با اینکه می دانیم مصرف نمک و شکر در چاقی، فشار خون بالا و دیابت نقش مهمی دارد، چرا کشورهای اروپایی با هم به وحدت نظری نمی رسند تا این مواد را در محصولات غذایی مربوط به کودکان مانند نوشابه های گازدار، غذاهای صبحانه و چیپس ها کاهش دهند؟
به گزارش سياست روز آنلاين به نقل از يورونيوز ژان پل آلانسیو، مدیر انجمن اروپایی اضافه وزن در پاسخ به این پرسش نظراتش را گفت:
“ پدربزرگ من قناد بود. به یاد دارم که می گفت: “ وقتی قناد ایده ای درباره کارش ندارد تنها به اضافه کردن شکر به محصولش فکر می کند”! تا اینجا، این گفته اندکی به شما درباره موضوع شکر در محصولات غذایی آگاهی می دهد.
اما نمک، ناگزیر شما را وادار به نوشیدن می کند. در واقع وقتی شما ماده غذایی شور یا خوش نمک می خورید، پس از آن به یک نوشیدنی نیاز خواهید داشت.
بنابراین صنایع غذایی، امروزه در تولیدات خود به مقدار بسیار زیادی از چربی، چربی اشباع شده، نمک و شکر استفاده می کنند. برای کاهش هزینه تولید و بالا بردن سود، صنایع غذایی این چهار ماده ارزان را به کار می گیرند. می بینید که به این شکل صنایع غذایی سود بسیاری به دست می آورند..
از سوی دیگر، سود مازاد صاحبان صنایع به بهای از دست دادن سلامتی ما مصرف کنندگان تمام می شود، موضوعی که جبران ناپذیر است.
در حال حاضر نیمی از اروپاییان دچار اضافه وزن هستند، که البته سلامت آنها را به خطر انداخته است. می توان گفت که مشکل اضافه وزن دارد همه گیر می شود. باید اضافه کنم که 21 میلیون کودک در کشورهای اتحادیه اروپا از اضافه وزن و چاقی رنج می برند. توجه داشته باشیم که هرساله 400 هزار نفر به این رقم اضافه می شوند.
تردیدی نیست که برای نسل آینده در معرض این خطر، اصل بر پیشگیری است. اما برای نیمی از جمعیتی که در حال حاضر با این مشکل دست به گریبان است چه تدبیری باید اندیشید؟
ما به نوبه خود، خواهان کاهش میزان چربی ها، چربی های اشباع شده، نمک و شکر در محصولات غذایی هستیم. کمیسیون اروپا نیز تصمیماتی همسو با این خواسته اتخاذ کرده است.
حالا باید دید آیا صنایع غذایی در سرتاسر اروپا به آن عمل خواهند کرد؟
تعدادی از شرکتها گام هایی در زمینه بهبود ترکیب محصولاتشان برداشته اند. البته من نمی توانم نام آنها را ذکر کنم. برخی از آنها در تماسهایی که داشته اند بر موضوع مسئولیتشان در زمینه کاهش وزن تاکید کرده اند.
همانطور که می بینید شکر کمتر، نمک کمتر، چربی کمتر و چربی اشباع شده کمتر، سلامت کسی را تهدید نمی کند.”