يکشنبه ۱۷ مرداد ۱۳۹۵ - ۲۳:۵۱
کد مطلب : 96573
قانون، پرونده «ارادتمند؛ نازنین بهاره تینا» را بست

باز هم آقای رئیس دستور می‌دهد؟

باز هم آقای رئیس دستور می‌دهد؟

روز گذشته معاون ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی اعلام کرد که هر فیلمی که یک بار از سوی شورای پروانه نمایش به طور کامل رد شده باشد دیگر امکان بررسی در این شورا را ندارد.
این اظهار نظر حبیب ایل بیگی دقیقا پاسخی به شائبه‌های مطرح شده درخصوص تغییرات در اعضای شورای بازبینی فیلم‌های سینمایی بود. چرا که پس از موضع‌گیری‌های تند محمدحسین لطیفی و ضیاءالدین دری درخصوص فیلم پرحاشیه «ارادتمند؛ نازنین بهاره تینا» به یکباره این تغییرات صورت گرفت و عده‌ای معتقد بودند که این دو فیلمساز و از اعضای شورای صدور پروانه نمایش قربانی اعلام نظری خلاف بر سیاست‌های مدیران سینمایی شدند.
اما دیروز معاون ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی در پاسخ به این پرسش که با تغییر امکان بررسی مجدد «ارادتمند؛ نازنین بهاره تینا» به کارگردانی عبدالرضا کاهانی که در ترکیب شورای قبلی رد شده است وجود دارد یا خیر، توضیح داد: براساس قوانین موجود فیلم‌هایی که در شورای پروانه نمایش رای قطعی خود مبنی بر رد را دریافت می‌کنند دیگر نمی‌توانند درخواست جدید به شورای مورد نظر را بدهد.
وی تاکید کرد: شورای جدید فیلم‌هایی را که اصلاحیه خورده باشند دوباره بررسی می‌کند ولی وقتی فیلمی کلا رد شده باشد امکان بررسی آن در همان شورا فراهم نیست.
معاون ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی بیان کرد: درباره این فیلم مورد نظر باید بگویم، این اثر در شورای پروانه نمایش رد شده است و براساس آیین نامه موجود، تهیه کننده فیلم می‌تواند نسبت به این حکم اعتراض کند تا این فیلم در شورای عالی نظارت سازمان سینمایی دیده شود.
ایل بیگی در پایان گفت: به هرحال فعالیت شورای جدید در امتداد شورای قبلی است و تصمیم شورای قبلی به قوت خود باقی است و تنها فیلم‌هایی که اصلاحیه داشته اند بعد از اعمال اصلاحیه نسخه جدید را به شورا ارائه می‌دهند.
با این حساب باید پرونده فیلم اخیر کاهانی را بسته شده تلقی کرد. اما در این میان دو اتفاق ممکن است رخ دهد.
اول آنکه کارگردان تصمیم بگیرد فیلم خود را به صورت غیر قانونی و از طریق شبکه‌های زیرزمینی به مخاطبان القا کند و یا اینکه باز هم دست به دامان رئیس سازمان سینمایی بشود. آنچه در سخنان ایل‌بیگی از آن به عنوان «شورای عالی نظارت سازمان سینمایی» نام می‌برد.
یادمان نرفته است که در زمان پیش‌تولید این فیلم هم اعضای شورای پروانه ساخت برای این فیلم مجوز صادر نکردند و به دلیل اشکالات جدی فیلم از تائید ساخت «ارادتمند؛ نازنین بهاره تینا» سر باز زدند. اما با «حکم حکومتی» رئیس سازمان سینمایی، این فیلم مجوز ساخت گرفت.
حالا اگر قرار بر این باشد که فیلم کاهانی از «خوان» شورای صدور پروانه نمایش هم عبور کند، باید با حکم حکومتی آقای رئیس چنین اتفاقی رخ دهد، چرا که وقتی یک فیلم از سوی اعضای شورای بازبینی به طور کلی رد شده و بنا بر اعلام آنها امکان اصلاح و جرح و تعدیل ندارد، طبیعتا فیلم آنقدر دچار اشکالات بوده که از شورای عالی نظارت سازمان سینمایی هم کاری برنیاید.
اما اگر این بار هم رئیس سازمان سینمایی که طی این سه سال نشان داده از هر روشنفکری روشنفکرتر است،‌ تصمیم بگیرد که امضای خود را برای نمایش این فیلم پای برگه موافقت‌نامه یا به زبان بهتر نامه دستوری خود بیندازد، قطعا با چالش‌های جدی مواجه خواهد شد و نه تنها سازمان خود را در مواجهه با انتقادات مردم و مراجع خواهد دید، که این بار موج گسترده اعتراضات قطعا به وزارت ارشاد هم خواهد رسید.
وقتی وزیر محترم ارشاد در خصوص اکران یک فیلم مبتذل به صراحت از اشتباه سازمان سینمایی و افراد مسئول در ارائه مجوز برای «۵۰ کیلو آلبالو» انتقاد می‌کند، طبیعتا تمایلی ندارد تا با اکران یک فیلم به مراتب پرحاشیه‌تر، ماه‌های آخر وزارت خود را دچار چالش کند.
شاید هم اظهار نظر رسمی معاون ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی درخصوص فیلم «ارادتمند؛ نازنین بهاره تینا» را باید به نوعی ریختن «آب پاکی» روی دست کاهانی دانست که البته با موافقت رئیس بالادستی خود صورت گرفته است.

https://siasatrooz.ir/vdcjtieh.uqemazsffu.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی

خيلي اين وضع ، خسته كننده شده است