دوشنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۰ - ۱۹:۵۳
کد مطلب : 120955
سخنگوی وزارت امور خارجه:

آمریکا نمی‌تواند برای ایران ضرب‌الاجل تعیین کند

آمریکا نمی‌تواند برای ایران ضرب‌الاجل تعیین کند
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: هیچ صحبت مستقیمی با آمریکا در طی این‌ ماه‌ها که گفت‌وگوها در وین در جریان بوده، انجام نشده، و آمریکا نیز حق تعیین ضرب الاجل برای ایران تعیین نماید.
سعید خطیب‌زاده سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران دیروز در نشست هفتگی با خبرنگاران ضمن تشریح آخرین تحولات در حوزه سیاست خارجی به سؤالات خبرنگاران پاسخ داد.این دیپلمات ارشد کشورمان در پاسخ به سؤالی درباره اظهارات مشاور امنیت ملی آمریکا مبنی بر پیام مستقیم آمریکا به ایران درباره برنامه هسته‌ای، گفت: ما در خصوص گفت‌وگوهای وین هیچ صحبت مستقیمی با آمریکا در طی این‌ ماه‌ها که گفت‌وگوها در وین در جریان بوده، انجام نشده است. برخی پیام‌ها به واسطه «انریکه مورا» هماهنگ کننده کمیسیون مشترک برجام به صورت مکتوب و غیرمکتوب از ابتدای گفت‌وگوها در وین درباره موضوعات مذاکراتی و نه چیزی بیش از آن دریافت شده و جواب‌ها هم در جا داده شده است.خطیب‌زاده در پاسخ به سؤالی درباره رویکرد و تحرکات منفی سه کشور اروپایی در مذاکرات وین گفت: در طول مذاکرات بیش از هر دوره دیگر مذاکرات مواجه با کمپین بازار دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای بر علیه آنچه در اتاق‌های گفت‌وگوها انجام می‌شود، از سوی برخی از این کشورها بودیم. به ویژه سه کشور اروپایی متاسفانه به جای این‌که وقت و انرژی خود را معطوف به مذاکرات کنند، بعضا دیده شده وارد کارزارهای رسانه‌ای شدند و هم اطلاعات غلط و برساخته داده شده است.سخنگوی وزارت خارجه در تشریح فضای کنونی در وین اظهار داشت: ما امروز دو متن توافق شده جدید داریم که ماحصل گفت‌وگوهای بسیار فشرده‌ای است که طی چند روز گذشته در وین همراه با تنفس چند روزه به دست آمده است. اینها متن‌هایی است که نظرات ایران به همراه متون قبلی در آن لحاظ شده است و الان متونی داریم که براساس آن می‌توانیم به گفت‌وگوهای آتی ادامه دهیم.سخنگوی وزارت خارجه درباره بدهی انگلیس به ایران گفت: متاسفانه دولت انگلیس تا امروز جز حرف کاری صورت نداده است. لندن هر چند در بیان بدهی قطعی خودش را اعلام می‌کند ولی در عمل هرگاه به بهانه‌ای اینها را منوط به موضوع دیگری می‌کند. تا مادامی که این بدهی پرداخت نشود پرونده مهمی در روابط دو کشور باز خواهد بود.وی درباره اقدامات صورت گرفته از سوی ایران در خصوص پرونده شهید سلیمانی نیز گفت: هفته آینده در آستانه سالگرد شهادت سردار سلیمانی نکات دقیق‌تری را عرض خواهم کرد. سخنگوی وزارت خارجه گفت: بر خلاف آنچه امروز آمریکا بیان می‌کند هیچ پیشنهاد ملموس یا متن ملموسی را به ۱+۴ ارائه نکرده است. این به نیت آمریکا علامت سؤال بزرگی می‌گذارد. در خصوص آغاز گفت‌وگوهای وین ایران آمادگی دارد براساس توافقی که صورت می‌گیرد و انریکه مورا اعلام می‌کند به گفت‌وگوها ادامه می‌دهد. تمام انرژی خود را صرف می‌کنیم به توافق برسیم. اساسا منطق ما در تصمیم گیری مسیر بومی تصمیم سازی است براساس اولویت‌های خودمان. طرف مقابل اگر با پیشنهادات ملموس به وین بیاید در کمترین زمان ممکن می‌توانیم به توافق برسیم.وی گفت: ۱+۴ درباره خروج آمریکا از برجام موضع واحدی دارد. روش مقامات آمریکایی بر ما پوشیده نیست. از تلاش‌هایشان برای این‌که کشورهای اروپایی را در ارکستر مصنوعی علیه ایران ترغیب کنند اطلاع داریم. اینها مسیرهای اشتباهی است که واشنگتن می‌رود. آزموده را آزمودن خطاست. مسیر فشار حداکثری به شکست حداکثری انجامیده و مسیر کارزاهای رسانه‌ای و تصمیم در اتاق‌های بسته نیز همچنین. تنها مسیری که آمریکا باید طی کند که بلیت عضویت در برجام را دریافت کند مسیر در راستای قطعنامه ۲۲۳۱ و برجام است.
خطیب‌زاده بیان کرد: آمریکا الان موضوعیتی در برجام ندارد. زمانی که ترامپ گردنکشانه از برجام خارج شد تصویری تاریخی است. اگر سیاستمداران و تصمیم گیران آمریکا دچار آلزایمر هستند همه نظام بین الملل آن روزها به خاطرشان است. بیش از سه سال است آمریکا لحظه به لحظه بر این ملت فشارهای غیرقانونی و یکجانبه آورده و تحریم‌ها را اعمال کرده است. آمریکا تمام انرژی خود را صرف این می‌کند که عضو برجام به حساب بیاید.
سخنگوی وزارت خارجه درباره سند همکاری بین ایران و ترکیه نیز بیان کرد: این طرح در سفر چاووش اوغلو به تهران بیان شد. دو طرف در حال انجام مقدمات سفر اردوغان هستند و اگر بتوانیم پیش از سفر این متون را نهایی کنیم این متون در سفر امضا خواهد شد.خطیب‌زاده در پاسخ به سؤالی عنوان کرد: در گفته‌های که هشدار است گفته‌های عمیقی نیستند. با صراحت می‌گویم طرف مقابل و تروئیکا بداند برجام برای ایران وقتی توخالی شد که آمریکا از برجام خارج و تحریم‌های یکجانبه و فراسرزمینی علیه ایران اعمال و سه کشور همنوایی با آمریکا کردند. توصیه می‌کنم همه انرژی خود را صرف مذاکرات در داخل اتاق‌ها کنند. ما نه خوشبینی داریم نه بدبینی. ما به اصل گفت‌وگوها خوشبین هستیم ولی در خصوص مسیری که باید طی کنیم بسیار واقع نگر هستیم.
https://siasatrooz.ir/vdcjiyeviuqe8hz.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی