يکشنبه ۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۲:۳۰
کد مطلب : 132156

آقای قالیباف! خیلی دیر نیست؟

به واقع انتظار و توقع از مجلس شورای اسلامی از آنچه که اکنون دیده می‌شود، بیشتر است، مردم انتطار دارند نمایندگانشان در خانه ملت، از قدرت و اختیارات قانونی خود برای مردم بیشتر بهره ببرند و از این ابزار قانونی برای بهبود شرایط اقتصادی که اولویت کشور است استفاده کنند.
شرایط اقتصادی از زمان روی کار آمدن دولت وفاق ملی مانند آب و هوای کشور نامساعد است، هم آلودگی دارد که گفته می‌شود دلیلش ناترازی در سوخت است، هم ‌بی‌بارش است که آن هم به مسائلی همچون پیوستن به «اف ای تی اف» و مذاکره مستقیم با دولت ترامپ گره خورده است.
افزایش افسار گسیخته قیمت ارز در کشور تبعات زیادی دارد که درصد زیادی از آن بار سنگینی را بر دوش قشر متوسط، اجاره نشین، حقوق بگیر و دیگر اقشار پایین‌تر از این سطوح آوار کرده و خواهد کرد در حالی که بر ثروت سرمایه‌داران می‌افزاید.همه تلاش دولت بر این استوار گشته تا مذاکرات ایران و آمریکا شکل بگیرد و برای پیشبرد این هدف،‌ آقای محمد جواد ظریف به سوئیس برای شرکت در اجلاس داووس اعزام می‌شود تا این مأموریت را دنبال کند حال جایگاه وزارت خارجه و شخص وزیر در این میان کجاست آقای رئیس جمهور پاسخ دهد؟.
رئیس مجلس شورای اسلامی آقای محمد باقر قالیباف دیروز در نطق خود در صحن علنی مجلس بدون آن که نامی از ظریف معاون راهبردی رئیس جمهور پزشکیان ببرد نسبت به سخنان و مواضعی که در اجلاس داووس داشته است انتقاد کرده و گفته «افرادی که کارگزار نظام محسوب می‌شوند باید در اظهار نظرهای خود دقت کنند تا پیامی که به دشمن منتقل می‌شود منافع ملی را به خطر نیندازد.»
البته قالیباف نسبت به افزایش قیمت ارز در کشور نیز ابراز نگرانی کرده و از کمیسیون اقتصادی مجلس خواسته با فوریت، افزایش لجام گسیخته قیمت ارز و طلا را بررسی کند.
تعامل و همکاری بر اساس آنچه که دولت نام آن را وفاق ملی گذاشته با اجرای قانون، مدیریت بحران، نظارت بر عملکرد‌ها و جلوگیری از ایجاد نابسامانی‌ها بسیار تفاوت دارد و نمی‌توان اجرای وظایف را مخل تعامل یا وفاق ملی دانست.
دلار اکنون به بیش از 84 هزار تومان رسیده و قطعا چنین قیمتی نه تنها اکثریت مردم را نسبت به آینده نگران کرده بلکه از چندی پیش تبعات آن دامن معیشت مردم را گرفته است اما برای جلوگیری از تبعات منفی چنین اتفاقی اقدامی از سوی دولت و مجلس انجام نشده و این گمان می‌رود که کاری هم صورت نگیرد.
اما روی سخن با مجلس شورای اسلامی و رئیس مجلس آن آقای محمد باقر قالیباف است.
اکنون بیش از 4 ماه از استقرار دولت می‌گذرد و در این مدت مردم با اتفاقات ناخوشایندی روبرو بوده‌اند.آقای قالیباف! در این مدت مجلس در چارچوب وظایف و مسئولیت خود برای جلوگیری از آنچه در که فضای اقتصادی کشور می‌گذرد چه کرده است؟
آیا اکنون که وضعیت به اینجا رسیده و ادامه روند کنونی باعث افزایش هر چه بیشتر قیمت ارز، دلار و طلا و سکه در کشور می‌شود، دیر نیست برای آنکه بخواهید کمیسیون اقتصادی مجلس به بحث ارز ورود کند؟ آیا پس از مصوبه مجلس در باره مشاغل حساس، دیر نیست که از دیوان عدالت اداری می‌خواهید در موضوع انتصابات غیر قانونی در دولت ورود کند؟
نتیجه این دیرکرد می‌شود حضور یکی از آن اشخاصی که غیرقانونی منصوب شده و با حضورش در اجلاس داووس برای کشور هزینه سیاسی و حتی اقتصادی می‌تراشد.
گفت‌‌وگوی آقای ظریف با فرید ذکریا بسیار جالب توجه است چرا که سخنان او در این مصاحبه اثبات می‌کند که در پی چیست. اشتیاق ظریف برای مذاکره با ترامپ، حتی تعجب این مجری آمریکایی را برانگیخت. فرید زکریا به ظریف گفت؛ «شما در فارین افرز گفتید می‌شود با ترامپ به توافق رسید. من تعجب کردم. چون ترامپ همان کسی است که از برجام خارج شد.» اما معاون راهبردی رئیس جمهور اعتقاد دارد که با ترامپ می‌شود مذاکره کرد و ایران را به همین سمت سوق می‌دهد.
اگر زودتر نسبت به انتصاب غیرقانونی معاون راهبردی رئیس جمهور اقدام شده بود او نمی‌توانست به داووس برود و آن مواضع را بگیرد.
باور کنید که شرایط اقتصادی هر روز وخیم‌تر می‌شود در حالی که چنین وضعیتی در سه سال دولت شهید رئیسی وجود نداشت، چه اتفاقی افتاد که این همه ناترازی‌ها خود را نشان داد؟ آیا آنچه که اکنون وجود دارد از دولت پیشین به ارث رسیده که البته دولت کنونی بی‌میل نیست آن را به گردن دولت قبلی بیندازد.
آقای رئیس مجلس و نمایندگان، در بسیاری مواقع خیلی زود دیر می‌شود!
 
سیاوش کاویانی
https://siasatrooz.ir/vdcft0dyvw6dmya.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی