنجی‌ها چه می‌گویند
نظرسنجی‌های مراکز معتبر افکارسنجی پس از اولین مناظره(جمعه ۸ اردیبهشت) نشان می‌دهد که آرای روحانی به میزان قابل توجهی کاهش و به آرای محمدباقر قالیباف و اسحاق جهانگیری افزوده شده است.
اگرچه روحانی در صدر قرار دارد اما اختلاف او با حد نصاب ۵۰ درصد لازم برای پیروزی در دور اول بسیار بیشتر از قبل شده است. قالیباف نیز با افزایش آرای منتج از مناظره روز جمعه، تاحد قابل توجهی به حجت‌الاسلام روحانی نزدیک شده است.
بنابراین بر اساس نظرسنجی مراکز معتبر، هم‌اینک حسن روحانی و محمدباقر قالیباف دارای بیشترین آرا بوده و در صدر هستند؛ پس از آنها حجت‌الاسلام رئیسی با فاصله حدوداً ۱۰ درصد نسبت به آنها قرار دارد و اسحاق جهانگیری با فاصله حدود ۲۰ درصدی نسبت به صدر، در رتبه بعدی است.
اسحاق جهانگیری علی‌رغم کاستن از رای حجت‌الاسلام روحانی و افزودن به رای خود، هنوز تا قرار گرفتن در میان کاندیداهای اول و دوم فاصله بسیاری دارد.
جالب آنجاست که در برخی نظرسنجی‌ها، مصاحبه‌شوندگان قالیباف را موفق‌ترین نامزد در مناظره اول توصیف کرده‌اند.

https://siasatrooz.ir/vdchwznw.23nwvdftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی