يکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ - ۲۱:۴۹
کد مطلب : 131465
نشست معاونان وزرای خارجه ایران و تروئیکای اروپایی پس از چند اقدام ضدایرانی غرب برگزار می‌شود

مذاکره با کدام منطق؟!

مذاکره با کدام منطق؟!
اسماعیل بقائی سخنگوی وزارت امور خارجه در حالی  از برگزاری نشست معاونان وزرای خارجه ایران، فرانسه، آلمان و انگلیس برای گفتگو در مورد مسائل دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی در تاریخ جمعه ٩ آذر خبر داد که این سوال همچنان مطرح است که در شرایطی که غرب در هفته‌های اخیر از تحریم‌های هوایی و دریایی گرفته تا صدور قطعنامه در شورای حکام و مجمع عمومی سازمان ملل علیه ایران را اجرا کرده این مذاکره با کدام منطق صورت می‌گیرد؟!
هر مذاکره‌ای دارای منطقی است که بر اساس رویه تعاملاتی میان طرفین صورت می‌گیرد. در حالی که غرب با محوریت تروئیکای اروپایی در هفته‌های اخیر تحریم‌ علیه خطوط هوایی و دریایی ایران اعمال کرده و در آژانس قطعنامه علیه ایران صادر و در مجمع عمومی سازمان ملل ایران را به نقض حقوق بشر متهم کرده است، به ناگاه خبر از برگزاری مذاکرات میان ایران و این سه کشور مطرح می‌شود. اکنون در این شرایط خصمانه غرب این سوال مطرح است که با کدام منطق و اصل مذاکراتی این اقدام صورت می‌گیرد؟ ایا در شرایط فشار ورود به مذاکره به معنای سیگنال نادرست به غرب مبنی بر تاثیرگذار بودن فشارها نیست؟ آیا این مسئله توهم افزایش تحریم‌ها و فشارها و ترساندن ایران از لولوی مکانیسم ماشه و آمدن ترامپ را برای طرف غربی به همراه ندارد؟
در میان این ابهامات اسماعیل بقائی سخنگوی وزارت امور خارجه از برگزاری نشست معاونان وزرای خارجه جمهوری اسلامی ایران، فرانسه، آلمان و انگلیس برای گفتگو در مورد مسائل دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی در تاریخ جمعه ٩ آذر خبر داد.بقائی با اشاره به سیاست اصولی جمهوری اسلامی ایران مبنی بر تعامل و همکاری با دیگر کشورها بر مبنای اصول عزت، حکمت و مصلحت، گفتگوهای آتی با سه کشور اروپایی را در ادامه گفتگوهای انجام شده با آنها در حاشیه اجلاس سالانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک توصیف کرد و گفت در این دور از گفتگوها که از همان نیویورک برنامه‌ریزی شده است، طیفی از مباحث و موضوعات منطقه‌ای و بین‌المللی از جمله موضوع فلسطین و لبنان، و نیز موضوع هسته‌ای مورد بحث و تبادل نظر قرار خواهد گرفت. پیشتر هم خبرگزاری ژاپنی کیودو نوشت: ایران روز جمعه با نمایندگان اتحادیه اروپا، بریتانیا، فرانسه و آلمان در ژنو برای ازسرگیری مذاکرات هسته‌ای پس از دو سال وقفه دیدار کنند. در این میان در واکنش به تحرکات ضد ایرانی اروپا، سفارت روسیه در تهران در بیانیه‌ای با اشاره به تصویب قطعنامه علیه ایران در نشست شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی تاکید کرد که چشم‌انداز تقویت همکاری‌ها بین تهران و آژانس برای غربی‌ها خوشایند نیست و با برنامه‌های آن‌ها همخوانی ندارد.سفارت روسیه در تهران در بیانیه‌ای در واکنش به رویکرد غیرسازنده‌ها غربی‌ها نسبت به همکاری ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و صدور قطعنامه علیه ایران در این شورا تاکید کرد: به نظر می‌رسد که چشم‌انداز تقویت همکاری‌ها بین تهران و آژانس برای غربی‌ها خوشایند نیست و با برنامه‌های آن‌ها همخوانی ندارد. آن‌ها آماده‌اند هر اقدامی انجام دهند تا سیاست "فشار حداکثری" خود را در قبال ایران توجیه کنند. روسیه به طور قاطع  قطعنامه غرب در شورای حکام را رد کرد و آن را کاملاً نامناسب و غیرمؤثر در ایجاد تعامل سازنده بین طرف ایرانی و آژانس دانست. در واقع، این اقدام انگلوساکسون‌ها و «دوگانه اروپایی» به منظور تضعیف این تعامل طراحی شده است. این واقعیت که متن پیش‌نویس این سند، قبل از انتشار گزارش‌های مربوطه آژانس، در میان کشورهای عضو شورای حکام توزیع شده و همزمان با سفر رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به تهران و دیدار او با مقامات جمهوری اسلامی ایران و بازدید از تاسیسات هسته‌ای به همراه بازرسان آژانس، منتشر شده، گواه این موضوع است.
به نظر می‌رسد که چشم‌انداز تقویت همکاری‌ها بین تهران و آژانس برای غربی‌ها خوشایند نیست و با برنامه‌های آن‌ها همخوانی ندارد. آن‌ها آماده‌اند هر اقدامی انجام دهند تا سیاست "فشار حداکثری" خود را در قبال ایران توجیه کنند، سیاستی که با خروج آمریکا از "توافق هسته‌ای" در سال 2018 آغاز شد. در واقع، این رویکرد مخرب مدت‌هاست که اعتبار خود را از دست داده و تنها به افزایش تضادها و تنش‌ها منجر می‌شود.
در این میان در حالی سخن از دور جدید مذاکرات ایران و تروئیکای اروپایی مطرح می‌شود که ایالات متحده آمریکا و سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان با صدور بیانیه‌ای مشترک نسبت به واکنش مشروع ایران به قطعنامه مخرب شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، ابراز نگرانی و ادعاهای سیاسی درباره برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای کشورمان را تکرار کردند.
در این بیانیه که یک نسخه آن در تارنمای وزارت امور خارجه انگلیس منتشر،‌ ادعا شده است: ما با نگرانی جدی اعلامیه ایران در ۲۲ نوامبر ۲۰۲۴ (۲ آذر ۱۴۰۳) را مورد توجه قرار دادیم که در آن به جای پاسخ همکاری‌محور با قطعنامه، قصد دارد برنامه هسته‌ای خود را به روش هایی که منطق صلح آمیز معتبری ندارد، گسترش دهد.لازم به ذکر است دیروز سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به سفر عراقچی به پرتغال و شرکت در اجلاس «مجمع تمدن‌های کهن» گفت: این سفر در راستای سیاست خارجی فعال و اثرگذار ایران به عنوان نماینده یکی از دیرپاترین تمدن‌ها و به منظور مشارکت در روندهای دیپلماتیک جهت ارتقای صلح مبتنی بر تعامل و گفت‌وگو و مفاهمه بین المللی انجام می‌شود.
 
گروه سیاست خارجی
https://siasatrooz.ir/vdch-znzm23nxkd.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی