سه شنبه ۱۵ مهر ۱۳۹۳ - ۰۰:۳۹
کد مطلب : 89436
رفتارهاي ابهام‌انگيز غرب در قبال كشتار كردهاي سوريه به دست داعش ادامه دارد

راه نجات كوبالي؛ بي‌توجهي به آدرس‌هاي غلط ائتلاف آمريكايي

راه نجات كوبالي؛ بي‌توجهي به آدرس‌هاي غلط ائتلاف آمريكايي

مناطق كردنشين سوريه در حالي توسط داعش به محاصره در آمده كه روند تحولات نشان مي‌دهد عملكردهاي نادرست ائتلاف آمريكايي به اصطلاح مقابله با داعش زمينه‌ساز بحران كنوني بوده است.
منطقه عين‌العرب (كوبالي) سوريه در روزهاي اخير با حملات گسترده داعش همراه بوده است. اين منطقه كه از مناطق اصلي كردنشين سوريه‌اي مي‌تواند و در مرزهاي تركيه است در حالي كانون بحران‌هاي اين كشور گرديده كه يك سوال اساسي مطرح است و آن اينكه راهكار ساكنان اين منطقه براي خروج از وضعيت كنوني چيست؟ آيا ائتلاف آمريكايي و يا تركيه مي‌كند كمكي به اين مسئله داشته باشند.
مهمترين مسئله‌اي كه بايد مورد توجه قرار گيرد سرنوشت منطقه كردنشين عراق است. همزمان با حضور داعش در عراق، برخي از مقامات اين منطقه رويكرد به همگرايي با داعش و برخي كشورهاي عربي و تركيه و البته آمريكا با تصور كسب امتيازات بيشتر از دولت مركزي پيش گرفتند. هر چند كه كردهاي عراق هزينه‌هايي بسياري در اين عرصه پرداختند اما دستاورد آنها مغاير با اهداف تعريفي آنها بود. داعش حملات گسترده‌اي را به اربيل آغاز كرد كه به اذعان خود مقامات اين منطقه اگر حمايت‌هاي گسترده ايران نبود مسلما سرنوشتي نامعلوم براي كردهاي اين منطقه رقم مي‌خورد. در اين ميان چند درس مهم براي همگان آشكار شد. از يك‌سو كشورهاي عربي و تركيه طرحي براي اعطاي امتياز به كردها نداشته و صرفا سعي داشتند تا از آنها براي رسيدن به اهداف خود يعني تجزيه عراق بهره گيرند. مسئله‌اي كه در نهايت به حملات داعش به اربيل منجر شد. از سوي ديگر ائتلاف ضد داعش به رياست آمريكا در حالي ادعاي حمايت از كردهاي عراق را سر داد كه در زمان حملات داعش هيچ اقدامي صورت نداده و با سكوت خود عملا در كنار تروريسم عليه اقليم كردستان قرار گرفت. رفتارهاي ائتلاف نشان داد كه آنها صرفا به دنبال منافع خود بوده و در اين راه حتي متحدان خود را نيز نابود مي‌سازند چنانكه تاكنون نيز حاضر به حمايت واقعي از اقليم كردستان عراق نشده‌اند. با توجه به اين شرايط اين اصل آشكار مي‌شود كه دلبستن به وعده‌هاي كشورهاي عربي، تركيه و آمريكا نمي‌تواند دستاوردي براي كسي از جمله براي كردهاي سوريه داشته باشد چنانكه براي كردستان عراق نداشته است. بر اين اساس تنها يك راهكار براي ساكنان و سران اين منطقه مطرح است و آن رويكرد به وحدت ملي در قالب حمايت از ارتش و نظام سوريه است كه همچون سه سال و نيم گذشته مي‌تواند زمينه‌ساز شكست تروريست‌ها و حاميان خارجي آنها باشد.
آمريكا با ائتلاف ادعايي مبارزه با داعش در حالي به دنبال توجيه نظامي‌گري در منطقه است كه هر روز ابعاد جديدي از واهي بودن ادعاهاي بشر‌دوستانه آمريكا آشكار مي‌شود كه نمود عيني آن ادامه جنايات داعش در عين‌العرب مي‌باشد.
مبارزه با داعش از بهانه‌هاي ماه‌هاي اخير آمريكا براي نظامي‌گري در منطقه بوده است. زماني عراق و پس از آن سوريه محور بهانه‌جويي آمريكا را تشكيل مي‌دهد. هر چند كه در فضاي رسانه‌اي آمريكا تلاش دارد تا خود را محور حمايت از ملت‌هاي منطقه معرفي و حتي ارتش‌هاي سوريه و عراق را پس از سال‌ها مبارزه با تروريسم ناكارآمد نشان دهد، اما در حوزه عمل كاركردي از آمريكا مشاهده نمي‌شود.
اكنون در حالي منطقه عين‌العرب (كوبالي) كه از مناطق كرد‌نشين سوريه درگير مبارزه با گروه‌هاي تروريستي است كه آمريكا و ائتلاف ادعايي آن اقدامي براي نجات اين منطقه صورت نداده و صرفا به دنبال بهره‌برداري از آن براي توجيه دخالت نظامي در سوريه هستند.
در همين چارچوب هوشیدار دراگاهی، فعال ضد جنگ، مي‌گويد میان واشنگتن و آنکارا یک تفاهم پنهانی وجود دارد مبنی بر این که از مبارزان کرد که مشغول جنگ با تروریست‌های داعش در بخش شمالی سوریه هستند هیچ حمایتی نکنند. این فعال سیاسی خاطر‌نشان کرد: «حملات هوایی ائتلاف تحت هدایت امریکا علیه تروریست‌های داعش تاثیرگذار نبوده است، چون در این بمباران‌ مواضع داعش هدف قرار نمی‌گیرند.» این تحلیلگر سیاسی خاطر‌نشان کرد: «مبارزان کرد تنها مانده‌اند.»
لازم به ذكر است انور مسلم، رئیس اجرایی شهر مرزی عین‌العرب سوریه، هفته گذشته حملات هوایی تحت هدایت امریکا علیه گروه تروریستی داعش را ناکارآمد توصیف کرد. وی خاطر نشان کرد این حملات هوایی نتواسته‌اند از پیشروی داعش به سمت این شهر در استان حلب جلوگیری کنند.
نیروهای گروه دولت اسلامی (داعش) برای سومین روز متوالی شهر کوبانی در مرز سوریه با ترکیه را مورد هدف قرار دادند و کنترل نوار مرزی شمال سوریه با ترکیه را در دست گرفتند. از سوی دیگر، دیده‌بان حقوق بشر سوریه اعلام کرد که یکی از مبارزان زن کرد دست به عملیات انتحاری علیه داعش در اطراف شهر کوبانی زد.
برخی منابع نیز در گروه داعش اعلام کردند که اعضای این گروه توانستند کنترل کامل تپه "مشتی نور" را در دست بگیرند. این در حالی است که ترکیه تاکنون تنها به تقویت نیروهای خود در مرز با سوریه پرداخته و خشم کردهای ترکیه را که تعداد آنها بین ۱۵ تا ۲۰ میلیون تن است، برانگیخته است و کردها خواهان مداخله جدی ترکیه برای حمایت از شهر کوبانی هستند.
اين در حالي است كه رهبر حزب سیاسی اصلی کردهای سوریه در سفر به ترکیه با مقام‌های اطلاعاتی این کشور به صورت محرمانه دیدار و گفت‌وگو داشته است. منابع آگاه در ترکیه اعلام کردند که در جریان نشست صالح با مقام‌های اطلاعاتی از وی خواسته شد تا موضع روشنی را علیه نظام سوریه اتخاذ کند و نیروهایش را تحت اختیار ارتش آزاد سوریه قرار دهد.
در همین حال مقام‌های اطلاعاتی ترکیه از رهبر این حزب درخواست کردند تا از پ‌ک‌ک فاصله بگیرد. برخی از منابع کرد اعلام کردند که نیروهای حمایت مردمی در شهر «عین العرب» سوریه عملیات‌های فدایی را علیه گروهک داعش آغاز کرده‌اند. در همين حال رئیس هیئت اجرایی استان کوبانی در مصاحبه‌ای مطبوعاتی سقوط این شهر به دست عناصر گروه تروریستی داعش را تکذیب کرد. در ادامه بحران‌سازي تركيه در سوريه اوغلو نخست‌وزیر ترکیه که کشورش از آشکار کردن تلاش‌هایش برای براندازی نظام و دولت سوریه ابایی ندارد، گفت: در صورتی با استفاده نیروی زمینی علیه داعش در سوریه و عراق موافق است که در نهایت منجر به سقوط دولت سوریه شود. بسياري تاكيد دارند تركيه به دنبال جدايي منطقه ادلب از سوريه است چنانكه در ۱۹۳۷ اسكندرون را از سوريه جدا كرد.

نمايش‌هاي توجيهي آمريكا
ائتلاف آمريكايي در حالي تاكنون در مبارزه با داعش اقدامي صورت نداده كه همچنان با فضاسازي به دنبال القا اين تصور است كه در حال حمايت از ملت‌هاي منطقه در مبارزه با تروريسم است.
در همين چارچوب سه کشور استرالیا، هلند و بلژیک اعلام کردند که جنگنده‌هایشان اولین ماموریت‌های خود برای حمله به مواضع داعش در عراق را انجام دادند. اين در حالي است كه وزیر امور خارجه فرانسه در اظهاراتی با اذعان به مشارکت پاریس در آموزش مخالفان سوری اعلام کرد که فرانسه در حال حاضر برنامه‌ای برای بمباران مواضع گروه تروریستی داعش در سوریه ندارد و در این خصوص با آمریکا و کشورهای عربی هماهنگ است.
از سوي ديگر مدیر اف‌بی‌آی در اولین مصاحبه تلویزیونی خود گفت گروه‌های وابسته به القاعده ممکن است هنوز به دنبال انجام عملیات‌های تروریستی در خاک آمریکا باشند. فضا‌سازي تبليغاتي آمريكا در حالي صورت مي‌گيرد كه در درون آمريكا نيز چندان اعتقادي به طرح‌هاي آمريكا وجود ندارد چنانكه روزنامه اورنج کانتی رجیستر ضمن انتقاد شدید از رویکرد اوباما برای مبارزه با داعش، اقدامات وی را مصداق بارزی از فرار از مسئولیت خوانده است.
واهي بودن ادعاي حمايت آمريكا از ملت‌هاي منطقه زماني آشكارتر مي شود كه هفته‌نامه مصری "روزالیوسف" در گزارشی اعلام کرد؛ حملات هوايی آمريکا به سوريه از پايگاه‌های نظامی اسرائيل كه دشمن اول منطقه است صورت می‌گيرد. البته منابع آگاه از توافقی پنهان خبر دادند که بر مبنای آن امریکا اجازه دارد بدون اجازه گرفتن از مقامات قطری از پایگاه این کشور برای انجام عملیات استفاده کند.

ادامه مبارزه مردمي با تروريسم
ائتلاف ضد تروريسم ادعايي آمريكا در حالي تاكنون اقدامي جدي براي مبارزه با تروريسم صورت نداده اما مردم عراق در كنار ارتش براي امنيت كشورشان در حال جنگ با تروريسم هستند. وزارت دفاع عراق از کشته وزخمی شدن ۱۴۲ تروریست داعشی در خلال عملیات ارتش، در دو استان الأنبار و صلاح‌الدین عراق خبر داد. منبعی در پلیس استان الانبار تأکید کرد که عناصر داعش پس از خروج نیروهای امنیتی از منطقه "ابو صایر" در غرب شهر "هیت"، وارد این منطقه شدند. المیادین در خبری فوری از درگیری‌های شدید میان ارتش عراق با عناصر داعش در شمال تکریت خبر داد.
تروریست‌های داعش ۱۲ نفر از عشایر استان نینوا که ۳ روز پیش ربوده شده بودند را در شمال عراق اعدام کردند. المالكي معاون رئیس‌جمهوری عراق ضمن تقدير از ارتش، از آغاز شمارش معکوس برای نابودی تروریست‌های تکفیری با توجه به موفقیتهای روزافزون ارتش و نیروهای مردمی خبر داد. از سوي ديگر «عالیه نصیف» نماینده ائتلاف دولت قانون از حکومت عراق خواست پس از افشاگری اخیر «جو بایدن» معاون رئیس‌جمهور آمریکا مبنی بر در دست داتشن برخی کشورها مانند عربستان، امارات و ترکیه در پشتیبانی از تروریسم، از این کشورها شکایت کند.

https://siasatrooz.ir/vdcjmxeo.uqehtzsffu.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی