پنجشنبه ۸ آبان ۱۳۹۳ - ۰۰:۰۸
کد مطلب : 89813
واشنگتن براي پنهان‌سازي حمايت‌هايش از داعش بازي رسانه‌اي ضد ايراني به راه انداخته است

آمريكا و مصادره پيروزي ديگران

آمريكا و مصادره پيروزي ديگران

رسانه‌هاي غربي در حالي برانند تا چنان القا سازند كه ايران و آمريكا در روند مذاكرات به همگرايي منطقه‌اي دست يافته‌اند كه در لواي آن سعي دارند تا ناكامي‌هاي آمريكا در مقابله با داعش را پنهان ساخته و آمريكا را شريك حمايت‌هاي ايران از ملت و دولت عراق نمايند.
آنچه جهانيان به آن اذعان دارند آن است كه ائتلاف هوايي آمريكا عليه داعش دستاوردي نداشته و بيشتر به نمايش تلويزيوني شباهت دارد تا اقدام عملي براي مقابله با داعش. در نقطه مقابل جمهوري اسلامي ايران در چارچوب امنيت منطقه و حمايت‌ از كشورهاي منطقه در مقابله با تروريسم نقشي فعال در مقابله ملت و ارتش عراق با تروريسم داشته است. در همين رابطه فرمانده کل نیروهای پیشمرگه اقلیم کردستان عراق تأکید کرد که کُردها به کمک‌های سردار قاسم سلیمانی افتخار می‌کنند و ایران دوست و هم‌پیمان قدیمی کردها بوده و خواهد بود. پيش از وي نيز بارزاني رئيس اقليم كردستان عراق، فواد معصوم رئيس‌جمهور، العبادي نخست‌وزير و ابراهيم جعفري وزير امور خارجه عراق در كنار دهها شخصيت ديگر عراقي از كرد، شيعه و سني بر نقش مثبت ايران در برقراري امنيت در عراق تاكيد كرده‌اند.
رسوايي ناكامي و البته عدم صداقت آمريكا در مقابله با داعش در حالي مي‌رود كه گريبانگير آمريكا گردد بويژه اينكه منطقه در حال آگاه‌تر شدن از نقش مثبت ايران در تحقق امنيت در منطقه است كه بيانگر جايگاه موثر جمهوري اسلامي در معادلات منطقه‌اي است. اصلي كه اعلام هداياي نظامي ايران به لبنان براي مقابله با تروريسم حلقه تكميلي آن بود.

بازي رسانه‌اي آمريكا براي پنهان‌سازي شكست
آمريكا كه در عراق شكستي ديگر را از جمهوري اسلامي و البته جبهه مقاومت متحمل شده، بازي رسانه‌اي را براي كمرنگ‌سازي شكست و حتي تبديل اين شكست به موفقيت براي خود آغاز كرده است. بازي كه يك‌سوي آن را ادعاي سازشكاري ايران و سوي ديگر آن شريك شدن در دستاوردهاي ملت و ارتش عراق و مشاوره‌هاي امنيتي ايران تشكيل مي‌دهد.
روزنامه وال‌استریت‌ژورنال در گزارشی به قلم «جی سالومون» و «ماریا ابی حبیب» به روابط تهران و واشنگتن پرداخته و مدعی شده است که طرفین به سمت تنش‌زدایی پیش می‌روند. این روزنامه به نقل از مقامات ارشد آمریکایی و عربی، نوشته است که مذاکرات دوجانبه بر سر موضوع هسته‌ای و همچنین تهدید مشترک ناشی از گروه تروریستی داعش، در طی یک سال گذشته دو کشور را به سمت کاهش تنش پیش برده است.به نوشته وال‌استریت‌ژورنال، دولت باراک اوباما در این مدت مواضع نرم‌تری هم در قبال گروه‌های نزدیک به ایران از جمله حزب‌الله لبنان و حماس اتخاذ کرده است. وال‌استریت‌ژورنال با بیان اینکه از سال ۲۰۰۳ به بعد عراق صحنه نبرد نیابتی تهران و واشنگتن بوده، به نقل از مقامات آمریکایی مدعی شده است که اکنون اوضاع تغییر کرده و نیروهای مورد حمایت ایران، پرسنل آمریکا را هدف قرار نمی‌دهند.
نشریه آمریکایی فارن‌پالیسی نيز پیش‌بینی می‌کند که یک سال پس از توافق هسته‌ای میان ایران و ۱+۵، همکاری‌های اطلاعاتی و نظامی میان ایران و آمریکا در عراق شروع شده و با گرم شدن رابطه ایران و عربستان، تهران به یکی از پایه‌های ثابت نشست‌های بین‌المللی حل مشکل سوریه بدل خواهد شد.
سپس بحث مستقیماً به آینده روابط ایران - آمریکا می‌رسد و نویسنده می‌گوید که توافق «واشنگتن را قادر ساخته که در مورد دو اولویت راهبردی یعنی جنگ با داعش و تثبیت دولت افغانستان، مستقیماً با تهران وارد تعامل شود.» نویسنده به بررسی موضوع داعش در خلال گفت‌وگوهای مهر ماه ۱۳۹۲ میان مقامات ایرانی و آمریکایی می‌پردازد و پیش‌بینی می‌کند که در سال ۲۰۱۵، این گفت‌وگوها ادامه یافته و حتی کار به همکاری مستقیم میان نظامیان و همکاری اطلاعاتی در میدان نبرد با داعش رسیده است.
حوزه پیش‌بینی‌ها باز هم در خاورمیانه می‌ماند و نویسنده می‌گوید که با فشار تهران، «حیدر العبادی» نخست‌وزیر عراق قبول کرده که قدرت بیشتری به اهل تسنن و دیگر اقلیت‌های عراقی بدهد و این امر به بهبود اوضاع سیاسی عراق منجر شده است. در‌خصوص افغانستان و دولت ائتلافی این کشور، فارن پالیسی می‌نویسد که سفارتخانه‌های ایران و آمریکا در آن سال، با یکدیگر همکاری می‌کنند و گام در مسیر تقویت دولت افغانستان برمی‌دارند. پیش‌بینی در‌خصوص همکاری‌های اقتصادی منطقه‌ای هم در این مقاله آورده شده است، نویسنده می‌گوید که حالا (در سال ۲۰۱۵) با کاهش تحریم‌های ایران، تهران و واشنگتن می‌توانند در‌خصوص مشارکت ایران در پروژه راه‌اندازی جاده ابریشم جدید گفت‌وگو کنند، جاده‌ای که برای توسعه اقتصادی افغانستان ضروری است؛ همکاری‌های ترانزیتی تهران و افغانستان هم بهبود چشمگیری داشته و افغان‌ها با استفاده از بندر چابهار، توانسته‌اند از وابستگی خود به مسیرهای موجود در خاک پاکستان بکاهند.
در همين چارچوب رویترز در گزارشی با اشاره به بيزاری عمیق ایران و آمریکا از یکدیگر این گمانه را مطرح کرده است که با توجه به برخی شواهد احتمالا نوعی از هماهنگی با واسطه بین این دو کشور بر سر نبرد علیه داعش در عراق وجود دارد. رویترز با انتشار گزارشی در مورد عملیات نظامی صورت گرفته ضد داعش در عراق تلاش دارد به نوعی نشان دهد که حداقل گونه‌ای از همکاری بین ایران و‌ آمریکا (چه مستقیم و چه با واسطه) در ضربات نظامی اخیری که علیه داعش وارد شده است وجود داشته است. در گزارش رویترز آمده است: طنز ماجرای حمله به داعش در این است که کشورهایی که به سخت‌ترین شکل ممکن به مبارزه علیه این گروه افراطی روی آورده‌اند، خودشان بیشترین بیزاری را از یکدیگر دارند. برای مثال، رهبر عالی ایران ماه گذشته اعلام کرد که ایالات متحده دارای "یک نیت فاسد و دستانی آلوده‌ای دارند" و برای مبارزه علیه داعش غیرقابل اعتماد هستند. در حالی که جن ساکی سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز گفت که واشنگتن با تهران "هماهنگی نظامی نداشته و نخواهد داشت."
رویترز با اشاره به اینکه واشنگتن و تهران از یکدیگر بیم دارند، اما ادعا کرد که به ظاهر این دو در نبرد علیه داعش به صورت تلویحی با یکدیگر همکاری دارند.
رويترز ادعا كرده علاوه بر آن میدان‌داران ایرانی (نبرد) که از سوی فرمانده "همه‌جاحاضر" نیروی قدس ایران "قاسم سلیمانی" (که اخیرا در بسیاری از عکس‌ها و تصاویر ظاهر شده است) هدایت می‌شوند از شبه‌نظامیان شیعه، نظامیان عراقی و پیشمرگه‌های کرد حمایت کرده و داعش را از (اطراف) شهر آمرلی پس زدند، امری که بنا به ادعای رویترز با کمک‌های جنگنده‌های آمریکایی صورت گرفت. رویترز در ادامه نوشت: آمریکا با استفاده از قدرت هوایی خود می‌تواند داعش را تضعیف کند، اما ایران برای ریشه‌کنی و نابودی آن‌ها بر روی زمین حیاتی و بسیار مهم است، حداقل در خط مقدم جبهه‌های نبرد.
ادعاهاي رسانه‌هاي غربي درباب همكاري ايران و آمريكا در عراق در حالي مطرح شده است كه چندي پيش كليد اين فضاسازي را مقامات سابق آمريكا زدند. "جیمز بیکر" وزیر خارجه اسبق آمریکا مدعی شد ایران و آمریکا می‌توانند همکاری مخفیانه‌ای علیه داعش داشته باشند. شبکه ان‌بی‌سی آورده، "جیمز بیکر" وزیر خارجه اسبق آمریکا در مصاحبه با برنامه "میت د پرس" این شبکه تلویزیونی گفت: ایران نیز همانند آمریکا دوست دارد شکست داعش را ببیند.آسوشیتدپرس هم به نقل از یک مقام ارشد ایرانی مدعی شد: ایران و آمریکا در خصوص داعش در حال تبادل اطلاعات هستند. هنری کیسینجر دیگر وزیر خارجه اسبق آمریکا هم در این برنامه‌ای با "جیمز بیکر" حضور داشت. كیسینجر نیز مدعی شد ایران متحد طبیعی آمریکا است.
در همين زمينه در ۴ آبان «جان آلن» نماینده آمریکا در ائتلاف موسوم به «ائتلاف بین‌المللی ضدداعش» ضمن اعلام اینکه ایران به دقت اقدامات آمریکا در سوریه و عراق را دنبال می‌کند، گفت: اعتراف می‌کنیم ایران نفوذی مهم در سوریه، عراق و منطقه دارد. این مقام آمریکایی در گفت‌وگویی با روزنامه لندنی الشرق الاوسط به قدرت و نفوذ ایران در عراق و سوریه اذعان کرد. نماینده رئیس‌جمهوری آمریکا در ائتلاف ضد داعش، ایران را کشوری مهم دانست و در پاسخ به این سوال که «آیا با ایران هماهنگی می‌کنید در عراق و سوریه؟»، گفت: خیر. ما ایران را به ائتلاف دعوت نکردیم، اما از نقش سازنده ایران در عراق استقبال می‌کنیم. در ادامه اين بازي رسانه‌اي ۷ آبان، معاون وزیر خارجه آمریکا در امور دیپلماتیک ضمن استقبال از نقش ایران در مقابله با داعش اعلام کرد که ایران بازیگری بسیار مهم در منطقه است.
«ریچاد استینگل»، در نشست خبری پس از پایان دیدار نمایندگان ائتلاف بین‌المللی علیه داعش در کویت گفت: «ایران بازیگر خیلی مهم در منطقه است و اگر منفعت مشترکی در نابودی داعش وجود داشته باشد، ما (آمریکا) از همگان استقبال می‌کنیم.»

آمريكا به دنبال چيست؟
از گزارش‌هاي ‌ مذكور مي‌توان دريافت كه آمريكا راسا سياست برگزيدن نقش مثبت براي خود را در پيش گرفته است بگونه‌اي كه گويي آمريكا امتيازات بسياري به ايران داده و حاضر به معامله با ايران است. در همين حال اين گزارش‌ها چنان القا مي‌سازد كه ايران و آمريكا در پس پرده توافق كرده و اختلافات آنها اختلافي ظاهري است. نكته مهم آنكه اين گزارش‌ها اين تصور را در مخاطب ايجاد مي‌كند كه مسئله تحريم‌ها و تهديدات غرب و در عين حال مذاكرات هسته‌اي زمينه‌ساز اين نزديكي بوده است كه به بهبود امنيت جهان منجر مي‌شود. بر اين اساس مي‌توان گفت هدف اين گزارش‌ها در چند محور است:
اثر‌گذار بودن تحريم‌ها در نزديكي ايران به آمريكا و كاهش تنش‌ها، لزوم ادامه مذاكرات هسته‌اي براي بهبود اين روابط كه بهانه‌اي براي توجيه تمديد مذاكرات است، القاي نزديكي ايران و آمريكا در عراق كه در اصل سهيم‌سازي آمريكا در دستاوردهاي ايران و عراق است در حالي كه روابط ايران و مردم عراق را نيز تحت‌الشعاع منفي قرار مي‌دهد، سازشكار نشان دادن ايران با آمريكا كه تخريب چهره ايران در ميان جبهه مقاومت و جبهه ضد امپرياليسم جهاني است، ايجاد شكاف دروني در ايران ميان موافق و مخالف آمريكا اين امر شكاف در درون در زمان مذاكرات را به همراه دارد، ايجاد همگرايي به آمريكا به عنوان مطالبه مردمي با تصور بهبود امنيت منطقه و اينكه با اين روابط ايران جايگاه منطقه‌اي مي‌يابد و عرب‌ها و صهيونيست‌ها در حاشيه مي‌روند، ايجاد جو انتخاباتي براي درون آمريكا با توجه به اينكه جامعه آمريكا رويكرد مثبت به تعامل با ايران دارد، تحريك كشورهاي عربي به همگرايي با آمريكا با اين نگاه كه اگر نيايند ايران جايگزين مي‌شود، ادعاهاي مطرح شده در باب افغانستان و عراق و سوريه نوعي سهيم‌سازي آمريكا در دستاوردهاي ايران در اين كشورها و سوء‌استفاده از شرايط موجود براي بيان قدرت آمريكا است در اصل مي‌توان گفت كه رسانه‌ها تلاش دارند تا چنان وانمود سازند كه آمريكا قدرت برتر منطقه است و ايران براي رسيدن به منافع بيشتر همكاري مي‌كند، اين گزارش‌ها ابهام‌سازي در مواضع مقامات كشورمان است كه همواره تاكيد كرده‌اند ما با آمريكا هيچ همكاري نمي‌كنيم.
اين طرح براي بدنام كردن و بي‌اعتماد‌سازي مردم نسبت به نظام صورت مي‌گيرد. نكته مهم آن است كه آمريكا با اين جوسازي به دنبال آن است تا چنان القا سازد كه ايران با دشمن اول منطقه براي مقابله با دشمن ثانويه متحد شده است تا با اين ادعا نقش و عملكردهاي آمريكا در ايجاد گروه‌هاي تروريستي از جمله داعش را پنهان سازند. در اصل‌ آمريكا با اين ادعاها به دنبال پنهان‌سازي نقش خود در ايجاد تروريسم و بحران‌هاي منطقه است.
آنچه بايد مورد توجه قرار گيرد است اين حقيقت است كه دستاوردهاي اخير در عراق صرفا برگرفته از وحدت مردم و ارتش عراق و راهنمايي‌هاي اطلاعاتي و مستشاري ايران بوده و ائتلاف آمريكايي هيچ نقشي در آن نداشته است و ادعاهاي رسانه‌هاي غربي صرفا يك جوسازي واهي و خلاف واقعيت است تا دستاوردهاي جديد ملت ايران در ايفاي نقش موثر نظام اسلامي در تحقق امنيت منطقه را كمرنگ و در نهايت مصادره نمايند.
ايران هرگز در كنار آمريكا قرار نگرفته و نخواهد گرفت چرا كه امريكا در همين مقطع كنوني با ايجاد و حمايت از داعش اثبات كرده است كه همچنان شيطان بزرگ است چنانكه نمود عيني آن ارسال تسليحات براي داعش در كوباني براي كشتار مردم اين منطقه و داعش در جلولا بوده است.

https://siasatrooz.ir/vdcipvav.t1a3z2bcct.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی

رضا
با تبریک به سردار سلیمانی .منهم افتخار می کنم تا به مظلومین عراق کمک کنم .