توضیحات لاوروف درباره محتوای توافقنامه جدید روسیه و ایران
رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه در مصاحبه‌ای تأکید کرد: توافقنامه مشارکت راهبردی روسیه و ایران توجه خاصی به تقویت همکاری دو کشور در جهت تقویت صلح و امنیت منطقه‌ای و جهانی دارد و نیازی به اصلاح این سند در رابطه با روند اوضاع در سوریه وجود ندارد.
 سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، در مصاحبه‌ای اختصاصی با خبرگزاری «نووستی»، اعلام کرد که در توافقنامه جدید میان روسیه و ایران، تمایل مسکو و تهران به همکاری در حوزه امنیت و دفاع تثبیت خواهد شد.
وی توضیح داد: «بدیهی است که چنین سند جامع و فراگیری دارای ابعاد بین‌المللی نیز خواهد بود. در این توافقنامه، از جمله، توجه ویژه‌ای به تقویت همکاری دو کشور در جهت تقویت صلح و امنیت در سطوح منطقه‌ای و جهانی شده است، همچنین تمایل مسکو و تهران به همکاری نزدیک‌تر در حوزه‌های امنیت، دفاع، مبارزه با تروریسم و افراط‌گرایی و مقابله با بسیاری دیگر از چالش‌ها و تهدیدات مشترک تثبیت شده است.»لاوروف افزود: این همکاری در زمان حاضر نیز به‌شکلی انجام می‌شود، اما امضای این توافقنامه (که به‌گفته وی؛ روسیه امیدوار است در جریان تماس‌های سطح‌بالا در آینده نزدیک انجام شود.) فرصت‌های بیشتری برای گسترش مشارکت روسیه و ایران در اولویت‌های مشترک فراهم خواهد کرد. رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه یادآور شد: توافقنامه مشارکت راهبردی میان مسکو و تهران آماده امضا است و در شرایط فعلی، نیازی به هیچ‌گونه اصلاحی در ارتباط با اوضاع به‌وجودآمده در سوریه ندارد.وی گفت: «متن این توافقنامه جدید و جامع، که مدت‌ها پیش آماده و توسط طرفین تأیید شده است، ماهیتی فراگیر، بلندمدت و «همه‌جانبه» دارد و ازاین‌رو، نیازی به هیچ‌گونه اصلاحی بر اساس تغییرات خارجی ندارد.»این سخنان لاوروف پاسخ به سؤالی درباره احتمال اعمال تغییرات در این توافقنامه به‌دلیل وضعیت در سوریه بود، جایی که قدرت در این کشور به دست مخالفان افتاد و بشار اسد، رئیس‌جمهوری که مورد حمایت مسکو و تهران بود، از مقام خود کناره‌گیری کرده است. به‌گفته وی، این توافقنامه برای تثبیت پیشرفت بی‌سابقه‌ای که طی سال‌های اخیر در روابط دوجانبه به دست آمده است و برای ثبت رسمی سطح شراکت راهبردی میان دو کشور طراحی شده است.
سرگئی لاوروف همچنین اعلام کرد که شرایط فعالیت، نگهداری و تأمین پایگاه‌های نظامی روسیه در خاک سوریه می‌تواند موضوع مذاکرات مسکو با مقامات جدید این کشور باشد. وی ادامه داد: «بدون تردید، تغییر قدرت و وضعیت موجود «در محل» باعث ایجاد تغییراتی در رویکرد نسبت به حضور نظامی روسیه در سوریه می‌شود، این مسئله نه‌تنها به حفظ پایگاه‌ها و نقاط استقرار ما، بلکه به شرایط عملکرد، نگهداری، تأمین و تعامل با طرف محلی نیز مربوط می‌شود، این موضوعات می‌توانند به موضوع مذاکرات با رهبری جدید سوریه تبدیل شوند.»چند روز قبل، کاظم جلالی، سفیر ایران در مسکو اعلام کرده بود که مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهوری اسلامی ایران، در تاریخ 17 ژانویه به پایتخت روسیه سفر خواهد کرد. پزشکیان در جریان این سفر توافقنامه‌ای را امضا خواهد کرد که قرار است جایگزین سند فعلی در مورد اصول روابط و همکاری بین دو کشور شود، توافقنامه‌ای که در سال 2001 بین دو کشور به امضا رسیده بود. همچنین «اسماعیل بقائی» سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران از دیدار کوتاه «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه ایران از امارات خبر داد.بقائی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: وزیر امور خارجه در مسیر بازگشت از سفر رسمی به چین، بنا به دعوت شیخ «عبدالله بن زاید» معاون نخست‌وزیر و وزیر امور خارجه امارات متحده عربی توقف کوتاهی در دبی به منظور بررسی آخرین تحولات منطقه دارند.
خبر دیگر آنکه  محمد بروجردی سفیر کشورمان در همایش بررسی همکاری جمهوری اسلامی ایران - آسه آن گفت: عمیقاً معتقدم که ایران پتانسیل شراکت و همکاری قابل توجهی با آسه‌آن دارد و روابط آن برای هر دو طرف سودمند خواهد بود. مرکز مطالعات سیاسی و بین المللی صبح امروز نهم دی ماه، میزبان همایش بررسی همکاری جمهوری اسلامی ایران - «آسه‌آن» بود. اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا یا به اختصار آسه‌آن، مجموعه‌ای از ۱۰ کشور واقع در جنوب شرقی آسیا است که ۸ آگوست سال ۱۹۶۷ (۱۷ مرداد ۱۳۴۶) توسط تایلند، سنگاپور، فیلیپین، مالزی و اندونزی شکل گرفت، سپس کشورهای ویتنام، میانمار، لائوس، کامبوج و برونئی نیز به آن پیوستند.در این همایش، محمد بروجردی سفیر کشورمان در آسه‌آن، خلیل شیرغلامی، معاون مرکز مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت خارجه و «خیری بن عمر»، سفیر مالزی در ایران سخنرانی کردند. محمد بروجردی سفیر کشورمان در آسه‌آن در این مراسم گفت: جنوب شرق آسیا جایگاه ویژه ای در سیاست نگاه به شرق برای ایران دارد.
https://siasatrooz.ir/vdceez8z7jh8xvi.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی