سه شنبه ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۲۲:۳۲
کد مطلب : 118010
واشنگتن در وین ساز نا کوک می‌نوازد

کارشکنی آمریکا در لغو ۵۰۰ تحریم برجامی

کارشکنی آمریکا در لغو ۵۰۰ تحریم برجامی

مذاکرات برای آنچه احیای برجام نامیده می شود در وین میان ایران و گروه ۱+۴ با حضور حاشیه ای آمریکا در حالی در جریان است که گزارش‌ها نشان می دهد آمریکا با عدم پذیرش لغو ۵۰۰ تحریم عملا در روند مداکرات کارشنکنی می کند.
جمهوری اسلامی ایران در دور جدید مذاکرات تاکید کرده است که به لغو تمام تحریم‌ها و راستی ازمایی از سوی ایران پیش شرط پذیرش بازگشت امریکا به برجام و بازگشت ایران به تعهدات برجامی تعلق شدن است. بر همین اساس نیز مذاکرات در وین آغاز شده است به رغم وعده‌های مطرح شده از سوی مقامات غربی مبنی بر آمادگی برای لغو تحریم‌ها،روند تحولات نشانگر ابهاماتی در صداقت رفتاری آنها است چنانکه آمریکایی به دنبال حفظ بخشی از تحریم‌ها هستند که خود زمینه ساز استمرار تحریم‌ها و نیز قدرت تفسیر برای تحریم‌ها می‌شود که نتیجه آن تکرار دوران برجام خواهد بود.
این امر زمانی بیش آشکار می شود که پرس تی وی گزارش کرده است امریکا با اصرار بر عدم لغو ۵۰۰ تحریم برجامی عامل گره خوردن مذاکرات در وین است. ر اساس آنچه پرس تی وی گزارش کرده است، باقی ماندن تحریم این ۵۰۰ نهاد و فرد باعث می شود که ایران نتواند از منافع اقتصادی برجام استفاده کند. این گزارش افزوده است زیاده خواهی آمریکا در این راستا، بر خلاف ماده ۲۹برجام، مانع عادی شدن روابط تجاری و اقتصادی ایران با جهان خواهد شد.
پیشتر یک وبگاه تحلیلی آمریکایی با اشاره به روند کند پیشرفت‌ها در مذاکرات احیای برجام در وین گزارش کرد در صورتی‌که توافق هسته‌ای ایران در حال حاضر احیا نشود، احتمال می‌رود هرگز این توافق ابقا نشود.
طبق این گزارش، دور چهارم مذاکرات کمیسیون مشترک برجام در وین روز جمعه هفته گذشته آغاز شد اما پیشرفت‌های اندکی در زمینه چگونگی رفع اختلافات برای لغو تحریم‌های ایالات آمریکا در قبال محدود شدن برنامه هسته‌ای ایران حاصل شده است.این وبگاه آمریکایی سپس توضیح داد، علی‌رغم هفته‌ها مذاکره‌، دو طرف ایران و آمریکا همچنان درگیر این هستند که آمریکا در حال حاضر باید چه تحریم‌هایی را بردارد و همچنان اختلافاتی در خصوص اقداماتی وجود دارد که می‌بایست برای پیشرفت‌های هسته‌ای ایران از زمان خروج آمریکا از برجام در سال ۲۰۱۸ تاکنون در پیش گرفت. علی‌رغم آن که مقام‌های جمهوری اسلامی تأکید کرده‌اند که آمریکا باید برای بازگشت مجدد به برجام تمامی تحریم‌های ایران با هر عنوانی را لغو کند اما واشنگتن تنها برای لغو برخی تحریم‌های ایران ابراز آمادگی کرده است.
یک مقام دولت آمریکا مدعی شده ورود به برجام مانعی برای اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران به بهانه مسائل غیرهسته‌ای ایجاد نمی‌کند.«ند پرایس» در نشست خبری تأکید کرد که دولت بایدن تحریم‌های اعمال‌شده به بهانه‌های ادعایی «تروریسم» را رفع نخواهد کرد.پرایس گفت که دولت آمریکا برای بازگشت به برجام باید «تحریم‌هایی را که با برجام ناسازگار هستند» رفع کند.دولت پیشین آمریکا به ریاست «دونالد ترامپ» بعد از خروج از برجام، علاوه بر بازگرداندن تحریم‌های رفع‌شده به موجب این توافق علیه ایران، برخی از اشخاص و نهادهای ایران که قبلاً به بهانه‌های هسته‌ای در فهرست تحریم قرار گرفته بودند را با برچسب‌های دیگری نظیر «تروریسم» یا «سلاح‌های کشتار جمعی» نیز در فهرست تحریم قرار داد.
ند پرایس تصریح کرد: «از جمله ابزارهایی که برای انجام این کار در اختیار داریم، تحریم‌ها هستند. هیچ بندی در برجام نیست که استفاده از تحریم‌ها جهت رسیدگی به آن حوزه‌ها را ممنوع کند و ما سیاست پاسخگو کردن تهران را ادامه خواهیم داد.»دولت آمریکا به ریاست جو بایدن مدعی است در تلاش است از طریق مذاکرات جاری در شهر وین زمینه‌های بازگشت کشورش به برجام را فراهم کند. از جمله مهم‌ترین موانع در این مذاکرات حل و فصل اختلافات بر سر تحریم‌هایی است که آمریکا برای پایبند شدن به برجام بایستی رفع کند
یک وبگاه تحلیلی آمریکایی با اشاره به روند کند پیشرفت‌ها در مذاکرات احیای برجام در وین گزارش کرد در صورتی‌که توافق هسته‌ای ایران در حال حاضر احیا نشود، احتمال می‌رود هرگز این توافق ابقا نشود.پایگاه تحلیلی «پالتیکو» با اشاره به روند کند پیشرفت در مذاکرات درباره احیای برجام در «وین» گزارش کرد در صورتی‌که برجام در زمان فعلی احیا نشود، ممکن است هیچ‌وقت این اتفاق محقق نشود.طبق این گزارش، دور چهارم مذاکرات کمیسیون مشترک برجام در وین روز جمعه هفته گذشته آغاز شد اما پیشرفت‌های اندکی در زمینه چگونگی رفع اختلافات برای لغو تحریم‌های ایالات آمریکا در قبال محدود شدن برنامه هسته‌ای ایران حاصل شده است.این وبگاه آمریکایی سپس توضیح داد، علی‌رغم هفته‌ها مذاکره‌، دو طرف ایران و آمریکا همچنان درگیر این هستند که آمریکا در حال حاضر باید چه تحریم‌هایی را بردارد و همچنان اختلافاتی در خصوص اقداماتی وجود دارد که می‌بایست برای پیشرفت‌های هسته‌ای ایران از زمان خروج آمریکا از برجام در سال ۲۰۱۸ تاکنون در پیش گرفت.
این گزارش همچنین با اشاره به تأثیر روند انتخابات ریاست‌جمهوری ایران در تاریخ ۱۸ ژوئن (۲۸ خردادماه) در تداوم مذاکرات برجامی ادامه داد که احتمال می‌رود که دور کنونی مذاکرات وین حداقل در این هفته ادامه داشته باشد.پالتیکو ادامه داد، یکی از دیپلمات‌هایی که در زمینه مذاکرات وین فعالیت دارد، طی مصاحبه‌ای اعلام کرد: «زمانی‌که یک مدیر جدید (رئیس‌جمهور) در ایران روی کار بیاید، ممکن است امور بسیار پیچیده‌تر شود. هدف این دور چهارم (مذاکرات)، رسیدن به یک محتوای منسجمی است که شامل عناصر پایه‌ای و اساسی یک توافق می‌شود که البته این یک هدف بسیار بلندپروازانه است و تضمینی برای دستیابی به آن وجود ندارد».از طرف دیگر، نمایندگان انگلیس، فرانسه و آلمان در بیانیه‌ای مشترک در خصوص اهمیت عنصر زمان در مذاکرات برای احیای برجام تصریح کردند: «کارهای زیادی داریم و زمان اندکی باقی مانده است. با وجود این پیشینه، ما همچنان برای حصول پیشرفت‌های بیشتر امیدواریم».
بنا بر این گزارش، در حال حاضر نزاع اصلی در خصوص نوع و تعداد تحریم‌هایی است که ایالات متحده باید بردارد. در این میان ۵۳ تن از رهبران حزب دموکرات آمریکا با ارسال نامه‌ای از رئیس‌جمهور کشور خود خواستند با برداشتن تحریم‌های جمهوری اسلامی به برجام بازگردد. رهبران ایالتی حزب دموکرات در نامه‌ای با تأکید بر لزوم برداشته شدن تحریم‌های دوران ترامپ علیه ایران، نوشتند: «برداشتن تحریم‌های با سوء نیت ترامپ که مستقیماً علیه ایران وضع کرد تا تقریباً بازگشت به برجام را غیرممکن کند، نباید به عنوان امتیازی به ایران تلقی شود بلکه باید به عنوان تلاشی برای احیای اعتبار آمریکا و تقویت امنیت آمریکا در نظر گرفته شود».این رهبران دموکرات در ادامه با اشاره به پیامدهای منفی تحریم‌های آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران ادامه دادند: این توافق (برجام)، سرزده‌ترین و برجام سرزده ترین و محدودترین سازوکارهای تأیید، نظارت و بازرسی هسته‌ای را که تاکنون مورد مذاکره قرار گرفته است، اعمال کرده است و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به طور مداوم تأیید کرده است که این توافق در جلوگیری از خطر یک سلاح هسته‌ای ایران کارساز بوده است».
این رهبران دموکرات سپس با اشاره به این موارد خطاب به بایدن تأکید کردند: «ما از شما می‌خواهیم که در مقابل فشارهای حامیان رویکرد شکست‌خورده ترامپ در قبال ایران تسلیم نشوید».طبق این گزارش، نامه فوق به سازماندهی موسسه «کوینسی» نوشته شده است و «باربارا لی» نماینده دموکرات ایالت کالیفرنیا و «کیت الیسون» دادستان کل ایالت مینه‌سوتا از امضاکنندگان اصلی این نامه بودند. این رفتارهای دو گانه از سوی آمریکا بیانگر آن است که امریکا همچنان به یک نگاه واحد برای لغو تحریم‌ها نرسیده است و همچنان در تصور زمینه سازی برای متعهد سازی یک جانبه ایران به تعهدات برجامی است.

https://siasatrooz.ir/vdcizvazut1azu2.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی