سه شنبه ۱۱ دی ۱۴۰۳ - ۲۱:۵۱
کد مطلب : 131895
گزارش نشست خبری سخنگوی قوه قضاییه

آزاد نیست، پرواز ممنوع نیست، حکم آقازاده‌ها، خبر ندارم...

آزاد نیست، پرواز ممنوع نیست، حکم آقازاده‌ها، خبر ندارم...
از خبر آزادی بابک زنجانی تا پرواز ممنوع بودن ترانه علی‌دوستی و فرزندان معاون اول سابق قوه قضاییه و دیگر موضوعات، پرسش‌هایی بود که خبرنگاران دیروز با اصغر جهانگیر در جایگاه سخنگوی قوه قضاییه مطرح کردند و او نیز پاسخ داد.
سخنگوی قوه قضاییه در نشست خبری در خصوص اینکه آیا احکام فرزندان معاون اول سابق قوه قضاییه صادر شده است؟ گفت: احکام فرزندان معاون اول سابق قوه قضاییه و سایر متهمان این پرونده صادر و قطعی شده است.
سخنگوی قوه قضاییه گفت: دستگاه قضا در انواع فساد موضوع را تمام و کمال پیگیری می‌کند. سخنگوی قوه قضاییه گفت: از متهم ردیف اول پرونده که آقای امیرحسین مصدق کهنمویی هست حدود ۵۰ جلسه تحقیق در شعبه بازپرسی به عمل آمد. همچنین از متهم ردیف دوم پرونده که محمدصادق مصدق کهنمویی است حدود ۳۰ جلسه تحقیق در مرحله بازپرسی صورت گرفته است. جهانگیر گفت: این پرونده از ابتدا مستندات سازی شد و فیلمبرداری شده است و در این پرونده شاهد حضور بیش از ۲۰ وکیل بودیم.
جهانگیر گفت: متهم ردیف اول پرونده (امیرحسین مصدق کهنمویی) در مجموع به بیش از ۱۷ سال حبس، جزای نقدی و مصادره اموال محکوم شد. متهم ردیف دوم محمدصادق مصدق کهنمویی، به ۸ سال حبس، جزای نقدی و مصادره اموال محکوم شد.
وی در پاسخ به پرسشی درباره پرونده کنسرت خانم احمدی گفت: هرگونه هنجارشکنی و رعایت نکردن شرع در جامعه ما ناپسند است و قابل پیگیری توسط مراجع ذی ربط است. در این خصوص پرونده‌ای در دادسرای امنیت با دستور دادستان تهران تشکیل شد.
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به پرسشی درباره آخرین وضعیت پرونده امیرحسین مقصودلو (تتلو) گفت: این فرد دو پرونده داشت، در یک پرونده به اتهام  تشویق به فساد و فحشا به تحمل ۱۰ سال حبس محکوم شده و حکم در حال اجراست. وی افزود: پرونده دیگری هم به اتهام  توهین به مقدسات داشت که در شعبه ۹ دادگاه کیفری یک محکوم به ۵ سال حبس شد و با فرجام خواهی دادستانی پرونده به دیوان عالی ارسال شد. در دیوان عالی پرونده نقض و به شعبه هم عرض ارجاع شد و در آنجا منتظر انشای رای است و بعد از صدور رأی، اطلاع‌رسانی می‌شود.
سخنگوی قوه قضاییه درباره آخرین وضعیت پرونده «کینگ مانی» یا شرکت بادران گستر گفت: متهم اصلی پرونده به ۲۰ سال حبس و سایر متهمان نیز  هر کدام به ۱۰ سال و برخی هم به ۵ سال و رد مال تضامنی محکوم شدند. برای برخی از شکات پرونده به دلیل مفتوح بودن پرونده و در حال کارشناسی بودن برای ارزیابی میزان دقیق وجوهی که اعلام کردند که مال باخته شدند، پرونده همچنان مفتوح است.
سخنگوی قوه قضاییه افزود: برای سه ملک توقیف شده متهم، کارشناسی صورت گرفته است که به آن اعتراض کردند. با توجه به اینکه دادستان تهران شخصا موضوع این پرونده را رصد می‌کند بحث کم‌کاری در اجرای احکام صحت ندارد و موضوع در دستور کار ویژه است که به‌زودی نتایج آن اعلام خواهد شد.
وی درباره آخرین وضعیت پرونده ترور شهید سردار سلیمانی گفت: این پرونده  به عنوان یک پرونده ملی دنبال خواهد شد و ما محق به رسیدگی به جنایات ارتکابی توسط عوامل تروریستی هستیم. سخنگوی قوه قضاییه ضمن گرامیداشت پنجمین سالروز شهادت سردار شهید حاج قاسم سلیمانی گفت: حاج قاسم سلیمانی و همراهان ایشان توسط تروریسم دولتی آمریکا در عراق به شهادت رسیدند. شهید سلیمانی در مکتب امام خمینی (ره) رشد کرد و به فرمانده‌ای شجاع و قهرمان ملی و صاحب مکتب تبدیل شد و امروز از مکتب ایشان به عنوان مکتب مقاومت یاد می‌شود و اگر چه ایشان خود را سرباز می‌دانست اما در حقیقت به عنوان سردار پرافتخار، هوشمند شناخته می‌شود.
جهانگیر در پاسخ به سوالی در خصوص  دستگیری و مجازات سران رژیم صهیونیستی گفت: جمهوری اسلامی با استفاده از همه ظرفیت خودش از جمله حمایت از سازمان‌های مردم نهاد، وکلای آزاد اندیش و حقوقدانان مستقل به پیگیری این پرونده به طرق مختلف کمک کرده و کمک خواهد کرد.
وی در پاسخ به پرسشی درباره اینکه آیا آزادی بابک زنجانی صحت دارد؟ گفت: در خصوص آزادی بابک زنجانی با بررسی انجام شده ایشان آزاد نشده، در مرخصی هم به سر نمی‌برد و موضوعات مطروحه در خصوص آزادی و مرخصی و بیرون بودن ایشان، مورد تایید ما نیست.
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درخصوص اقدام قوه قضاییه در راستای آزادی محمدرضا نوری تبعه ایرانی زندانی شده در عراق، گفت: امیدواریم در چارچوب موافقت‌نامه‌ها از جمله موافقت‌نامه‌های انتقال محکومین و اتباع دو کشور بتوانیم آقای نوری را که با اتهامات واهی و بی‌اساس آمریکا در بازداشت است به میهن بازگردانیم.
وی درباره بازداشت خبرنگار ایتالیایی در ایران اظهار بی‌اطلاعی کرد.
سخنگوی قوه قضاییه درباره پرواز ممنوع بودن ترانه علی‌دوستی بازیگر سینما گفت: ایشان پرواز ممنوع نیست. همانطور که رییس قوه قضاییه تاکید کرده حتی برای تعقیب متهمان هم اجازه داده نشده که کارت ملی متهمان مسدود شود. در خصوص ایشان (ترانه علیدوستی) من از سازمان ثبت احوال پیگیری کردم و رییس سازمان ثبت احوال گفت که کارت ملی او با مسدودیت روبه‌رو نشده و اگر ایشان یا هرکسی در این خصوص ادعایی دارد مراجعه و شکایت کند و ما پیگیری می‌کنیم. جرمی به نام ممنوع پروازی نداریم.
سخنگوی قوه قضاییه درباره اقدامات انجام شده قضایی در بحث ناترازی برق و گاز گفت: در مورد ناترازی برق و گاز و کمبود سوخت و گازوئیل تحقیقات لازم از شرکت ملی گاز و توانیر در دست اقدام است. در صورتی که احراز شود مسئولان دستگاه اجرایی ترک فعلی بابت تامین سوخت مورد نیاز واحدهای نیروگاهی داشتند مراتب مورد پیگیری قضایی قرار خواهد گرفت.
جهانگیر در پاسخ به پرسشی درباره انتقال زندانیان زندان قزلحصار گفت: زندان قزلحصار به دلیل قدمت بالایی که دارد، باید انتقال زندانیان صورت گیرد. سازمان زندان‌ها به دنبال فراهم‌کردن زیرساخت‌های لازم و تامین زمین مناسب در استان تهران برای انتقال زندانیان است و فعلاً در حال پیگیری مقدمات کار هستند.
جهانگیر در پاسخ به سوالی درباره امکان آزادی نیلوفر حامدی و الهه محمدی با عفو، گفت: این دو نفر در حال حاضر بازداشت نیستند. آن‌ها قبلاً از زندان خارج شدند و الان هم در خارج از زندان به سر می‌برند؛ لذا بحث آزادیشان در پرسش، دقیق نیست. پس از موافقت ریاست قوه برای ارجاع پرونده این دو نفر به کمیسیون عفو، مراتب در دادگستری استان تهران پیگیری و در کمیسیون عفو استانی بررسی شده و با نظر موافق به کمیسیون عفو مرکزی ارسال شده است. به محض اینکه رسیدگی صورت گرفت و تصمیمی گرفته شد اطلاع رسانی خواهد شد.
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی در باره قدامات دستگاه قضا در حمایت از زنان و کودکان مورد تهدید یا آزار، گفت: ما اقدامات حمایتی خوبی برای کودکان خیابانی و زنان در قوه قضاییه دنبال می‌کنیم، معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه در حال حاضر اداره کلی به نام اداره کل امور خانواده و زنان دارد که ۳۱ دفتر استانی و ۳۵۰ نمایندگی در شهرستان‌ها به منظور حمایت از حقوق زنان، کودکان و نوجوانان تشکیل داده است و مسائلشان دنبال می‌شود. سامانه‌ای را به منظور حمایت از حقوق کودکان، نوجوانان و زنان در استان‌ها و در نمایندگی‌ها راه‌اندازی کردیم تا بتوانیم از این طریق حمایت‌های لازم را داشته باشیم. در سال گذشته برابر آمارهای دریافتی ۱۰ هزار و ۵۲۹ مورد اقدام حمایتی و قضایی در این خصوص صورت گرفته است.
جهانگیر درباره موضوع نابینا شدن بیماران بیمارستان نگاه گفت: یکی از خبرنگاران در جلسه گذشته در خصوص بحث نابینا شدن تعدادی از هم‌وطنان ما در یکی از بیمارستان‌های تهران سوالی را مطرح کرد که شائبه‌ای در فضای مجازی برای بعضی‌ها ایجاد کرد، لازم است که توضیحی بدهم. طرح آن سوال و پاسخی را که من ارائه کردم در خصوص این پرونده مربوط به این عزیزان بود؛ آنجا مطرح شد بحث رسیدگی به پرونده کسانی که با آسیب روبه‌رو شدند، هشت نفر از این ۹ نفری که نابینا شدند طرح شکایت در دادگستری کردند و پرونده تشکیل شده، برای اینکه سهم کسانی که در این قضیه مقصر بودند یا قصور کردند مشخص شود. وی افزود: با توجه به اهمیتی که چشم دارد و در قانون مجازات اسلامی، اعضای زوج بدن به نوعی در جرایم غیرعمد مساوی با دیه کامل انسان است، یعنی برابر نفس شمرده شده است، این موضوع در کمیسیون پزشکی سازمان پزشکی قانونی و همین طور در دادسرای رسیدگی به جرایم پزشکی در دست رسیدگی است. به این خاطر اگر کسی مرتکب قتل غیرعمد دیگری شود، به دیه کامل محکوم می‌شود.
سخنگوی قوه قضاییه تصریح کرد: پس ما اگر در قانون مجازات می‌گوییم اهمیت چشم و اهمیت اعضای زوج طوری است که مساوی با جان انسان است خدایی ناکرده نباید، این برداشت غلط شود که به معنای این باشد که نابینایی مساوی بی‌جان بودن انسان‌ها است؛ لذا لازم دانستم که این نکته را به اصحاب رسانه یادآور شوم و بگویم که سوالی که مطرح شده بود، ارتباطی با جامعه شریف نابینایان نداشته و آن جامعه همچنان به عنوان عزیزان ما مورد احترام و حقوقشان باید در همه احوال رعایت شود.

نامه الهه‌محمدی و نیلوفرحامدی به رییس قوه قضاییه: پشیمانیم!
الهه محمدی و نیلوفر حامدی دو محکوم امنیتی با نوشتن نامه‌ای به رئیس قوه قضاییه، نسبت به اقدامات خود در سال‌های پیش از دستگیری ابراز ندامت نموده و تقاضای عفو و بخشودگی کردند.
به گزاش مرکز رسانه قوه قضاییه، موضوع پرونده خانم‌ها «الهه محمدی» و «نیلوفر حامدی» دو محکوم امنیتی چند‌ی پیش به یکی از موضوعات مورد بحث در رسانه‌ها تبدیل شد. با اعلام اجرای احکام الهه محمدی و نیلوفر حامدی، تلاش‌هایی از سوی محکومین و وکلایشان برای تعویق اجرا و یا عفو محکومین صورت گرفت. در یکی از اقدامات صورت گرفته، خانم‌ها محمدی و حامدی در نامه‌ای که به رئیس قوه قضاییه نوشته‌اند ضمن ابراز ندامت از رفتار گذشته‌شان متعهد شده‌اند مانند زمان پس از آزادی موقتشان از زندان (ماه‌های گذشته) هیچ رفتار خلاف قانونی مرتکب نشده و نسبت به اقداماتشان در سال‌های گذشته که منجر به صدور حکم محکومیت برای آنان شد نیز ابراز پشیمانی کردند. نامه ابراز ندامت و پشیمانی خانم‌ها الهه محمدی و نیلوفر حامدی برای بررسی بیشتر و‌ تصمیم‌گیری قضایی اخذ شده و در دست بررسی است.
 
هدی دهقان بذرافشان
https://siasatrooz.ir/vdceoz8znjh8xvi.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی