شنبه ۳ تير ۱۳۹۱ - ۲۱:۵۶
کد مطلب : 74808
تحليل كارشناسان از فرافكني‌ها درباره لزوم اطمينان دهي ايران درباره ان پي تي

كتمان حقيقت از سوي غرب، ابهام سازي در ادامه مذاكرات

كتمان حقيقت از سوي غرب، ابهام سازي در ادامه مذاكرات

كشورهاي غربي كه در تحميل زياده خواهي‌هاي خود به جمهوري اسلامي ناتوان بوده‌اند در ادامه فضاسازي‌ها و توجيه اقدامات خصمانه خويش،خواستار اعتمادسازي ايران مبني بر پايبندي به ان پي تي‌ شده‌اند در حالي كه جهانيان اذعان دارند ايران پايبند ترين كشور به ان پي تي و مقررات آژانس است .
فضا سازي ۱۰ ساله غربي‌ها عليه حقوق هسته‌اي ملت ايران در حالي ادامه دارد كه ابعاد اين فرافكني‌ها را لزوم پايبندي ايران به ان پي تي و اساسنامه‌آژانس بين المللي انرژي اتمي تشكيل مي‌دهد. اين ادعاها چنان بوده كه اعضاي غربي گروه ۱+۵ در مذاكرات مسكو به جاي پرداختن به چارچوب‌هاي توافق شده در نشست‌هاي استانبول و مسكو بر لزوم اثبات پايبندي ايران به ان پي تي تاكيد كردند.
اين فرافكني‌ها در حالي صورت گرفته كه از يك سو جمهوري اسلامي ايران كه از امضا كنندگان ان پي تي است همواره بر پايبندي و اجراي آن تاكيد دارد و بر اساس بندهاي همين قوانين نيز خواستار دست يابي به حقوق هسته‌اي خويش و حمايت آژانس در تحقق اين امر است.
از سوي ديگر كشورهاي بزرگ هسته‌اي هرگز پايبند به بندهاي ان پي تي نمي‌باشند و به توليد سلاح هسته‌اي پرداخته و در برابر تهديدات هسته‌اي رژيم صهيونيستي سكوت كرده‌اند.
در همين حال فتواي مقام معظم رهبري مبني بر حرام بودن دست يابي و استفاده از سلاح هسته‌اي بزرگترين تضمين مبني بر پايبندي ايران بر ان پي تي و مقررات آژانس است كه جهانيان آن را محوري براي اطمينان بخشي به جهان مبني بر صلح آميز بودن فعاليت ‌هاي هسته‌اي ايران است.
به رغم وجود اين حقايق و اذعان جهانيان به اين امر كه ايران بيشترين همكاري را آژانس بين المللي انرژي اتمي داشته است اين سوال مطرح است كه چرا غربي‌ها همچنان به ادعاهاي واهي و فرافكني‌هاي رسانه‌اي عليه ايران ادامه مي‌دهند. برخي از ناظران سياسي تاكيد دارند اين رويكرد برگرفته از مواضع خصمانه غرب است كه تحت هر شرايطي به دنبال مقابله با حقوق هسته اي ايران مي‌باشد. غرب در نهايت تلاش دارد تا طرح خود براي نابودسازي انقلاب اسلامي ايران را اجرايي سازد و مسئله هسته‌اي يكي از ابعاد اين طرح است.
برخي از ناظران سياسي نيز تاكيد دارند كه كشورهاي غربي با اين رويكردها از يك سو بر نقض ان پي تي توسط خود سرپوش گذاشته و افكار عمومي را از ساخت نسل ‌هاي جديد سلاح هسته‌اي دور سازند. آنها همچنين بر سلاح هاي هسته‌اي صهيونيست‌ها و تهديد آن براي امنيت بين الملل سرپوش مي‌گذارند.
با توجه به اينكه ذكر بسياري بر التزام ايران بر ان پي تي اثبات شده است و فرافكني غرب نيز هيچ سنديتي ندارد تاكيد دارند كه ادامه مذاكرات با ۱+۵ الزامي ندارد. اين امر مورد تاكيد است كه جمهوري اسلامي ايران با عناوين مختلف پايبندي بر مقررات آژانس را به اثبات رسانده و ديگر نيازي براي اثبات اين امر وجود ندارد بلكه اين غرب مي باشد كه بايد براي ادامه مذاكرات صداقت خويش را در پايبندي به تعهداتش به اثبات رساند كه پذيرش حقوق هسته‌اي ايران تنها گام كوچك در اين عرصه مي‌باشد.
در چارچوب بررسي اهداف و دلايل اصرار غربي‌ها مبني بر فرافكني درباره همكاري ايران با آژانس و پايبندي تهران به ان پي تي سياست روز را با تعدادي از کارشناسان مسائل سياسي به گفتگو پرداخته که در ذيل مي‌آيد.

ضديت با حقوق هسته اي ايران
سيد رضا صدر‌الحسيني کارشناس مسائل سياسي به برخورد نظام سلطه با انقلاب ‌هاي اسلامي به خصوص انقلاب اسلامي ايران اشاره کرد و گفت: در مدت ۳۳ سال گذشته مشاهده کرديم كه کشورهاي غربي به خصوص آمريکا و رژيم صهيونيست‌ي برخوردهاي خصمانه‌اي را برعليه جمهوري اسلامي ايران داشته است. وي گفت: هشت سال جنگ تحميلي، تحريم‌هاي مختلف سياسي، اقتصادي رسانه‌اي از مواردي است که دشمني غرب را با نظام جمهوري اسلامي ايران بارها و بارها اثبات کرده است.
اين کارشناس مسائل سياسي عنوان کرد در ۱۰ سال گذشته نيز بهانه‌اي را براي پرونده صلح‌آميز هسته‌اي ايجاد نموده است که مشخص مي كند پرونده هسته‌اي ايران ، صرفا ماهيت سياسي دارد.
وي تصريح کرد: تحليل غربي و به وي‍ژه آمريکا از معاهده به تفسير و نفع خودشان است به گونه‌اي كه بعضي کشورها مي‌توانند از مفاد NPT استفاده کنند اما بعضي ديگر که منافعشان با منافع نظام سلطه هماهنگ نيست نمي‌توانند از اين حق برخوردار شوند.
وي خاطر نشان کرد: با اين تفاسير مي‌توانيم بگوييم که بسياري از مفاهيم در قرن ۲۱ معاني متعددي دارد که بايد با نظر و منافع نظام سلطه هماهنگ باشد از جمله عدم بهره‌مندي ملت ايران از انرژي صلح آميز هسته‌اي است که آمريکا و دست‌اندرکارانش با تمام قوا مي‌خواهند ايران در فناوري هسته‌اي پيشرفتي نداشته باشد.

غرب حقيقت را انكار مي كند
محمد حسن قديري ابيانه کارشناس مسائل استراتژيك و سياسي نيز گفت: با توجه به اينکه غرب با آگاهي و اطمينان مي‌داند که ايران به دنبال سلاح هسته‌اي نيست ولي فشارهاي مختلف سياسي را عليه اين كشور به کار مي‌گيرد.وي به دلايل فشارهاي سياسي غرب عليه ايران اشاره کرد و گفت: در حالي که ايران از سلطه آمريکا و غرب خارج شده پيشرفت ايران در همه زمينه‌هاي علمي برايشان گران تمام مي‌شود بنابراين تمام تلاش خود را به کار گرفته تا بيشترين تحريم‌ها و فشارهاي سياسي را بر ايران وارد کنند.
اين کارشناس مسائل سياسي به بيداري اسلامي کشورهاي ديگر جهان اشاره کرد و گفت: شرايط کنوني حاکم بر برخي از کشورهاي مستعمره و بيداري اسلامي در آنها نويد بخش شکل‌گيري تمدن اسلامي است، تمدني که غرب به شدت از گسترش آن وحشت دارد.
وي با بيان اينکه غرب به نظام جمهوري اسلامي ايران فقط به عنوان يک کشور غني و ثروتمند در همه زمينه‌ها نگاه نمي‌کند تصريح کرد: آمريکا و غرب ايران را به عنوان محور تمدن بزرگ اسلامي محسوب مي‌کند بنابراين از هيچ توطئه‌اي عليه ايران و جهان اسلام چشم‌پوشي نخواهد کرد.
وي تصريح کرد: اگر غرب تاکنون تاکتيک و حرکت مشخصي را برعليه جمهوري اسلامي ايران انجام نداده تنها به دليل واکنش و عکس‌العمل دولت جمهوري اسلامي ايران است که آنها را به نوعي از قدرت ايران ترسانده است.
ابيانه در پايان خاطر نشان کرد: جمهوري اسلامي ايران نيازي به قانع کردن غربي‌ها و يا فراهم کردن شرايط اعتماد‌سازي براي آنها ندارد و اگر گاهي اوقات ادعاهايي را برعليه ايران مطرح مي‌کنند، ساخته و پرداخته خودشان است و هيچ منبع و پايگاه اصلي ندارد.

بهانه تراشي براي توقف ايران
مهدي مطهرنيا ديگر كارشناس مسائل سياسي در خصوص بهانه تراشي هاي غرب براي توقف دانش هسته‌اي ايران گفت : آنچه که غرب مطرح مي‌کند در لايه واژگاني از پادمان هسته‌اي شکل و محتوا مي‌گيرد.اگر تشکيل آژانس هسته‌اي و NPT را پايه هدف گسترش افقي دستيابي به سلاح‌هاي هسته‌اي، پادمان را هدف دوم و ممانعت از گسترش عمودي سلاح‌هاي هسته‌اي را هدف سوم بدانيم پادمان هسته‌اي حلقه‌اي ارتباط هدف اول و سوم محسوب مي شود .
وي با اشاره به اينكه بند چهار يا همان ماده چهار NPT نه تنها دستيابي به انرژي صلح‌آميز هسته‌اي را مطرح مي كند بلکه بر آن است که کشورهاي دارنده انرژي هسته‌اي به كشورهاي خواهان اين انرژي كمك كنند تا زمان تصويب پروتکل الحاقي سال ۱۹۹۰ تا ۱۹۹۲ نفع‌پذيرش شده NPT و بازرسي‌هاي از پيش تعيين نشده وآني در هر زمان و مكان براي بازرسان انرژي هسته اي مجاز شمرده مي‌شد اما پس از تصويب پروتکل الحاقي پادمان هسته‌اي اساسا زمينه تحرک آژانس در کشور هدف تلقي شد.آنچه غرب امروز به بيان آن مي‌پردازد ايران و موضوع هسته اي است و اينكه ايران پروتکل را بپذيرد چرا كه پذيرش پروتکل الحاقي از سوي ايران شروع بحران و بازرسي هاي پي در پي آژانس از منطقه نظامي پارچين را به دنبال دارد كه دقيقا مغاير با برخي مقررات آژانس محسوب مي‌شود.
وي خاطر نشان كرد : گفت واژگاني در اينجا بين ايران و غرب وجود دارد برداشتي كه غرب از بازرسي ها دارد چيزي فراتر از پادمان و پروتکل الحاقي است به همين دليل تضاد بين ايران و غرب بر سر موضوع هسته اي مدام با بدون نتيجه ماندن مذاكرات تمام مي‌شود.

هدي دهقان بذر افشان

https://siasatrooz.ir/vdcg779u.ak9tz4prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی