دوشنبه ۲۱ آبان ۱۴۰۳ - ۲۲:۳۸
کد مطلب : 131299

مازوت نیست یا گازوئیل؟!

طی روزهای گذشته خبری منتشر شد براین مبنا که به دستور رئیس جمهور و برای حفظ سلامتی مردم، استفاده از مازوت در نیروگاه‌های برق ممنوع شد.
در پی این دستور انساندوستانه، اعلام شد فقط سه نیروگاه بزرگ کشور از مازوت استفاده می‌کردند که من بعد بچه‌های خوبی خواهند بود و از این شیطنت‌ها نمی‌کنند!
اما با کمال تعجب و حیرت از اول هفته جاری با اطلاعیه‌های وزارت نیرو مردم پیامک خاموشی روزانه منازل بر اساس جدول اعلامی را دریافت کردند!
دریافت پیامک بنوعی یک «شوک عمومی و جمعی» بود به همه مردم .قطعی برق آن هم در پاییز و زمستان که فصل سرد نامیده می‌شود، تعجب و تأسف همگانی را دو چندان کرد.
سوال مردم و افکارعمومی این است اگر مازوت استفاده نشود و آلودگی هوا نباشد یعنی باید بی برقی و جدول خاموشی را تحمل کنیم؟
سوال بعدی مردم این است که یعنی دولت قدرت تأمین «گازوئیل» یا گاز برای نیروگاه ها را ندارد؟ مگر می‌شود در کشور روزانه ۱۲میلیون لیتر قاچاق سوخت فقط در یک استان داشته باشیم ولی دولت برای سوخت نیروگاه‌هایش گازوئیل نداشته باشد؟!
این تناقضات و تعارضات برای مردم قابل توجیه و پذیرش نیست.
به راستی منطق قطع برق در فصل سرد که میزان مصرف بسیار پایین است چیست؟
سوال مردم و رسانه‌ها از دولت این است مگر می‌شود دوازده ماه سال دچار بی‌برقی باشیم و هیچ اعتراضی نداشته باشیم؟
مردم می گویند حاضریم نیروگاه‌ها با مازوت کار کنند و «سم» موجود در هوا را هم تحمل کنیم ولی برق داشته باشیم و جدول خاموشی نداشته باشیم!
طی سه روز گذشته هیچ دستگاه دولتی دست‌اندرکار این مباحث توضیح کافی به افکار عمومی نداده است که این وضعیت به چه دلیل است و چرا مردم باید با بی برقی بسازند و بسوزند؟
وزارت نفت برای جلوگیری از گسترش شایعات در خصوص خالی بودن ۶۰ درصد از مخازن گازوئیل کشور پاسخ های اقناع کننده‌ای به مردم بدهد و چرایی به وجود آمدن این وضعیت را به درستی و با ارائه اسناد و مدارک تشریح کند.
نمی‌شود ابتدا به ساکن به مردم گفت به پیامک‌های خاموشی توجه کنند ولی پاسخی دریافت نکنند.
و سوال کلی تر این که چرا دولت برای این اقدام هزینه و فایده‌های اجتماعی و اقتصادی آن را محاسبه نکرده و بعد اقدام به قطع مصرف مازوت در نیروگاه‌ها کرده است؟
مردم الان می‌گویند ما حاضر به تحمل آلودگی هوا و به تعبیر سخنگوی دولت «سم» هستیم ولی برق داشته باشیم.
این که نسنجیده و بدون در نظر گرفتن عواقب یک کار مصیبت دیگری را برای مردم رقم بزنیم که عمل کردن به وعده‌ها و مسئولیت نیست!عمل کردن به مسئولیت و وعده‌ها یعنی ایجاد راحتی و نعمت برای مردم ، نه تحمیل «نقمت» بر آنان!
به هر حال به نظر می‌رسد نظرات کارشناسی اینجا علیه مردم و منافع مردم وارد کار شده است و می‌رود تا بر نارضایتی‌های اجتماعی بیفزاید و لذا لازم است شخص رئیس جمهور منافع و مضرات این نظرات کارشناسی را بررسی و بازنگری نماید چون فردا دیر است!

فرهاد خادمی
https://siasatrooz.ir/vdccosqso2bq1i8.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی