توصيه‌هايي كه مي‌توانست تركيه را همچون ايران محبوب ملت‌هاي اسلامي كند

رجب طيب اردوغان كه اكنون رئيس‌جمهور تركيه است، تجربه نخست‌وزيري اين كشور را هم در كارنامه سياسي خود دارد،‌ زماني عبدالله گل رئيس‌جمهور بود، اردوغان نخست‌وزير و زماني هم اردوغان رئيس‌جمهور بود و عبدالله گل نخست‌وزير و هر يك از آنها كه به ايران مي‌آمدند به ديدار رهبر معظم انقلاب اسلامي هم مي‌رفتند.
حزب عدالت و توسعه در انتخابات پارلماني تركيه شكست سختي را متحمل شد و همه معادلات آن با اين شكست به هم ريخت.
اردوغان كه در سر سوداي تغيير قانون اساسي و برگزاري انتخابات رياست جمهوري را مي‌پروراند اكنون ديگر نمي‌تواند نظام پارلماني اين كشور را تبديل به نظام رياستي كند و باز هم در مسند قدرت رياست جمهوري باقي بماند و اختيارات آن را افزايش دهد.
دلايل شكست او در انتخابات پارلماني تركيه بسيار است. مهمترين دليلي كه باعث شد او و حزبش از چشم مردم تركيه بيفتند بازي سياسي بود كه در منطقه دنبال مي‌كرد. او به جاي اين كه از مردم كشورهاي اسلامي حمايت و دفاع كند، از سران كشورهاي مرتجعي دفاع كرد كه به كشتار مردم خود و ديگر مردم كشورهاي منطقه مشغول هستند.
دنباله‌روي اردوغان از سياست‌هاي آمريكا در منطقه او را به اين سمت كشاند. او كه با شعار اسلام‌گرايي توانسته بود اكثريت مردم تركيه را با خود همراه سازد، در ميانه راه منحرف شد. انحراف او از آنجا آغاز شد كه به دشمني با بشار اسد و ملت اين كشور پرداخت و از گروه‌هاي تروريستي تكفيري داعش در سوريه حمايت كرد. دولت اردوغان حتي از سياست حمايت ايران از دولت قانوني سوريه و مردم اين كشور انتقاد داشت.
در جريان بحرين و انقلاب مردم اين كشور پشت سر حاكميت جنايتكار آن ايستاد و در عراق نيز نه تنها كمكي به دولت مركزي عراق نكرد بلكه با برقراري ارتباط با اقليم كردستان عراق راه تجزيه اين كشور را هموار مي‌ساخت.
اين اقدامات به همين جا ختم نمي‌شود، او حتي از تجاوز جنايتكارانه آل‌سعود به يمن و كشتار مردم مظلوم آن از رژيم سعودي حمايت كرد.
جمهوري اسلامي ايران بارها به طور رسمي در ديدارهاي مقامات تركيه راهكارهاي برون‌رفت از بحران‌هاي منطقه را به مقامات آن كشور يادآور مي‌شد اما اردوغان و ديگر مقامات دولت با سوداي بازگشت امپراتوري عثماني، سرخوش از اتفاقاتي كه در غرب آسيا در حال وقوع است، توجهي به آنها نمي‌كردند.
اما مردم تركيه علي‌رغم اين كه در روي كار آمدن اين حزب نقش اصلي را بازي كرده بودند، با آگاهي از رفتارهاي خطرناك دولت حاكم،‌ در اين دور از انتخابات از حزب عدالت و توسعه روبرگرداندند و نشان دادند كه موافق سياست‌هاي دولت به ويژه در حوزه سياست خارجي اردوغان نيستند.
اردوغان در حالي در فروردين‌ماه سال‌جاري به ايران آمد كه پيش از سفر به تهران انتقادات تندي را عليه ايران مطرح كرد.
رئیس‌جمهور ترکیه در فروردين‌ماه امسال گفته بود؛ «ایران تلاش دارد بر منطقه مسلط شود. این امر سبب آزردگی ما، عربستان سعودی و کشورهای خلیج‌(فارس) شده است. این واقعاً قابل تحمل نیست و ایران باید این را بداند».
وی در ادامه با متهم کردن ایران به مداخله در امور یمن و دامن زدن به درگیری‌هاي فرقه‌ای در این کشور، خواستار عقب‌نشینی ایران در این زمینه شده و گفته بود؛ «ایران باید دیدگاهش را تغییر دهد. این کشور باید همه نیروهایش و هر چه که در یمن و همچنین سوریه و عراق دارد عقب کشیده و به تمامیت سرزمینی آن ها احترام بگذارد».
اردوغان همچنین در مصاحبه‌اي با شبکه خبری «فرانس ۲۴» از مبارزه ایران با داعش در عراق انتقاد کرد و مدعی شد ایران به این دلیل با داعش می‌جنگند که پس از بیرون راندن این گروه از عراق، خود جای آن را بگیرد. بر همین اساس، وی ایران را متهم کرد که در مبارزه با داعش صداقت ندارد.
همه اين اتهامات عليه ايران در حالي مطرح مي‌شود كه بر كسي پوشيده نيست دولت اردوغان همدست با داعش در منطقه گام بر مي‌دارد و حتي كمك‌هاي نظامي و مالي اين كشور به نيروهاي داعش در سوريه و باعث رسوايي اردوغان شد.
چندي پيش بود كه محموله‌اي به عنوان كمك‌هاي انسان‌دوستانه به سوريه فرستاده شده بود كه كالاي اصلي آن مهمات و سلاح براي نيروهاي داعش بود.
اما او با همه اين انتقادات بدون سند و مدرك عليه ايران، به تهران آمد.
در ديداري كه او با رهبر معظم انقلاب اسلامي داشت، حضرت آيت‌الله خامنه‌اي خطاب به وي فرمودند؛ «امروز آمریکا و صهیونیست‌ها از اختلافات داخلی برخی کشورهای اسلامی خوشحال هستند و راه‌حل این مشکلات، همکاری کشورهای اسلامی و انجام اقدامات عملی مناسب و سازنده است.
رهبر انقلاب افزودند: تأکید همیشگی ما این است که کشورهای اسلامی از اعتماد به غرب و آمریکا بهره‌ای نمی‌برند، و امروز نیز همه به روشنی، نتیجه اقدامات غرب در منطقه را که به ضرر اسلام و منطقه است، می‌بینند.
ایشان با اشاره به تحولات برخی کشورهای منطقه و فعالیت‌های وحشیانه گروه‌های تروریستی در عراق و سوریه، گفتند: اگر کسی دست پنهان دشمن را در این قضایا نبیند، خود را فریب داده است.
اين جمله روشنگرانه رهبر معظم انقلاب به روشني نشان مي‌دهد كه روي سخن ايشان به رفتارهايي است كه از سوي تركيه در منطقه روي مي‌دهد.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در تأیید این واقعیت، به خوشحالی آمریکا و صهیونیست‌ها از وضعیت منطقه اشاره کردند و افزودند: صهیونیست‌ها و بسیاری از دولت‌های غربی و بیش از همه آمریکا، از این قضایا خشنودند و تصمیم ندارند، مسئله‌ داعش را تمام کنند.
رهبر انقلاب در ادامه با یادآوری برخی نمونه‌ها از وحشی‌گری‌های کم‌نظیر داعش و همچنین قصد اولیه‌ی این گروه تروریستی برای تسلط بر بغداد، این سوال اساسی را مطرح کردند که چه کسانی این جریان‌ها را پشتیبانی مالی و تسلیحاتی می‌کنند؟
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، در ادامه، قضایای یمن را یک نمونه‌ دیگر از مشکلات جدید دنیای اسلام خواندند و در‌خصوص راه‌حل بحران یمن، تأکید کردند: موضع جمهوری اسلامی در‌خصوص تمام کشورها از جمله یمن، مخالفت با دخالت خارجی است، بنابراین، از نظر ما راه‌حل بحران یمن نیز توقف حملات و دخالت خارجی علیه مردم این کشور است، و این، یمنی‌ها هستند که باید برای آینده‌ کشورشان تصمیم‌گیری کنند.
رهبر انقلاب حادثه عظیم «بیداری عمومی اسلامی» و عطش ملت‌ها برای اسلام را، علت اصلی حساسیت دشمنان خواندند و گفتند: در مقابل این بیداری، دشمنان اسلام، ضدحمله خود را مدت‌هاست آغاز کرده‌اند و واقعیت تأسف‌بار این است که برخی از حکومت‌های اسلامی نیز خیانت می‌کنند و پول و امکانات خود را در خدمت دشمن قرار می‌دهند.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای سپس به وضعیت عراق اشاره کردند و با اشاره به کمک ایران به مردم عراق برای جلوگیری از تسلط تروریست‌ها، افزودند: ایران در عراق حضور نظامی ندارد، اما روابط تاریخی، ریشه‌دار و بسیار نزدیکی بین دو ملت ایران و عراق برقرار است.
سخنان رهبر معظم انقلاب اسلامي پاسخي روشن و قاطع به ادعاهايي بود كه اردوغان پيش از سفر به ايران مطرح كرده بود.
رئیس‌جمهور ترکیه هم در اين ديدار سخن گفت، اما اين جمله او با واقعيت بسيار فاصله داشت.او با بیان اینکه جنایت‌های گروه تروریستی داعش را محکوم می‌کند، تأکید کرد: من داعش را مسلمان نمی‌دانم و علیه آن نیز موضع‌‌گیری کرده‌ام.
اردوغان در بهمن ۹۲ در كسوت نخست‌وزير به ايران آمد و با رهبر معظم انقلاب ديدار كرد.
حضرت آیت‌لله خامنه‌اي در اين با تاکید بر لزوم تعمیق بیش از پیش همکاری‌های دو کشور خاطرنشان کردند: جمهوری اسلامی ایران به طور جدی معتقد به گسترش همکاریها با ترکیه است و هرگاه دو کشور در زمینه مسایل مختلف با یکدیگر همراه بودند، این همراهی به سود ایران و ترکیه و همچنین دنیای اسلام بوده است.
حضرت آیت‌الله خامنه‌اي همچنین با اشاره به شرایط حساس منطقه تاکید کردند: به لطف خداوند تحولات منطقه تاکنون به نفع اسلام و مسلمانان بوده است و از این پس نیز اینگونه خواهد بود.
ایشان افزودند: مهمترین مسئله در شرایط حساس منطقه این است که کشورهای مستقل، تصمیم‌های صحیحی بگیرند.
ایشان با اشاره به حضور سیاستمداران با گرایشهای اسلامی در راس قدرت ترکیه تاکید کردند: چنین شرایطی در ترکیه به هیچ‌وجه مطلوب آمریکا و غرب نیست و همان مقدار که آنها از این شرایط ترکیه ناخرسند هستند، جمهوری اسلامی ایران از حضور برادران مسلمان در راس قدرتِ ترکیه بسیار خرسند است.
رهبر معظم انقلاب در‌خصوص اوضاع سوریه با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران قویاً با هر طرحی که آمریکایی‌ها در ارتباط با مسایل سوریه مبدع آن باشند مخالف است، خاطرنشان کردند: جمهوری اسلامی ایران از سوریه به دلیل حمایت از خط مقاومت در برابر رژیم صهیونیستی دفاع خواهد کرد و با هرگونه دخالت نیروهای خارجی در امور داخلی سوریه به شدت مخالف است.
عبدالله گل زماني كه رئيس‌جمهور تركيه بود در سفر به تهران با رهبر معظم انقلاب اسلامي ديدار كرد. ايشان در اين ديدار از سياست دولت تركيه در فاصله گرفتن از رژيم صهيونيستي ابراز خرسندي كردند.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای جایگاه فعلی ترکیه در دنیای اسلام را بسیار متفاوت از سال‌های قبل ارزیابی و خاطرنشان کردند: استقلال در مقابل غرب، فاصله‌گذاری با رژیم صهیونیستی و حمایت از مردم فلسطین، از جمله مسائل مهمی هستند که موجب نزدیک شدن ترکیه به امت اسلامی شده است.
رهبر انقلاب اسلامی تأکید کردند: این سیاست، سیاست صحیحی است و ترکیه هرچه به دنیای بزرگ اسلام نزدیک‌تر شود، به نفع خود و همچنین به نفع دنیای اسلام است.
رهبر انقلاب اسلامی تأکید کردند: هرگاه مردم وارد صحنه شوند، روند تحولات تغییر خواهد کرد و ابزارهای متعارف سیاسی و نظامی کارایی خود را از دست خواهند داد و اکنون نیز مردم مصر در وسط صحنه هستند.
آبان‌ماه ۱۳۸۸ هم تهران ميزبان اردوغان نخست وزير تركيه بود. او به ديدار رهبر معظم انقلاب اسلامي رفت.
حضرت آیت‌الله خامنه‌اي در اين ديدار رویکرد سیاست خارجی ترکیه را در نگاه به دنیای اسلام، رویکردی کاملاً درست دانستند و با تحسین این نگاه افزودند: مواضع شما در حمایت از مردم فلسطین حرکت صحیح اسلامی و عقلایی بود و اینگونه حرکات جایگاه ترکیه را در دنیای اسلام استحکام می‌بخشد.
رهبر انقلاب اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اوضاع منطقه خاورمیانه تصریح کردند: نسخه غربی برای حل مسائل منطقه منصفانه، عادلانه و کارآمد نیست و توانایی حل مشکلات منطقه از جمله در فلسطین، عراق و افغانستان را ندارد بنابراین ایران و ترکیه باید دوستانه و برادرانه برای حل این مسائل تلاش و اقدام کنند.
حضرت آیت‌الله خامنه‌اي با اشاره به ضرورت همکاری صحیح و برنامه‌ریزی شده چهار کشور ایران، ترکیه، سوریه و عراق افزودند: البته با این همکاری مخالفت و در راه تحقق آن کارشکنی خواهد شد اما این همکاری کار بسیار مهم و بزرگی است.
اما متأسفانه دولت اسلامگراي تركيه از اصول خود افول كرد و گام در سياست‌هايي گذاشت كه خلاف جهت مصالح جهان اسلام است. حمايت از تروريست‌هاي تكفيري داعش در سوريه كه محور مقاومت اسلامي در مقابل رژيم صهيونيستي است، خواست آمريكا و اسرائيل است كه تركيه در همين راه گام برداشته است.
اگر تركيه همچون جمهوري اسلامي ايران به حمايت از مردم كشورهاي اسلامي منطقه از جمله سوريه، عراق، بحرين و يمن مي‌پرداخت و به توصيه رهبر معظم انقلاب براي ائتلاف ايران، تركيه، سوريه و عراق اقدام مي‌كرد اكنون وضعيت تحولات منطقه به مراتب بيشتر به نفع جبهه مقاومت اسلامي بود.
اما توصيه‌هاي راهگشاي رهبر انقلاب از سوي مقامات اين كشور مغفول واقع شد و اكنون شاهد آن هستيم كه دولت اسلامگراي تركيه با افول سياسي در افكار عمومي اين كشور روبرو شده و حتي در اذهان مردم ديگر كشورهاي اسلامي هم جايگاه خود را از دست داده است.

https://siasatrooz.ir/vdcco0qo.2bqio8laa2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی

ديانت
اي‌كاش ايران هم بجاي محبوبيت بين ملت‌هاي مسلمان كمي از ثبات و توسعه تركيه را مي‌داشت تا شايد از فقر و فحشا و خودكشي و خودسوزي و طلاق و افزايش زنان خياباني متاهل و بيكاري و نااميدي و ... در كشور كاسته مي‌شد
Mohamad
Ba salam mikhastam beporsam manzuretun kodum dolathae mantaghe hast vala ta onjai ke ma mardom darim mibinim jozve manfurtarin keshvare mantagheim shoma ham mesle ruzname keihan titre tavahomi mizanida
حامد
سلام اين دوستاني كه نظر داده‌اند به نظر مي‌رسد وطن فروشاني هستند كه نان اجنبي مي‌خورند.
فقر و فحشا در تركيه زياد است يا در ايران؟
امنيت در ايران زياتر است يا در تركيه
اخبار تركيه را دنبال كنيد متوجه مي‌شويد.در هفته چند با بمب در اين كشور منفحر مي‌شود. بيشترين زندانيان اين كشور را روزنامه نگاران تشكلي مي‌دهند. انصاف هم خوب چيزي است
ايران
ايران كشوري است . درحال توسعه باتوجه به تحريمهاي جايگاه ماازلحاظ علمي درجهان رتبه خوبي است. دشمنان ايران ازهركاري فروگذارنيستند وبانامن كردن منطقه مي خواهندثبات وامنيت ايران رابرهم بزنند امروز تراژدي غربي هادرسوريه وعراق بوجودآورداند مي بينيم تركيه يك كشورجيره خواروغارتگر است ،سرسپرده و نوكر اجنبي هاست، جمهوري اسلامي به خاطرامنيت كشور تمامي معادلات وتحولات منطقه رابخوبي رصد وموردارزيابي قرارمي دهد.