نیروهای ارتش سوریه پس از ۳۲ روز محاصره کامل تروريستهاي مسلح در شهر استراتژيک يبرود واقع در سلسلهجبال القلمون اين شهر را به طور کامل تحت کنترل خود در آوردند.
عملیات گسترده نیروهای ارتش سوریه برای پیشروی به سوی شهر یبرود و پاکسازی آن ۲۳ بهمن آغاز شد، و نیروهای ارتش این کشور پس از تحت کنترل در آوردن شهرها و مناطق و ارتفاعات اطراف این شهر مهم و راهبردی، سرانجام روز ديروز توانستند این شهر را کاملا از وجود گروههاي تروريستي پاکسازی کنند.
با توجه به اهمیت راهبردی بسیار بالای این شهر، گروههای معارض و تروریستی با استقرار تجهیزات و نیروهای فراوان در آن، به شدت تلاش میکردند تا مانع از ورود نیروهای ارتش سوریه به این شهر شوند.
"یبرود" شهری تاریخی و قدیمی است که در ۸۰ کیلومتری شمال "دمشق" در منطقه مرتفع "قلمون" و در دل سلسله کوههای این منطقه راهبردی قرار دارد. کوههای قلمون هم مرز با لبنان است. این شهر که بخشی از استان "ریف دمشق" به شمار میآید، در ۸۰ کیلومتری جنوب شهر "حمص" واقع است.
اهميت بازپسگيري شهر يبرود از آن روست که پس از بسته شدن مرزهاي ترکيه در شمال سوريه به روي تروريستهاي مسلح، بيش از ۲۰ هزار نفر از عناصر گروههاي معارض با هدف فعالسازي جبهه جنوبي سوريه وارد اين منطقه شدند. فعالسازي جبهه جنوبي سوريه نيز آخرين تلاش گروههاي تروريستي و حاميان عربي و غربي آنها ميتوانست باشد که با اقدام اخير ارتش سوريه عملا چشماندازي براي وضعيت گروههاي تروريستي در سايه اقتدار دولت و نظام سوريه نميتوان متصور بود.
شايد بار رواني بازپسگيري شهر يبرود در صحنه داخلي و خارجي سوريه بيش از خود عمليات آزادسازي اين منطقه حساس و استراتژيک باشد چه اينکه تکميل زنجيره ناکاميهاي گروههاي معارض و حاميان آنان را از شمال تا جنوب سوريه در ذهن بيننده تداعي ميکند.
از ديگر سو همجواري منطقه يبرود در سوريه با مرزهاي لبنان خصوصا با شهر لبناني عرسال که طي دوسال گذشته به پايگاهي براي انتقال تروريستها و تسليحات تبديل شده بود بر اهميت آزادسازي اين شهر ميافزايد. با پاکسازي مناطق حومه يبرود که تا مرزهاي لبنان ادامه خواهد داشت بدون شک عقبه حمايتي تروريستها و شريانهاي امدادي آنها قطع و به اين ترتيب معادله جديدي را در صحنه ميداني به نفع ارتش رقم خواهد زد. ضمن آنکه با توجه به فرار تروريستها از طريق سلسلهجبال القلمون به سمت لبنان اين احتمال وجود دارد که در روزهاي آتي لبنان به صحنه کينهتوزي عناصر تروريستي عليه امنيت داخلي اين کشور نيز مبدل گردد.
علاوه بر اين، با آزادسازي يبرود راه تروریستها به صورت کامل بسته خواهد شد و شرایط را برای نبردهای مهم بعدی و در صدر آن حلب فراهم خواهد کرد. حلب پايتخت اقتصادي سوريه محسوب ميشود و تقريبا بيش از نيمي از اين شهر هماينک در اختيار ارتش سوريه قرار دارد. ضمن آنکه ريف دمشق خاصه منطقه استراتژيک غوطه شرقي نيز با پيروزي ارتش سوريه در نبرد يبرود به زودي شاهد آزادسازي خواهد بود.
به اين ترتيب هرچه به برگزاري انتخابات رياست جمهوري سوريه نزديک ميشويم مناطق بيشتري از اشغال تروريستها خارج شده و درصد بيشتري از شهروندان سوري قادر خواهند بود در اين انتخابات مشارکت کنند، امري که تا پيش از برگزاري کنفرانس ژنو ۲ در هالهاي از ابهام قرار داشت.
صادق مهدي شكيبايي