چهارشنبه ۴ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۸:۵۷
کد مطلب : 100208
روایتی از هماهنگی میان سپاه و دولت

تدبیر اصولی

تدبیر اصولی

دیدار روز دوشنبه فرماندهان عالی‌رتبه سپاه پاسداران با رئیس‌جمهوری، دیدار بجا و به موقعی بود که نشان داد سوء تفاهمات جزیی که دشمنان از آن کوهی می‌سازند، نمی‌تواند به وحدت و یکپارچگی نظام آسیبی بزند.
در این دیدار که با حضور فرماندهان عالی‌رتبه سپاه در پاستورصورت گرفت، رئیس‌جمهور ابراز امیدواری کرد که در دوره مسئولیت دولت دوازدهم، تلاش هماهنگ همه نیروهای مسلح، به‌سرعت بیشتر در تحقق خواسته‌های مردم بینجامد و همه نهادها و دستگاه‌های مسئول، با شفافیت کامل در حوزه‌های تخصصی خود بر کارایی مجموعه بیفزایند و تقویت توان رزمی سپاه و ارتش با بهره‌گیری از فناوری‌های نوین، امنیت ملی کشور را بیش‌ازپیش تضمین نماید. وی همچنین بر حمایت کامل دولت دوازدهم از خدمات سپاه در حوزه مأموریت خود تأکید کرد.
همچنین در این دیدار سردار سرلشکر محمدعلی جعفری فرمانده کل سپاه، انتخاب مجدد روحانی را تبریک گفت واز آمادگی سپاه برای همکاری همه‌جانبه با دولت در تحقق اهداف انقلاب اسلامی را اعلام نمود.
در این ديدار كه سردار عزيز جعفري فرمانده سپاه، سردار سليماني فرمانده نيروي قدس سپاه، سردار غيب‌پرور رئیس سازمان بسيج مستضعفين، سردار حاجي‌زاده فرمانده نيروي هوافضاي سپاه و سردار كوثري جانشين فرمانده قرارگاه ثارالله تهران، حضور داشتند، محفلي صميمانه تشکیل شد و این فرماندهان نیز گزارشی از فعالیت‌ها و آمادگی‌های سپاه پاسداران را به رئیس‌جمهور ارائه کردند و از حمایت‌های دولت برای تقویت بنیه دفاعی کشور و نیز مقابله با تروریسم در منطقه تشکر کردند.

روابط نه چندان گرم
ديدار فرماندهان عالي‌رتبه سپاه با حسن روحاني در حالي انجام مي‌گيرد كه به گمان خيلي‌ها، سطح روابط اين دو به‌شدت در حال كاهش بود. اگرچه با روی کارآمدن روحانی در دولت یازدهم فضاي مثبتي بر اين روابط در حال شكل‌گيري بود و سخنان رئیس‌جمهور درباره اینکه که تاکید کرده بود سپاه رقيب مردم و بخش خصوصي نيست نويد پيوند خوبي را مي‌داد اما، كم‌كم موضوعاتي پديد آمد كه مي‌توانست روي انتقادي اين دو را به هم نشان دهد. «برجام» و موضوع «دور كردن سايه جنگ از كشور» از اصلي‌ترين مواردي بود كه با تكذيب موفقيت‌هاي دولت از سوي برخي فرماندهان سپاه بارها به موضوعي تنش‌زا تبديل شد.
اين وضعيت تقریباً با نوسان ادامه داشت و روحانی در جریان مبارزات انتخاباتی ریاست ‌جمهوری در بهار امسال سخنان تندی علیه سپاه مطرح کرد اما در حمله موشكي سپاه به مقر داعش در ديرالزور سوريه، ابعاد جديدي به خود گرفت.
سپاه در بيانيه‌اي اعلام كرد كه اين اقدام را براساس سلسله مراتب نظامي و با هماهنگي ستادكل نيروهاي مسلح و تحت امر فرمانده معظم كل قوا نجام داده است.
این بیانیه این شبهه را به وجود آورد که چگونه مي‌شود تصميمي به اين مهمي بدون تصويب شوراي عالي امنيت ملي كه روحاني رياست آن را برعهده دارد، انجام گرفته باشد، از این رو روحاني ترجيح را بر ورود خود دانست تا در نخستين واكنش به شليك این موشك ، آن را «اقدامي بجا» و «اجراي تصميمات شوراي عالي امنيت ملي» بداند و بگويد اين شورا «اختياراتي بيشتر به نيروهاي مسلح» داده است. او در سخناني در جمع روحانيون با بيان اينكه در مسائل مربوط به امنيت ملي بحث جناح و حزب وجود ندارد، گفت كه اگر جمهوري اسلامي تصميم گرفت به مكاني موشك بزند، اين تصميمات در حوزه ‏امنيت ملي قرار دارد. اين صحبت‌ها، مقدمات انتقادات بيشتري را فراهم كرد.
در ضيافت‌هاي افطاري رئیس‌جمهور، باز هم فرصتي دست داد كه روحاني به انتقاد از فعالیت‌های اقتصادی سپاه بپردازد. او در ديدار با فعالان اقتصادي تلويحا از سپاه به عنوان «دولت تفنگدار» ياد كرد و گفت: « بخشي از اقتصاد دست يك دولت بي‌تفنگ بود كه آن را به يك دولت با تفنگ تحويل داديم، اين اقتصاد و خصوصي‌سازي نيست.»
با شنيدن اين سخنان، مقامات سپاه درصدد پاسخگويي برآمدند. از جمله سردار جعفري در این‌باره گفت: «نمي‌شود كه آقايان كارهاي سخت را با كمترين منافع به سپاه واگذار كنند و به پروژه‌هايي كه سپاه مي‌سازد افتخار كنند، اما در مقابل و در حالي كه هزاران ميليارد تومان بابت پروژه‌ها بدهكارند عليه سپاه با بي‌انصافي حرف بزنند.»
فرمانده كل سپاه با تاكيد بر اينكه ما در اين راه از سرزنش‌ها نمي‌هراسيم، گفت: «ممكن است ما را صاحبان تفنگ معرفي كنند؛ بله صاحب تفنگ كه سهل است، ما صاحب موشك‌هاي دشمن‌شكن هستيم و آنها را عليه دشمنان و براي حفاظت از نظام، مردم و امنيت ايران اسلامي به كار مي‌گيريم و معتقديم دولتي كه تفنگ نداشته باشد، توسط دشمنان تحقير و سرانجام تسليم مي‌شود.»
همچنین امضای قرارداد نفتی ایران با شرکت توتال همه باعث انتقاد سپاه شده بود. عبدالله عبداللهی فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا گفته بود کار باید به سرمایه‌گذاران داخلی سپرده شود.

شروع دوباره و واکنش‌ها
اما از اين به بعد اندكي سيل انتقادات فروكش كرد تا ديدار دوشنبه رقم بخورد. این دیدار با واکنش‌های فراوانی همراه بود از جمله اینکه محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت در نشست خبری هفتگی خود گفت که اگرچه هنوز فرصت نکرده‌ از ررئیس‌جمهور بشنود که در این دیدار چه مباحثی مطرح شده اما نفس جلسه بسیار خوب و مناسب بوده و بدون تردید برای انجام کارهای بزرگ در کشور علاوه بر همکاری بین قوا، نهادها هم باید در کنار هم باشند.
حسام‌الدین آشنا مشاور فرهنگي روحاني كه معمولاً وظيفه تفسير برخي اخبار كوتاه دولت را برعهده مي‌گيرد، نیز يك تفسير خاص از اين ديدار اظهار داشت: اين فقط يك تصوير نيست، بلكه يك مسير است، آزادي، امنيت، آرامش و پيشرفت براي مردم و نظام در گرو اجماع راهبردي ميان دولت و مجموعه دفاعي كشور است.
از سوی دیگر نماینده مردم آمل در مجلس گفت: دیدار رئیس‌جمهوری با فرماندهان ارشد سپاه خط بطلانی بر شائبه‌های ایجاد شده توسط دشمنان بود.
عزت‌الله یوسفیان افزود: این دیدار بار دیگر بر این موضوع تاکید کرد که در ایران همه افراد در یک خط و سنگر هستند و هیچ فرقی بین نیروهای انتظامی و نظامی و افراد عادی و دولتی وجود ندارد. وی تاکید کرد: جایگاه سپاه باید برای همه روشن باشد چرا که کشور در حال حاضر شرایطی دارد که کوچکترین تضعیف نیروهای نظامی و انتظامی پیامدهای منفی برای کشور خواهد داشت.
همچنین منصور حقیقت‌پور مشاور رئیس مجلس در این‌باره اظهار داشت: این جلسه ابتکار بسیار خوبی بود و از رئیس‌جمهور هم باید تشکر کرد که با‌ رویی گشاده نسبت به ذخایر نظام برخورد کردند. وی افزود: این دیدار نشانه خوبی است چرا که برخی در ایام انتخابات تلاش کردند تا اختلافاتی را ایجاد کنند اما این نشست آب پاکی را بر دست آنها ریخت.
حقیقت‌پور با اشاره به اینکه دولت می‌تواند از ظرفیت‌های بالای سپاه استفاده کند خاطر نشان کرد: اینگونه جلسات می‌تواند تمام توطئه‌هایی که از بیرون برای ایجاد شکاف میان دولت و سپاه طراحی می‌شود را خنثی می‌کند. وی خاطرنشان کرد: این جلسه نشان داد علی‌رغم فضاسازی‌ها آنچه از اهمیت درجه اول برخوردار است امنیت و منافع ملی کشور است و در این عرصه تمام ارکان نظام با یکدیگر متحد و هماهنگ هستند.

ضرورت ملی و راهبردی
پس از آنكه برخي افراد و سايت‌هاي اطلاع‌رساني و منابع معاند خارجي تلاش مي‌كردند بر موج برخي عبارات و اظهارنظرها سوار شوند و از فضای بوجود آمده استفاده کرده به شدت بر طبل تفرقه و تقابل بین نهادهای درون نظام بکوبند تا به زعم خود بر سوء تفاهمات و شکاف‌ها دامن بزنند، چنين ديداري يك ضرورت ملي و راهبردي نظام شد كه اركان اصلي حفظ انقلاب در حمايت از يكديگر سخن بگويند.
دیدار فرماندهان عالیرتبه سپاه پاسداران با روحانی در این مقطع زمانی و تاکید طرفین بر همکاری می‌تواند موجبات دلگرمی مردم و زمینه‌ساز تعامل و ارتباطات بهتر نهادهای کشور در راستای حل مشکلات اساسی جامعه باشد. بدون شک تداوم چنین دیدارهایی می‌تواند باعث کاهش اختلافات و از بین رفتن شکاف‌هایی که در زمان انتخابات بوجود آمده باشد.
همچنین این دیدار زمینه‌ساز همگرایی در راستای تقویت مواضع دفاعی از کشور خواهد شد و حاوی سیگنال‌ها و پالس‌هایی برای دشمنان است.
در حال حاضر کاخ سفید و کنگره پیگیر تحریم سپاه پاسداران هستند اتخاد اتحاد و مقابله با سیاست‌های خصمانه آمریکا و ارائه تصویر منسجم و مقتدر از ایران اسلامی باید سرلوحه تمامی ارکان و نهادهای مهم نظام اسلامی باشد و بدون شک این دیدار در ارائه چنین تصویری نقش بسزایی خواهد داشت. در عین حال باید در نظر داشت که ماموریت کلان نیروهای مسلح از جمله سپاه در زمان صلح در صلح شرکت در سازندگی کشور و آبادانی کشور است از این‌رو استفاده از این ظرفیت بزرگ موضوعی است که باید مورد توجه دولت‌ها قرار بگیرد و دیدار روحانی با فرماندهان ارشد سپاه بیانگر این موضوع که دولت می‌خواهد توجه لازم را به این امر داشته باشد.

https://siasatrooz.ir/vdciuuazvt1aur2.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی