سه شنبه ۲۶ مرداد ۱۳۹۵ - ۲۳:۱۸
کد مطلب : 96657

آغاز دردسرهای بزرگ برای حامیان تروریسم

روز به روز همکاری‌های ایران و روسیه برای حل بحران منطقه به ویژه بحران سوریه افزایش می‌یابد و...

روز به روز همکاری‌های ایران و روسیه برای حل بحران منطقه به ویژه بحران سوریه افزایش می‌یابد و جدی‌تر می‌شود.
ایران و روسیه پیشتازان مبارزه با گروه‌های تروریستی- تکفیری در سوریه و عراق هستند، این پیشتازی باعث شده است تا دست برتر را در منطقه غرب آسیا داشته باشند.
نقش دو کشور قدرتمند منطقه (ایران و روسیه) در جنگ با تروریست‌های تکفیری هر روز پررنگ‌تر می‌شود. این غلظت، هم تروریست‌ها را به وحشت انداخته و هم حامیان منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای آنها را، چرا که شکست و نابودی تروریست‌های تکفیری، باعث تضعیف جایگاه حامیان تروریسم در منطقه خواهد شد و چه بسا، تکفیری‌ها و سلفی‌های افراطی، به صاحب خود هم چنگ اندازی کنند.
روز گذشته خبری منتشر شد مبنی بر این که بمب‌افکن‌های غول پیکر نیروی هوایی ارتش روسیه به همراه شماری از جنگنده رهگیری‌های روسیه در پایگاه هوایی نوژه همدان مستقر شده‌اند.
استقرار اسکادران بمب افکن‌های سنگین M۳۲۲ـTU نشان از همکاری جدی و منسجم ایران و روسیه برای همکاری‌های نظامی در نابودی تروریست‌های موجود در سوریه است.
این اقدام، باعث می‌شود تا سقف پرواز بمب افکن‌های روسیه کوتاه‌تر شود و البته از امنیت قطعی برخوردار گردد.
بمب افکن‌‌ها و جنگنده‌های روسیه با حضور در پایگاه هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در همدان علاوه بر این که باعث می‌شود زمان عملیات کوتاه گردد، هزینه‌ها را هم کاهش می‌دهد.
همکاری‌های راهبردی و نزدیک ایران و روسیه در حوزه نظامی و مبارزه با تروریسم به ویژه در سوریه اراده قوی و مصمم دو کشور را برای نابودی کامل تروریست‌ها نشان می‌دهد که در وجود آمریکایی‌ها دیده نمی‌شود.
حضور بمب افکن‌های استراتژیک روسیه در ایران یک نمونه از همگرایی دو کشور است، این اتحاد راهبردی در زمینه‌های دیگر هم می‌تواند وجود داشته باشد.
جمهوری اسلامی ایران قابل اعتمادترین کشور در منطقه برای روسیه محسوب می‌شود که می‌تواند با همکاری او و جبهه مقاومت، ریشه تروریست‌ها را در سوریه از بین ببرد.
حلب اکنون در شرایط سرنوشت سازی قرار گرفته است، فشارهای زیادی به جبهه تروریست‌ها در دو نقطه وارد می‌شود، از یک سو در عراق تحت فشار شدید قرار دارند و از سوی دیگر در سوریه لای منگنه قرار دارند و کاری هم از دست حامیان غربی ـ عربی برنمی‌آید.
ترکیه هم در وضعیت «پسا کودتا» قرار گرفته و شرایط داخلی‌اش باعث شده تا فشارهای خود را بر دولت و ملت سوریه بکاهد و البته اندک چرخشی هم نسبت به دولت قانونی بشار اسد از خود نشان دهد.
روسیه، ایران، سوریه، عراق و حزب‌الله لبنان اکنون پنج محوری هستند که توانسته‌اند همه معادلات و محاسبات آمریکایی ـ سعودی در منطقه را به شدت به هم بریزند. با افزوده شدن ترکیه به این ائتلاف قدرت ضد تروریستی آن افزایش می‌یابد.
اکنون که عرصه به تروریست‌های تکفیری تنگ‌تر شده است، آنها خطرناک‌تر هم می‌شوند، اقدامات و واکنش آنها به خاطر شرایط نابودی و رسیدن به نقطه صفر، تررویست‌ها را وادار به هر کاری می‌کند.
اکنون زمان همکاری‌های هر چه بیشتر و راهبردی میان ایران و روسیه، سوریه، عراق و حزب‌الله لبنان است، برای این که ترکیه دچار بحران نشود، او هم باید تن به پیوستن به این ائتلاف بدهد.
عملیات هوایی و بمباران مواضع گروه‌های تروریستی داعش و جبهه النصره و دیگر گروه‌های تکفیری سوریه پس از پایان و بازپس‌گیری مناطق تحت اشغال آنها، می‌تواند به عراق هم کشیده شود.
عراق اکنون در حال آماده سازی نیروهای خود برای بازپس‌گیری موصل، پایتخت داعش است.
حضور مسئولین نظامی، اطلاعاتی و امنیتی کردستان عراق در ایران و دیدارهای مهم و حساس آنها با مقامات امنیتی ایران از جمله دریادار شمخانی، برای هماهنگی‌های لازم در جلوگیری از ورود گروه‌های تروریستی از مرز کردستان عراق به ایران و هشدار برای ایجاد امنیت مرزهای جمهوری اسلامی ایران و همچنین همراه کردن آنها برای عملیات آزادسازی موصل پیش بینی می‌شود.
احتمال این که بمب‌افکن‌های روسیه در عملیات موصل مشارکت داشته باشند وجود دارد.
از سوی دیگر، اتخاذ سیاست حمایت روسیه از تشکیل پارلمان یمن، ضربه‌ای دیگر بر رژیم سعودی و ائتلافی است که آنها علیه مردم یمن به راه انداخته‌اند. همه این اتفاقات نشانه‌های خوبی است. نشانه‌هایی که از نابودی گروه‌های تروریستی- تکفیری خبر می‌دهد و حامیان آنها را با چالش‌های جدی بعدی این اتفاق درگیر خواهد کرد. این چالش‌ها می‌تواند برای حامیان تروریست‌های تکفیری دردسرهای بزرگی را ایجاد کند.

مولف : محمد صفري
https://siasatrooz.ir/vdccmeqo.2bqep8laa2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی