چهارشنبه ۱۱ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۹:۲۷
کد مطلب : 100317
سه سوال سیاست ‌روز در آخرین نشست خبری سخنگوی دولت:

پیگیری تحقق وعده‌های دولت یازدهم و چگونگی شروع برنامه ششم

برنامه ششم توسعه بدون تحقق همه اهداف برنامه پنجم آغاز می‌شود!
پیگیری تحقق وعده‌های دولت یازدهم و چگونگی شروع برنامه ششم

آخرین نشست خبری سخنگوی هیات دولت برگزار شد. سیاست ‌روز قصد داشت یک سوال از سخنگوی دولت یازدهم بپرسد اما با توجه به توضیحاتی که نوبخت در ابتدای جلسه درباره آغاز عمل به برنامه ششم توسعه و همچنین روشنگری درباره قرارداد توتال داشتند دو سوال دیگر در خلال صحبت‌های وی پیش آمد. بر همین اساس با طرح سه سوال شفاف سخنگوی دولت را در آخرین نشست خبری بدرقه کردیم.

توضیحات پیش جلسه درباره توتال
نوبخت در ابتدای این نشست گزارش کوتاهی از آخرین مصوبات و رخدادهای دولت ارائه کرد و گفت: گزارش نهایی هیئت عالی نظارت بر قراردادهای نفتی نشان می‌دهد قرارداد نفتی با توتال و شرکت چینی مورد تائید نهایی قرار گرفته است. وی با اشاره به مستندات قانونی تشکیل این هیئت عالی که وظیفه نظارت بر قراردادهای نفتی را بر عهده دارد، اظهار داشت:‌ «نظارت بر اجرای قراردادهای مهم نفتی، مهم‌ترین وظیفه این هیئت عالی است. این هیئت عالی دارای اعضایی از ۳ قوه است.»
او بعد از توضیح درباره اینکه از قوه قضاییه دادستان کشور، از قوه مقننه روسای کمیسیون‌های انرژی و اقتصاد به همراه وزرای اقتصاد و معاونت برنامه‌ریزی و رییس کل بانک مرکزی و نمایندگانی از دولت عضو این هیات هستند، گفت: «بحث‌های مالی، فنی و... هم مورد بررسی قرار گرفت و همه دیروز به‌ اتفاق آرا این قرارداد را تصویب کردند.»
نوبخت با اشاره به اینکه قرارداد نفتی مزبور ۸۵ میلیارد دلار عواید دارد که فقط ۱۲ میلیارد دلار آن متعلق به سرمایه‌گذاران خارجی است، گفت: «چرا برخی در شیرینی این قرارداد، تردید می‌کنند؟ باید سالانه ۶۵ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در کشور انجام شود ولی ما برای جذب سرمایه ۵ میلیاردی، این‌قدر دچار حرف ‌وحدیث شدیم. همچنین سلسله قراردادهایی با ۶ کشور جهان منعقد شده و این قرارداد، دنباله آن قرارداد طولانی‌ مدت است که هیئت دیپلماسی ایران با کشورهای خارجی منعقد کرد.»
سوال ما از سخنگو دقیقا از همین بخش بود، شفاف‌سازی درباره هر اطلاعاتی و بر همین اساس درباره اینکه برای دسترسی به اطلاعات آزاد که وعده دولت یازدهم بوده چه اقداماتی صورت گرفته است پرسیدیم که نوبخت در پاسخ گفت:« این جزو تعهدات دولت است که برقراری سامانه‌ها در دستگاه‌های دولتی از جمله سازمان برنامه و بودجه به منظور دسترسی به اطلاعات است.»
سخنگوی دولت با اشاره به گزارش خرید تضمینی گندم از کشاورزان گفت: تا این تاریخ ۷ میلیون و ۹۰۰ هزار تن گندم به ارزش ۱۰ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان خریداری‌شده که حدود نیمی از این مبلغ پرداخت‌ شده است.
نوبخت در ادامه سخنانش افزود: مهم‌ترین هدف برنامه ششم تأمین رشد اقتصادی ۸ درصدی است. برای این کار باید سالانه ۷۷۰ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری کنیم که باید بخش‌های مختلف این سرمایه را تأمین کنند تا ۹۵۵ هزار فرصت شغلی در سال تأمین شود.

کم و کیف اجرای برنامه ششم
نوبخت در ادامه مباحث قبل از شروع جلسه پرسش و پاسخ به این نکته اشاره کرد که برنامه ششم توسعه در دولت شروع شده است بر همین اساس سوال دوم ما شکل گرفت.
بر همین اساس از نوبخت پرسیدیم آیا آغاز اجرای برنامه ششم توسعه به معنی محقق شدن اهداف برنامه پنجم است؟! و اگر همه اهداف محقق نشده است چطور برنامه ششم توسعه شروع شده است؟! سخنگوی دولت یازدهم در این‌باره گفت: «برای بیان تحقق اهداف برنامه پنجم توسعه باید گزارش نهایی ارائه شود، قطعا همه اهداف محقق نشده است و هر سال با تقدیم بودجه به مجلس گزارشی از عملکرد برنامه صورت می‌گیرد که تا سال چهارم برنامه این گزارش ارائه شده و امسال که بودجه به مجلس ارائه می‌شود، برنامه سال پنجم نیز ارائه خواهد شد.»

پیگیری وعده دولت
اما سوال اصلی‌مان که قبل از حضور در نشست خبری برای پرسیدن از دولت آماده کرده بودیم درباره وعده جناب روحانی در عمل به همه تعهداتش به مسکن مهر قبل از پایان دولت یازدهم بود.
بر همین اساس از نوبخت پرسیدیم که آیا روحانی طبق قولش همه تعهداتش را در راستای پروژه‌های مسکن مهر محقق کرده است؟! که نوبخت در پاسخ گفت: «دولت خود را موظف به انجام تعهداتش می‌داند و در زمینه مسکن مهر سال گذشته هزار میلیارد تومان برای تاسیسات زیرساختی و مجتمع‌ها برای کاهش قیمت تمام شده پرداخت کرد» دوباره سوال‌مان را تکرار کردیم یعنی وعده‌های دولت تا پایان دولت یازدهم درباره مسکن مهر محقق می‌شود؟! سخنگو پاسخ داد: «دولت تلاش دارد تا در فرصت باقی مانده در دولت یازدهم این موضوع را به سرانجام برساند.»

جایگزینی ابتکار؟!
وی همچنین درباره تبدیل سازمان محیط‌زیست به وزارتخانه و جایگزینی یک مرد به جای معصومه ابتکار اظهار داشت: دولت برنامه‌ای برای تبدیل سازمان محیط زیست به وزارتخانه ندارد اگر کسی هم به جای خانم ابتکار بیاید بدین معنا نیست که او شایستگی لازم را نداشته است.
سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی درباره پیگیری وضعیت سلامت میرحسین موسوی و مهدی کروبی در شورای عالی امنیت ملی تصریح کرد: در هفت هشت روز اخیر جلسه‌ای در شورای عالی امنیت نداشتیم. موضوع جلسه پیشین این شورا هم در مورد این مساله‌ای که شما اشاره کردید نبوده است. ضمن آرزوی سلامتی برای این عزیزان امیدواریم شرایط به گونه‌ای پیش آید که دغدغه‌ای برای خانواده‌ آنها و مردم پیش نیاید. باید برای دفاع از منافع ملی و برقراری آرامش در جامعه تلاش کنیم.

تشخیص نقش فاحش برجام؟
سخنگوی دولت درباره اقدام هیات نظارت بر برجام برای مقابله با اقدامات اخیر آمریکا، و همچنین تشخیص نقض فاحش یا نقض غیرفاحش برجام نیز تصریح کرد: در این زمینه دولت به تنهایی اظهارنظر نمی‌کند و این هیات است که باید تصمیم نهایی را بگیرد اما مطمئن باشید ما از منافع مردم و مصالح کشور به هیچ‌وجه کوتاه نمی‌آییم و متناسب با کنش طرف مقابل واکنش نشان می‌دهیم.
نوبخت در پاسخ به این پرسش که با توجه به کارشکنی آمریکا چه برنامه‌ای برای جذب سرمایه خارجی دارید؟، گفت: برجام یکی دستاورد برای ملت ایران است که خالی از نوسانات و هجمه‌ها نیست. تندروها و رژیم صهیونیستی دشمن برجام‌اند و ترامپ هم مخالف این توافق است،‌ اما آمریکا فقط یک کشور از شش کشور طرف مقابل ماست و ۵ کشور دیگر بر اجرای برجام تاکید دارند. البته آنها اعتراضی نسبت به پرتاب ماهواره‌بر سیمرغ داشتند که ما هم پاسخ آنها را می‌دهیم که این اقدام تناقضی با برجام ندارد. در حال حاضر قراردادهای متعددی با کشورهای دنیا در حال انعقاد است و ما کار خود را انجام می‌دهیم و نسبت به این دستاورد ملت ایران هوشمندانه عمل می‌کنیم.

صادرات غیر نفتی کاهش یافته
نوبخت درباره کاهش صادرات غیر نفتی ایران و علت آن نیز تصریح کرد: صادرات نفتی طبق برنامه پیش رفته و تولید نفت هم در تیر ماه به ۳ میلیون و ۸۵۳ هزار بشکه رسیده است.
وی گفت: با این وجود قیمت نفت هم افت پیدا کرده است. صادرات غیرنفتی هم اندکی نسبت به واردات تغییر یافته که در حال بررسی علت‌های آن هستیم و امیدواریم تا پایان سال صادرات غیرنفتی را طبق برنامه پیش ببریم.

افزایش قیمت‌ها فصلی است
وی درباره افزایش قیمت برخی اقلام در ماه‌های اخیر گفت: برخی افزایش قیمت‌ها فصلی است که دوباره به جای خود بازمی گردد مثل قیمت ارز. از سویی گرما و سرما هم بر روی قیمت برخی اقلام تاثیر می‌گذارد. ما نمی‌خواهیم بلافاصله با گران شدن برخی کالاها به واردات روی بیاوریم زیرا این کار فقط در کوتاه مدت جواب می‌دهد و واردات به تولید داخلی آسیب می‌زند. به زور پایین آوردن قیمت‌ها با واردات ممکن است که برنامه دولت حمایت از تولید داخلی است.
وی همچنین در مورد گران شدن قیمت برخی اقلام خوراکی اظهار کرد: وزارت صنعت، معدن و تجارت و جهاد کشاورزی و معاونت اجرایی رئیس‌جمهور باید برای تنظیم بازار تلاش کنند تا کمبودی در اقلام مورد نیاز برای مردم به وجود نیاید. البته اولویت ما حمایت از تولید داخل است. شاید یکی از دلایلی که ما خواهان احیای مجدد وزارت بازرگانی هستیم این است که یک وزارتخانه مسئول تنظیم بازار باشد و این موضوع با مسائلی از قبیل مشکلات واحدهای تولیدی و صنعتی گره نخورد.

نویسنده:مائده شیرپور

https://siasatrooz.ir/vdcjvyevauqeytz.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی