دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ - ۱۹:۵۷
کد مطلب : 131760

می‌خواهم زنده بمانم

می‌خواهم زنده بمانم
گروه اجتماعی سیاست روز - «می‌خواهم زنده بمانم» نام سریال، فیلم سینمایی ایرانی و خارجی و کتاب است، که هر کدام داستانی برای خودش دارد. جذاب و دیدنی، فیلم سینمایی ایرانی می‌خواهم زنده بمانم را ایرج قادری ساخته بود و سریالی که با همین نام در شبکه نمایش خانگی پخش شد شهرام شاه حسینی کارگردانی کرده بود. هشتاد درصد از کاربران شبکه‌های اجتماعی نسبت به سریال میخواهم زنده بمانم و محتوای آن رضایت داشتند و ۲۰ درصد نیز نسبت به وقایع این سریال ناراضی بودند.
اما اینها چه ربطی به گزارش ما دارد؟ شاید هیچ! اما نوشتیم که به اهمیت زنده ماندن بپردازیم تا به اینجا برسیم که اهالی شهرهای آلوده ذره ذره در حال مرگ هستند به واقع شاید مصداق همان با پنبه سر بریدن باشد که آرام آرام سرمان با هوای آلوده بریده می‌شود یا شاید هم آن قورباغه در دیگ آب باشیم که ابتدا آب سرد است و شعله زیر آن آرام آرام آب را داغ می‌کند تا به نقطه جوش برسد و آنگاه مرگ نیز فرا می‌رسد. هوای تهران آلوده است در آذرماه که 30 روز است بیشتر از 20 روز آن را در هوای آلوده سپری کرده ایم و این یعنی مرگ تدریجی.
دست اندرکاران و مسئولان تنها راه ممکن را تعطیلی می‌دانند،‌هفته گذشته تهران و برخی دیگر از شهرهای کشور تعطیل بود، یک هفته تمام،‌اما حاصلی نداشت، هر چند بهانه تعطیلی ناترازی سوخت بود،‌اما آلودگی هوا بیشتر از ناترازی سوخت مردم را آزار داد.
شهرداری تهران ادعا کرده که در اجرای قانون هوای پاک خوب عمل کرده و نمره قبولی به خودش می‌دهد، اما در اجرای قانون هوای پاک بیش از 20 وزارتخانه و دستگاه و سازمان نقش دارند و اگر قرر است کاری برای این معضل بزرگ انجام شود باید هماهنگ و همسو باشد و تکروی فایده‌ای ندارد.
دیروز گفته شد که وضعیت هوای تهران قرمز است، امروز در چه وضعیتی خواهد بود خدا می‌داند،‌ برای این آلودگی هوا چه باید کرد؟ مسئولان چرا به وظایف خود در این زمینه عمل نمی‌کنند؟ چه نهادی باید پیگیر قصور مسئولان باشد.
رتبه خوبی در زمینه آلودگی هوا به دست آورده‌ایم، تهران رتبه هشتم شهرهای آلوده جهان را دارد که قابل تقدیر است و باید برای به دست آوردن این رتبه مراسم تقدیر و تشکر از مسئولان شهر تهران برگزار کرد. برخی دستگاه‌ها وظیفه رصد وضعیت آلودگی هوا را دارند هر روز درجه آلودگی را اعلام می‌کنند، دردی هم دوا نمی‌کند.
بر اساس اعلام شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، در آلاینده شاخص هم‌اکنون «ذرات معلق کمتر از ۲.۵میکرون» با میانگین ۱۵۵ و کیفیت هوا در وضعیت ناسالم برای همه است.
اداره کل هواشناسی استان تهران روز گذشته با صدور هشدار نارنجی‌رنگ از انباشت آلاینده‌ها در هوای تهران خبر داده و آورده بود: از یکشنبه شب تا چهارشنبه (۲ تا ۵ دی‌ماه) سکون جو همراه با افزایش غلظت آلاینده‌های جوی به‌ویژه ذرات معلق کوچک‌تر از ۲.۵ میکرون و تشدید کاهش کیفیت هوا به‌ویژه در نیمه جنوبی و مناطق مرکزی استان تهران پیش‌بینی می‌شود.
در این وضعیت جوی افزایش غبار محلی، کاهش دید و کیفیت هوا در حد ناسالم برای گروه‌های حساس تا ناسالم برای همه و در صورت عدم مهار منابع آلاینده ثابت و متحرک در بعضی ساعت‌ها کاهش کیفیت هوا در حد بسیار ناسالم به‌ویژه در ساعت های عصر و شب تا ابتدای روز بعد در مناطق پرتردد مرکزی و جنوبی دور از انتظار نیست.
اداره کل هواشناسی استان تهران نسبت به خودداری از تردد غیر ضروری برای تمام گروه‌ها، استفاده از ماسک بهداشتی برای ترددهای ضروری به‌ویژه در مناطق پر تردد شهری، پرهیز از فعالیت‌های فیزیکی سنگین و طولانی‌مدت و فعالیت‌های ورزشی در فضای باز، مدیریت منابع ثابت و متحرک آلاینده هوا، آمادگی دستگاه‌های امدادرسان به‌ویژه بخش‌های بهداشت و درمان، اتخاذ تدابیر مدیریتی جهت جلوگیری از افزایش غلظت آلاینده‌های جوی توصیه کرده بود.
شاخص کیفیت هوا (AQI) به شش دسته اصلی تقسیم‌بندی می‌شود. بر اساس این تقسیم‌بندی از عدد صفر تا ۵۰ هوا «پاک»، از ۵۱ تا ۱۰۰ هوا «قابل قبول یا متوسط»، از ۱۰۱ تا ۱۵۰ هوا «ناسالم برای گروه‌های حساس»، از ۱۵۱ تا ۲۰۰ هوا «ناسالم»، از ۲۰۱ تا ۳۰۰ هوا «بسیار ناسالم» و از ۳۰۱ تا ۵۰۰ شرایط کیفی هوا «خطرناک» است.
https://siasatrooz.ir/vdcfvydyxw6dmea.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی