شنبه ۴ اسفند ۱۳۹۷ - ۲۲:۴۵
کد مطلب : 108082
روحانی به‌جای توضیح درباره عملکردش، چه گفت؟!

پنج سال گذشت و هنوز «باید» انجام دهیم!

چقدر خوب در نامزدی ماندید!
پنج سال گذشت و هنوز «باید» انجام دهیم!

رئیس‌جمهوری باز هم روز گذشته سخنرانی داشتند، کاری نداریم که درباره چرایی عدم حضور در مجمع تشخیص مصلحت نگفتند، کاری نداریم که درباره علت گرانی‌های پی‌درپی و بی‌ارزش شدن پول مردم توضیح ندادند، بیشتر درباره این صحبت کردیم که چه گفتند و چه می‌خواستیم بشنویم.
حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی در جمع مدیران شرکت‌های دانش‌بنیان و نوآفرین گفت: آمریکا زمانی با جذب متخصصان دنیا پیشرفت کرد که دورش دیوار نکشیده بود و هر کشوری دور خود دیوار بکشد نابود می‌شود و پیشرفت نمی‌کند.
اما رئیس‌جمهوری نگفت در پنج سال گذشته در این زمینه چه کرده و اکنون برنامه‌اش برای جذب متخخصان خودمان نه حتی متخصصان دیگر کشوران چیست؟!
رئیس‌جمهور آزادی اندیشه را اولین زیربنا برای پیشرفت در عرصه‌های مختلف علمی، اجتماعی و سیاسی دانست و اظهار داشت: معتقدیم پیشرفت در علم و فناوری در سایه آزادی اندیشه و محیط مناسب انجام می‌گیرد و دولت، حکومت و نظام موظف هستند این زیرساخت را فراهم سازند.
جناب روحانی بزرگوار کاش حالا که پنج سال است رئیس دولتید به جای مرور موظفی‌هایتان بگویید دقیقا در همین زمینه‌های که می‌گویید دولت موظف است و دیگران هم! شما چه کردید؟ می‌شود آمار دهید به جای اینکه وظایف و بدیهیاتتان را مرور کنید؟! شما اکنون پنج سال است که رئیس‌جمهور هستید نه کاندیدای این پست.
روحانی البته گفت: طی ۵ سال گذشته اقدامات بسیار خوبی در حوزه علم و فناوری انجام شده که بیشترین مسئولیت آن بر دوش شرکت‌های دانش‌بنیان و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بوده است و در این عرصه تمام دستگاه‌ها و ارگان‌ها به طور شبانه‌روزی در تلاش و کوشش بوده‌اند تا زیربنای لازم را برای حرکت فناورانه بوجود آورند. برای اینکه روند علم و دانش شتاب پیدا کند، باید دانش‌های پایه رشد یابد و چنانچه در علوم پایه رشد نکنیم، ستون‌های اصلی برای ایجاد ساختمان بر روی آن وجود نخواهد داشت.
آقای رئیس‌جمهور برای مردم اینکه بدانند کارهایی انجام شده کافی نیست، شما وظیفه دارید که بگویید دقیقا چه کار کردید؟! پنج سال است که می‌گوید باید چه کنیم بس نیست؟ نمی‌خواهید درباره کارهای صورت گرفته صحبت کنید؟!
رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه اگر استاد دانشگاه و دانشجو برای بیان دیدگاه‌ و اظهارنظر خود آزاد نباشد، امکان پیشرفت نیز وجود ندارد، خاطرنشان کرد: هنوز هم فکر نمی‌کنم آن میزان آزادی که در دوران خودمان در ۴۰ الی ۵۰ سال گذشته در حوزه علمیه قم وجود داشت، در دانشگاه‌های ما وجود داشته باشد. در آن دوران در حوزه علمیه یک عالم و استاد، تمام علمای بزرگ و نظرات آنها را نقد می‌کرد و کنار می‌گذاشت و گاهی حتی دیدگاهی که بر روی آن علما و فقهای بزرگ اجماع داشتند به راحتی توسط مدرس رد می‌شد و نام بزرگترین فقها را می‌آوردند و می‌گفتند که اشتباه کردند و در همان جلسه شاگرد نیز به راحتی اظهارنظر مدرس را مورد اشکال قرار می‌داد.
جالب است که رئیس‌جمهور در حالی از نقدپذیری دوره خودش در حوزه علمیه سخن می‌گوید که دوستان مطبوعاتی‌اش نقد رحیم‌پور ازغدی به حوزه علمیه را برنمی‌تابند، روحانی در حالی از انتقاد و منتقدان استقبال می‌کند که خودش حدود دویست کلمه نامناسب مانند «بروید به درک» به منتقدان گفته و از افرادی مانند حسن عباسی و رسانه‌ها و روزنامه‌ها شکایات عجیب و غریبی برای یک نهیب و یا یک نقد در دولتش وجود دارد!!! کاش او توضیح دهد که چرا هم طرفدار نقد است و هم صدای منتقد را در نشست‌های خبری!! خفه می‌کند، هم روحیه نقادانه را ستایش می‌کند و هم منتقدان به دفتر سخنگویی‌اش هم نمی‌رسیدند چه رسد به حیات دولت!
روحانی گفت: دولت مهم‌تر از آماده‌سازی زیرساخت‌های فیزیکی موظف است زیرساخت‌های حقوقی را فراهم سازد، چراکه یک فناوری و اختراع برای به ثبت رسیدن با ده‌ها پیچ و خم حقوقی و مقرراتی مواجه است، لذا دولت و مجلس باید زیرساخت‌های حقوقی و مقرراتی را با کمک یکدیگر بوجود بیاورند و چنانچه این زیرساخت‌ها، آماده باشد، دانشجو و محقق می‌تواند در محیط مناسب به رشد و شکوفایی برسد.
جناب روحانی ممنون می‌شویم از زیرساخت‌هایی که در این پنج سال بوجود آوردید بگویید، نمی‌گوییم این کار را نکردید منظورمان این است که این گفتن باید عمل‌گرایانه بودنش را هم ثابت کند.
روحانی با بیان اینکه بالاترین نشاط را گروهی برخوردار هستند که خلاقیت دارند، اظهار داشت: باید به محقق و دانشجو فرصت خطا و جبران آن داده شود و بایستی همه فرصت‌ها را برای نسل جوان فراهم آورد، چه بسا ممکن است محققی در یک فناوری به نتیجه نهایی نرسد، اما باید فرصت و امکانات لازم را مجدداً برای فعالیت وی فراهم سازیم تا به نتیجه مطلوب نایل آید.در دوران جنگ تحمیلی بسیاری از کارها به نتیجه نهایی نمی‌رسید، اما وقتی حوصله، فرصت و امکانات بعدی را برای انجام آن کار فراهم می‌کردیم، نتیجه نهایی نیز حاصل می‌شد.
کاش بگویید فرصت به محقق دادن و حمایت از خلاقیت‌های شکست خورده چطور با قراردادهای واردات جمع می‌شود؟! چطور می‌شود هم به محقق بها داد و هم تولیداتش را طوری نادیده گرفت که او اختراعش را به دره بیندازد!! جناب روحانی کاش همینطور که در دانشگاه سخنرانی می‌کردید حداقل یک محقق و فرد خلاق که از او و ایده‌اش حمایت شده بود را با خود می‌آوردید تا برایتان بنویسیم مشت نمونه خروار است و هورا بکشیم. خوب است که از روحیه جنگ می‌گویید و بد است که کسی که در دولتتان از واردات مدیر سخن می‌گوید را توبیخ نمی‌کنید!
روحانی با اشاره به اینکه شرایط امروز کشور هم خوب و هم سخت است، اظهار داشت: یکی از وظایف دولت برقراری ارتباط سهل با جهان است؛ در چنین شرایطی برخی از کشورها به فکر احداث دیوار در مرزهای خود افتاده‌اند که در تأمین بودجه آن با کنگره با مشکل مواجه هستند، اینها همچنین برای ویزا و علم نیز قائل به مرز و دیوار هستند در حالی که نمی‌دانند تمام پیشرفت‌هایشان در سایه این بوده که دیوار نداشتند.
در ارتباط با انجام وظایفتان در ایجاد مسیر درست با جهان چه کردید و چرا توافق بین‌‌المللی را امضا کردید که کمترین فایده‌ای برایمان نداشت و بر چه اساس امید دارید به کنوانسیون‌های بین‌المللی بپیوندیم که دولتتان نتیجه‌بخش بودنش را تضمین نمی‌کند؟
رئیس‌جمهور افزود: بسیاری از فناوری‌های جدیدی که در داخل کشور ساخته می‌شود، ضمن تأمین نیاز داخلی باید صادر شود و این زیربنای دیگری است که دولت باید آن را ایجاد کند و فضای مناسب را برای ارتباط با جهان آماده سازد.
جسارتا جناب روحانی باز گفتید باید، می‌شود بگویید در همین زمینه و ایجاد زیربنای صادرات چه کردید؟ می‌شود بگویید با این روند تعطیلی شرکت‌های قدیمی چطور به صادرات می‌رسیم؟ و برای حمایت از شرکت‌های داخلی چه کردید؟!
روحانی با اشاره به اینکه امروز کشورمان با فشار و تحریم مواجه است، گفت: برخی کشورها می‌دانند که راه کند کردن روند رشد و پیشرفت، تحریم و بستن راه‌ها است؛ البته این کار آنها ضمن ایجاد مشکل انگیزه‌‌هایی را در داخل کشورمان تقویت می‌کند تا بخاطر فشار تحریم، قطعه‌ای که آن را وارد می‌کردیم، بتوانیم آن را در داخل کشور تولید کنیم و در این راستا صنعت ما باید جرأت استفاده از محصولات داخلی را داشته باشد.
قرار بود تحریم‌ها برود و شما در دوره دوم ریاست جمهوری‌تان وعده دادید اگر رئیس‌جمهور شوید ساز و کاری را طی می‌کنید که همه تحریم‌ها برود!! خاطرتان هست؟! آن زمان ترامپ رئیس‌جمهور امریکا بود و از آن زمان تاکنون روند جدیدی شکل نگرفته به جز برعکس عملیاتی شدن وعده شما؟! اگر دلتان خواست به ما که نه، به مردمی که به شما و وعده‌هایتان اعتماد کردند توضیح دهید که چرا برعکس شد؟ که چرا از همان دوره نخست به فکر استفاده از محصولات داخلی نبودید و اعضای کابینه‌تان معتقد بودند آبگوشت بزباش را هم نمی‌توانیم تولید کنیم؟!!
رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه مسئولین کشور در تمام رده‌ها باید بپذیرند که اگر می‌خواهیم از نوآوری‌های بومی استفاده کنیم ممکن است با اشکالات موردی هم مواجه شویم، گفت: بروز برخی خطاها و اشتباهات طبیعی است و ما باید برای رفع این خطاها و اشتباهات تلاش کنیم. ممکن است در استفاده از فناوری و نوآوری بومی چند مورد اشکال هم وجود داشته باشد، اما عیبی ندارد، با سعی و تلاش خود باید این اشکالات را از بین ببریم.
یادش بخیر آن روزهایی که می‌گفتید ژنرال آوردید که آزمون و خطا نکنید و کشور جای آزمون و خطا نیست، نمی‌گوییم حرفتان درست یا غلط بود فقط یادآوری کردیم.
رئیس‌جمهور با تأکید باید مسیر را درست تشخیص دهیم تا این شهرکهای فناوری بتوانند فعالیت خود را راحت‌تر انجام دهند ، افزود: نگاه به شرکت‌های دانش‌بنیان در مراحل مختلف فعالیت آنها از جمله دوران تأسیس، توسعه، تکمیل و رشد باید متفاوت باشد و بتوانیم در مراحل مختلف به این شرکت‌ها کمک کنیم. ما باید برای شرکت‌های دانش‌بنیان در زمینه‌های مختلف از جمله بیمه، مالیات، تسهیلات و کمک‌های مختلف به صورت حساب شده عمل کنیم تا به نتیجه مطلوب برسیم.
جناب روحانی لطفا نمونه‌هایی از نگاه متفاوت و حمایتگرتان را بگویید تا شرکت‌ها بدانند. مثلا دانشمندانی که ماهواره امید را ساختند کجا هستند؟! مثلا دانشمندان هسته‌ای این روزها چه می‌کنند و... .
رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه راه مبارزه با فساد شفافیت و دولت الکترونیک است، گفت: دولت الکترونیک باعث می‌شود که یک مدیر و یک ارائه دهنده خدمت با مراجعه‌کننده چهره به چهره نشوند. در گرفتن امضاءهای طلایی همین چهره به چهره شدن‌ها فساد و بدبختی می‌آورد.
جناب رئیس‌جمهور یکسال از دستور مجلس به تاسیس سایت شفافیت مدیران و درج حقوق آنها برای مردم گذشت، لطفا همین یک وظیفه قانونی را برای مبارزه با فساد و شفافیت انجام دهید بقیه پیشکش.
رئیس‌جمهور در پایان سخنان خود با قدردانی از تلاش‌های فعالان حوزه دانش‌بنیان گفت: قول من به شما این است که تلاش می‌کنیم روابط دولت با این بخش را راحت‌تر و تسهیل و نیازهای شما را برآورده کنیم. ما باید محیط را برای فعالیت‌های علمی و دانش‌بنیان مساعد و مناسب کنیم. امیدوارم با فعالیت شما در آغاز دهه پنجم انقلاب در عرصه علم و دانش در منطقه سرآمد باشیم.
کاش کارهایی که تا الان انجام شده بود را می‌گفتید و قول می‌دادید در فاصله بعدی که تعیین می‌کنید دوباره بگویید چه کردید به جای اینکه تاکید کنید چه باید می‌کردید!!
جناب رئیس‌جمهور بزرگوار برای اینکه فرمودید انتقاد را می‌ستایید برایتان نقد نوشتیم، هر چند که قبلا نتیجه نقد منصفانه‌‌مان را با احضاریه پاسخ دادید اما اینبار هم به شما و صحبت‌هایتان اعتماد کرده و نقدی منصفانه و البته خیرخواهانه تنها به منظور بهبود روند دولت نوشتیم تا از نتایج مثبتش هم شما، هم مردم و هم ما بهره‌مند شویم.

نویسنده: مائده شیرپور

https://siasatrooz.ir/vdcg779qxak9zz4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی