مقایسه آمارهای نشر بهمنماه سالجاری با دوره زمانی مشابه در سال گذشته نشان از ۹ درصد کاهش در تعداد عناوین کتابهای منتشره این حوزه در بهمنماه دارد.
به گزارش پویا، اگر بگوییم که ادبیات کودک و نوجوان در سالهای گذشته در مرحله گذار بوده است، بیراه نیست، چراکه این گونه ادبی که درسالهای پس از پیروزی انقلاب از نظر کیفی و کمی رشد قابل توجهی را سپری کرد، در دهه ۹۰ نیز از مرحله سنتی رفته رفته خارج شده و شکل جدیدتری را تجربه میکند. ناشران جدیدتر و با انگیزهای که وارد این حوزه شدند توانستند ادبایت کودک و نوجوان ایران را با مفاهیم مدرنتری آشنا کنند، استقبال قابل توجه مخاطبان از ناشران تازهکار اما قدرتمند این حوزه به خوبی مؤید این نکته است.
مشاهده آمارهای نشر کتاب کودک و نوجوان در یکسال گذشته نشان میدهد که عناوین منتشر شده در این حوزه قابل توجه است، وجود اینکه بازار کتابهای ترجمه ادبیات کودک در ایران در سالهای اخیر رشد و گسترش نگرانکنندهای داشته است، اما ادبیات کودک و نوجوان ایران به باور بسیاری از فعالان حوزه نشر بینالملل یکی از حوزههای امیدوارکننده برای جهانی کردن نشر ایران است، کشورهای چون چین، ایتالیا، مالزی و... پذیرای نشر کودک و نوجوان ایران هستند و باید سرمایهگذاریهایی در این زمینه انجام شود.
اما آمارهای نشر در بهمن ماه سال جاری نشان میدهد که از ۱۰ هزار و صد و هفتاد و یک عنوان کتاب منتشر شده، هزار و ۵۵۷ عنوان کتاب کودک و نوجوان بودهاند، چیزی بیشتر از ۱۰ درصد کتابهای منتشر شده که نسبت به دوره مشابه سال گذشته با ۹ درصد کاهش مواجه شده است. در میان هزار و ۵۵۷ عنوان کتاب کودک و نوجوان منتشر شده نیز، هزار و ۳۹ عنوان کتاب کودک و نوجوان تالیفی و ۵۱۸ عنوان ترجمه هستند، ناشران تهرانی هزار و ۹۵ عنوان و ناشران شهرستانی ۴۶۲ عنوان کتاب منتشر کردهاند.