دوشنبه ۹ خرداد ۱۴۰۱ - ۲۱:۴۱
کد مطلب : 122752
در چارچوب فاز جدید دیپلماسی اقتصادی صورت می‌گیرد

سازمان همکاری اقتصادی دریای سیاه ظرفیتی علیه تحریم‌ها

سازمان همکاری اقتصادی دریای سیاه ظرفیتی علیه تحریم‌ها
همایش بین المللی ایران و سازمان همکاری اقتصادی دریای سیاه: چشم اندازها برای همکاری دیروز در محل دفتر مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه در تهران آغاز به کار کرده و طرفین بر لزوم توسعه روابط به عنوان اقدامی جهت هم افزایی و نیز شکستن تحریم‌ها تاکید کردند.
در این همایش مهدی صفری معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه، «لازار کومانسکو» دبیرکل سازمان همکاری اقصادی دریای سیاه (بیسک)، سفرای کشورهای عضو، نماینده سازمان ملل متحد در تهران، دبیرکل اکو، نمایندگان بخش خصوصی ایران و کشورهای حوزه دریای سیاه به همراه مدیران ارشد و متخصصان وزرات خانه‌ها و دستگاههای داخلی به تبادل نظر در خصوص راه‌های گسترش همکاریهای اقتصادی فیمابین پرداختند.
«استفان پریسنر» هماهنگ کننده مقیم سازمان ملل در ایران در اظهاراتی در این همایش گفت: میخواهیم همکاری را با ایران در پنج سال آینده داشته باشیم. از همکاری ایران با سازمان همکاری اقتصادی دریای سیاه استقبال می کنیم. تبعات جنگ در اوکراین جهانی است و زنجیره تامین غذا دچار اختلال شده و باید بر صلح تمرکز کنیم.
وی افزود: باید به راه حلی برای بحران جهانی غذا دست یابیم. نیازمند همکاری برای مقابله با چالش هایی هستیم که با آن روبرو هستیم.هماهنگ کننده مقیم سازمان ملل در ایران افزود: میخواهیم تا سال ۲۰۳۰ انتشار گازهای گلخانه ای را کاهش دهیم. فاصله زیادی بین کشورهای مختلف در دستیابی به فناوری ها وجود دارد.
وی ادامه داد: هر چقدر چالش داشته باشیم نمی توانیم به تنهایی با آن مقابله کنیم و نیازمند تلاش های منطقه ای هستیم تا به توسعه پایدار دست پیدا کنیم. «لازار کومان سکو» دبیرکل سازمان همکاری اقتصادی دریای سیاه نیز طی سخنانی در این همایش اظهار داشت: سال ۲۰۲۲ سی امین سالگرد این سازمان است و ابتکار ایران برای برگزاری این نشست را ارج می نهیم. ایران فعال ترین همکار گفتگوهای این سازمان بوده است. وی اضافه کرد: همکاری های در گذشته بین ما و ایران بر تامین مالی، انرژی و کشاورزی و ...استوار بوده و از علاقه مندی ایران در سال های گذشته برای همکاری با این سازمان خرسندیم. رویداد امروز اولین در نوع خودش است و امیدوارم دیگران نیز جا پای ایران بگذارند. در حال حاضر شرایط کنونی در منطقه برای اهداف سازمان به منظور صلح و ثبات و رفاه خیلی مناسب نیست. امیدوارم خردورزی در منطقه ما حاکم شود و از دست دادن جانهای معصوم را در جنگ اوکراین نبینیم و به راهکاری برسیم و وقت آن رسیده که این خشونتها پایان یابد. دبیرکل سازمان همکاری اقتصادی دریای سیاه افزود: این سازمان به عنوان قدیمی ترین سازمان در دریای سیاه شناخته شده و وظیفه اصلی ما این است بین دو قاره آسیا و اروپا پیوند ایجاد کنیم.«لازار کومان سکو» همچنین به ۱۳ عضو این سازمان اشاره کرد و اظهار داشت: تلاشهای این سازمان همکاری برای توسعه اقتصادی پایدار است. این سازمان در سالیان متمادی توانسته ابزاری برای همکاری چندجانبه در منطقه باشد. ما در این منطقه با چالشهایی روبرو هستیم. از زمان تشکیل این سازمان توانستیم یک خانواده را تشکیل دهیم. دبیرکل سازمان همکاری اقتصادی دریای سیاه خاطرنشان کرد: این خانواده بزرگ اعضای ناظر و کشورهای طرف گفتگو دارد. ۲۰ کارگروه زیرمجموعه این سازمان است. الان ریاست آن برعهده مولداوی است. میخواهیم سازمان خود را چابک سازی کنیم.
وی به دستاوردهای این سازمان اشاره کرد و گفت: رویکرد بلندمدتی را برای اهداف خود طراحی کردیم از جمله بازنگری درباره طول دوره ریاست سازمان، سطح مشارکت در فعالیتهای سازمان. مشارکت ایران همواره عالی بوده است.«لازار کومان سکو» گفت: نیاز به همکاری ماهوی و قوی تر بین اعضای سازمان، اعضای ناظر و کشورهای طرف گفتگو وجود دارد. باید برای چالش های آینده آماده باشیم. الان در فرآیندی هستیم که امیدواریم فضا برگردد و به همکاری اقتصادی در منطقه بپردازیم. باید به سمت شرق و غرب توجه داشته باشیم. از ایران برای سازماندهی این رویداد تشکر کنیم و این مشوقی است که روابط بین اعضای سازمان، اعضای ناظر و کشورهای طرف گفتگو گسترده تر شود.
« خسرو‌ ناظری» دبیرکل سازمان همکاری اقتصادی اکو نیز دیگر سخنران این نشست بود و اظهار داشت: خط آهن استانبول- تهران - اسلام آباد را داریم که بسیار مهم است و به دنبال این هستیم از طریق ترکیه، خط آهن پاکستان و ایران را به اروپا متصل کنیم. خط آهن استانبول- آلماتی - بندرعباس را داریم و دنبال راه اندازی قطار کانتینربر هستیم. ما در اکو کریدورهای موازی هم داریم مثل جاده اسلام آباد- تهران - ترکیه و ...ناظری همچنین گفت: پتانسیل فراوانی برای همکاری بین اکو و بیسک وجود دارد و امیدواریم در آینده شاهد همکاری بیشتر بین این دو سازمان باشیم. معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه در همایش همکاری ایران و سازمان همکاری اقتصادی دریای سیاه گفت که تهران این روزها به یکی از مراکز بسیار فعال و بالقوه برای دیپلماسی اقتصادی تبدیل شده است.
مهدی صفری معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در نشست بین المللی ایران و سازمان همکاری اقتصادی دریای سیاه (بیسک): چشم اندازها برای همکاری که در محل دفتر مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه برگزار شد، طی سخنانی گفت: این نشست بیان واضحی است از تعهد ایران برای تحقق دیپلماسی اقتصادی چندجانبه.صفری افزود: مشارکت ایران و بیسک (سازمان همکاری اقتصادی دریای سیاه) به اتصال بیشتر جهانی کمک می کند، چون غرب و شرق آسیا و اروپا و ...از طریق خلیج فارس و دریای سیاه به هم متصل می شوند.
معاون وزیر خارجه ادامه داد: اگر بیسک بتواند مشارکت قوی تری را با ایران برقرار کند، ایران دارای جایگاه و ظرفیت بالایی از جهت دسترسی به خلیج فارس، اقیانوس هند و چین و آسیای میانه برخوردار است و علیرغم تحریمها، ایران پتانسیل بالایی برای همکاری با اکو و بیسک دارا است. وی ادامه داد: چشم انداز همکاری بین ایران و بیسک یکی از مهمترین رویکردها برای توسعه و رفاه است. ایرانیان بسیار علاقه مند به همکاری با این سازمان هستند.معاون وزیر خارجه افزود: ما در وزارت خارجه و بخش دیپلماسی اقتصادی مصمم هستیم که در جهت ارتقای همکاری بین ایران و کشورهای همسایه گام برداریم. تهران این رزوها یکی از مراکز بسیار فعال و بالقوه برای دیپلماسی اقتصادی است. دبیرخانه بیسک می تواند روی آمادگی ایران برای همکاری حساب کند. امیدوارم نشست بسیار موفقی داشته باشیم.
https://siasatrooz.ir/vdcgnx9qxak9xu4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی