سران شبه جزیره بحرین همچنان در این توهم هستند که میتوانند به عنوان یک بازیگر در معادلات منطقه حضور داشته باشند. توهمی که یک بعد بیشتر ندارد و آن موضعگیری و رفتارهای غیر اصولی و غیر منطقی علیه جمهوری اسلامی و جبهه مقاومت منطقه است. در جدیدترین اقدام نشست ضد ایرانی موسوم به "انجمن عربی حقوق بشر" با دستور کار ادعایی " مقابله با تهدیدات ایران" کار خود را در منامه، پایتخت بحرین آغاز کرد. شرکت کنندگان در این نشست مدعی شدند میلیاردها دلار پول ملت ایران صرف نا امن کردن کشورهای منطقه میشود.همچنین مدعی شدند سردار سلیمانی، فرمانده سپاه قدس ایران نوک پیکان تمامی مداخلات ایران در خارج، از سوریه و عراق تا بحرین به شمار میرود.شرکت کنندگان در این نشست ضد ایرانی همچنین خواهان حمایت بینالمللی از اعضای منافقین ساکن در اردوگاه لیبرتی شدند.این نشست ضد ایرانی با نظارت "احمد ابراهیم ملا،" رئیس مجلس نمایندگان بحرین و با حضور دفتر منطقهای کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل کار خود را در پایتخت بحرین آغاز کرد.
آنچه در ورای این نشست آشکار میگردد آن است که منامه تلاش بسیاری دارد تا چنان وانمود سازد که از یک سو ایران محور بحرانهای منطقه است و از سوی دیگر این شبه جزیره کوچک از ظرفیت بالایی برای مقابله با آنچه تهدیدات منطقهای ایران مینامد برخوردار است. فضاسازی تبلیغاتی و رسانهای منامه در حالی صورت میگیرد که بسیاری از کارشناسان این نشست و ادعاهای مطرح شده را بیشتر برگرفته از جنبه تبلیغاتی و ادامه بازی سعودی- آمریکایی برای ایران هراسی عنوان میکنند. یک اصل را باید در نظر داشت که این اقدامات صرفا سعودی نیست بلکه آمریکا نیز در ورای آن است. پنهان سازی سرکوبگریها و البته ناتوانی آلخلیفه در برابر اراده مردم در حمایت از مرجعیت دینی و ارزشهای دینی بعد دیگر این طراحی است. حمایت این نشست از گروهک تروریستی منافقین به عنوان تفاله گروههای تروریستی سندی دیگر برماهیت غیر اصولی و تبلیغاتی این نشست است. پرونده جنایات منافقین در کشورهای عربی بویژه عراق نشان میدهد که نشست منامه حتی به همتایان عرب خود نیز رحم نکرده و به حمایت از قاتل آنان پرداخته است.
اما آنچه محور اصلی این تحرکات گردیده
خوش خدمتیهای این رژیم برای اربابان سعودی خود است. بخشی از بحران رژیم سعودی را در یمن میتوان مشاهده کرد. در یمن در اقدامی کاملا مغایر با سلطهگری سعودی میان گروههای بزرگ یمنی توافقنامه سیاسی به امضا رسید. کارشناسان سیاسی، امضای توافقنامه تشکیل شورای سیاسی میان جنبش انصارالله وکنگره مردمی یمن به ریاست علی عبدالله صالح رئیس جمهوری اسبق این کشور را بسیار مهم وانقلاب دوم مردم یمن برای تقویت قوای داخلی در برابر متجاوزان میدانند.
نگاه ملی انصارالله چنان ابعاد گستردهای دارد که پس از امضای این توافق عبدالملک الحوثی رهبر انصارالله یمن، توافق با 'کنگره مردمی' برای تشکیل شورای سیاسی را در چارچوب ایستادگی ملت این کشور و مقابله با حملات بیشمار علیه کشورش دانست واز دیگر گروهها برای پیوستن به این توافقنامه جهت دستیابی به راه حل سیاسی دعوت کرد. این اتحاد چنان برای سعودی سخت بود که در اقدامی ناگهانی از پایان آتش بس و تشدید حملات به یمن خبر داد.
بعد دیگر ناکامی سعودی را در تحولات عراق میتوان مشاهده کرد. به رغم تمام تحرکات سعودی برای حذف نیروهای مردمی، در اقدامی همسو با مطالبات مردمی، العبادی نخست وزیر عراق ضمن اعلام رسمی شدن حشد الشعبی تحت نظر مستقیم وی، از حضور این نیروها در عملیات آزاد سازی موصل خبر داد. تشدید پیوند میان ارتش و نیروهای مردمی و آغاز عملیات موصل که با تلفات سنگین تروریستها نیز همراه بود ناکامی سختی برای سعودی و متحدانش قلماد می شود چنانکه سعودی از روی خشم از برگزاری نشست گروههای عراقی حامیاش با ادعای گردهمایی اهل سنت و عشایر در آینده نزدیک در عربستان خبرداد. در تحولات سوریه نیز عربستان امیدوار بود تا طراحی آمریکاییها زمینه ساز تقویت تروریستها گردد چنانکه سران سعودی همچنان بر سرنگونی نظام اسد تاکید داشتند.
آنچه در فرآیند سوریه روی داده، دستاورد بزرگ ارتش سوریه و مقاومت در محاصره کامل حلب به عنوان پایگاه اصلی تروریستها بوده است. اقدامی که حتی آمریکاییها را نیز به وحشت انداخته چنانکه کری وزیر خارجه آمریکا رسما به روسیه و سوریه درباره ادامه این عملیات هشدار داده است. وضعیت بحرانی تروریستها چنان بوده که سران النصره پس از سالها پنهان شدن پشت سر القاعده رسما با حضور در رسانهها، با تغییر نام ( جنبش فتح الشام) بر تشکیل ساختارهای جدید تاکید کردند تا شاید با این ترفند تبلیغاتی بتوانند شکستهای سنگین تروریستهای تحت حمایت سعودی و آمریکا را پنهان سازند. چرخش مواضع ترکیه در قبال سوریه بگونهای که محافل رسانهای اعلام کردند اردوغان رئیس جمهور ترکیه ضمن تقدیر از مواضع اسد در قبال کودتای نافرجام در ترکیه، از آمریکا و عربستان به عنوان دوستان خائن یاد کرد. مجموع این برآیندها چنان لطمهای به سعودی وارد ساخته که الجبیر وزیر خارجه این رژیم پیشنهاد رشوههای کلان به روسیه در صورت همکاری مسکو با ریاض در سوریه را مطرح کرده که البته با پاسخ منفی روسها همراه شده است. به هر تقدیر میتوان گفت که سعودی دورانی سخت را در منطقه سپری میکند چنانکه حتی در شبه جزیزه کوچک بحرین نیز نتوانسته اهداف خود را محقق سازد که حمایت گسترده مردم از شیخ عیسی قاسم پس از اعلام لغو تابعیت ایشان نمودی از این شکست است.
رژیم آل خلیفه که در طول ۵ سال اخیر نتوانسته در برابر قیام مردم ایستادگی کند اکنون برای فرار از این وضعیت به هر ابزاری حتی حمایت از گروه های تروریستی روی آورده است.
در این شرایط رژیم بحرین که سعودی، آمریکا و انگلیس را اربابان خود میداند با تحرکات حاشیهای و فرافکنی علیه مقاومت و بویژه علیه جمهوری اسلامی به زعم خود برای پنهان سازی شکستهای اربابان خود تلاش میکند تا شاید با این کاسه لیسی و دریوزگی و خوش خدمتیها از حمایت آنها برای ادامه سرکوب مردم و فرونپاشیدن پایههای متزلزل حکومتش بهره گیرد.