دوشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۱ - ۲۱:۴۸
کد مطلب : 125054
شورای اروپا ضمن رد قرار دادن سپاه در لیست تروریسم ادعای فشارهای بیشتری را مطرح کرد

پنهان‌سازی عقب‌نشینی از یک حماقت با بازخوانی تحریم‌های تکراری

پنهان‌سازی عقب‌نشینی از یک حماقت با بازخوانی تحریم‌های تکراری
در حالی نشست شورای اروپا با عقب نشینی اروپایی‌ها از قرار دادن سپاه در لیست گروه‌های تروریستی همراه بود که همزمان غربی‌ها با روخوانی دوباره از تحریم‌های قدیمی به دنبال اجرای سیاست مذاکره و فشار و البته بر هم زدن ثبات اقتصادی ایران برآمده‌اند.
جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا پیش از آغاز نشست شورای روابط خارجی اتحادیه اروپا، در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی درباره قرار دادن نام سپاه پاسداران ایران در فهرست سازمان‌های تروریستی این نهاد اروپایی، گفت: نظرات جالب توجهی در این باره وجود دارد و موضوعی است که نمی‌توان بدون تصمیمی حقوقی، کاری درباره آن کرد. نمی‌توانیم بگوییم ما شما را تروریست می‌دانیم، چون از شما خوشمان نمی‌آید.بورل در ادامه گفت که در این نشست درباره اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران در چارچوب دستور کار قانونی در زمینه حقوق بشر، گفت‌‍وگو خواهد شد.
او تصریح کرد: درباره موضوع تروریستی اعلام کردن سپاه پاسداران باز هم می‌گویم که این کار زمانی انجام‌پذیر است که دستگاه قانونی یکی از کشورهای عضو، حکمی حقوقی در این زمینه صادر کند. باید محکومیتی عینی و منسجم انجام شود؛ سپس در سطح اتحادیه اروپا بررسی می‌کنیم. همچنین الکساندر شالنبرگ، وزیر امور خارجه اتریش ز پیش از آغاز نشست شورای روابط خارجی اتحادیه اروپا، در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی درباره موضوع قرار گرفتن نام سپاه پاسداران در فهرست سازمان‌های تروریستی اتحادیه اروپا، گفت: اتحادیه اروپا موضع بسیار واضحی دارد. ما برای چهارمین بار تصمیم داریم تحریم‌هایی را علیه افراد و نهادهایی در ایران اعمال کنیم که از بابت آن متاسفم. چراکه در مذاکرات احیای توافق هسته‌ای[برجام] امید داشتیم که ایران قدم به قدم به جامعه جهانی ملحق شود اما الان، به کلی در مسیر دیگری پیش می‌رود.
در همین حال در ادامه جوسازی‌های مداخله جویانه توبیاس بیلستروم، وزیر امور خارجه سوئد امروز پیش از آغاز نشست شورای روابط خارجی اتحادیه اروپا در بروکسل، در جمع خبرنگاران با مطرح کردن اظهاراتی مداخله‌جویانه درباره امور داخلی ایران گفت: مایلم تاکید کنم که ما تماما از تظاهرات در ایران حمایت می‌کنیم. وزیر امور خارجه رومانی نیز در جمع خبرنگاران مدعی «نقض فاحش» حقوق بشر در ایران شد.
وزیر امور خارجه فنلاند نیز بدون ارائه پاسخی مرتبط با سوالی درباره تصمیم اتحادیه اروپا برای قرار دادن نام سپاه پاسداران ایران در فهرست سازمان‌های تروریستی، درخواستی که اخیرا از سوی پارلمان اروپا مطرح شد، گفت: ما درباره وضعیت حقوق بشر در ایران بسیار نگران هستیم و به تمامی احکام اعدامی که صادر شد، واکنشی شدید نشان دادیم.او با تکرار ادعای غرب مبنی بر حمایت نظامی ایران از روسیه در جنگ اوکراین، گفت: علاوه بر موضوع حقوق بشر، ما نگران عرضه پهپادها توسط ایران به روسیه در حمایت از آن هستیم. «تانجا فاجون» وزیر خارجه اسلوونی در حاشیه نشست وزیران خارجه اتحادیه اروپا در بروکسل ضمن مداخله در امور داخلی ایران، حمایت خود را از اغتشاشات در ایران تکرار کرد.او ضمن تاکید بر اینکه سلوونی آنچه در ایران رخ می‌دهد را رصد می‌کند در اظهاراتی مداخله جویانه در امور داخلی ایران نسبت به زندانیان اغتشاشگر ابراز نگرانی کرد. وزیران خارجه آلمان و فرانسه در اظهاراتی خواستار تصویب چهارمین بسته تحریمی اتحادیه اروپا علیه ایران شدند.وزرای خارجه اتحادیه اروپا با تصویب چهارمین بسته تحریمی علیه ایران موافقت کردند.رئیس دوره‌ای شورای امور خارجه اتحادیه اروپا اعلام کرد وزرای خارجه اتحادیه اروپا امروز دوشنبه با تصویب مجموعه جدیدی از تحریم‌ها علیه ایران موافقت کردند.
پیش از این دو منبع اروپایی اعلام کرده بودند که روز دوشنبه نام ۳۷ فرد به فهرست تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه ایران اضافه خواهد کرد.
در این میان پس از خبرساز شدن سفر مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به بروکسل در آستانه نشست وزرای خارجه اتحادیه اروپا، وزیر خارجه اتریش اعلام کرد که این سفر به پیشنهاد او انجام شده است.
«الکساندر شلنبرگ» وزیر خارجه اتریش در پیامی توییتری ضمن انتشار دو تصویر، درباره نشست غیر رسمی وزرای خارجه اتحادیه اروپا با «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی توضیحاتی ارائه داد.پیش از این توضیحات، برخی رسانه‌های اروپایی پیش از برگزاری نشست روز دوشنبه (امروز) در بروکسل خبر داد که وزرای خارجه اتحادیه اروپا در یک «صبحانه غیر رسمی» با مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره ایران صحبت کردند.
وزیر خارجه فرانسه در آستانه نشست شورای امور خارجی اتحادیه اروپا گفت که هیچ گزینه‌ای را درخصوص تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی ایران رد نمی‌کنند.«کاترین کولونا» وزیر امور خارجه فرانسه در گفتگوی کوتاهی با خبرنگاران پیش از ورود به نشست شورای امور خارجی اتحادیه اروپا گفت: «هیچ گزینه‌ای را درخصوص تحریم‌ها علیه [جمهوری اسلامی] ایران، رد نمی‌کنیم».وزیر خارجه آلمان با بیان اینکه اتحادیه اروپا باید بسته جدید تحریمی علیه تهران را تصویب کند، گفت که درباره تروریستی اعلام کردن سپاه نیز بحث خواهد شد.
دولت انگلیس در ادامه رویکرد مداخله‌جویانه غرب در امور داخلی ایران و تلاش برای تنفس مصنوعی به اغتشاشگران، تحریم‌های جدیدی را به بهانه مسائل حقوق بشری علیه ایران وضع کرد. وزارت امور خارجه انگلیس با صدور بیانیه‌ای که یک نسخه آن در تارنمای دولت این کشور منتشر شد، اعلام کرد که تحریم‌های جدید شامل مقام‌های مرتبط با دستگاه قضا و نظامی ایران می‌شود.
طبقه بیانیه یادشده، نیروی مقاومت بسیج و بنیاد تعاون بسیج در فهرست تحریم‌های به عنوان دو نهاد ایرانی و همچنین احمد فاضلیان معاون دادستان کل کشور، کیومرث حیدری فرمانده کل نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران، سردار سالار آبنوش جانشین فرماندهی بسیج، قاسم رضایی جانشین فرمانده کل انتظامی جمهوری اسلامی ایران ، حسین نجات، جانشین فرمانده قرارگاه ثارالله به فهرست تحریم‌ها اضافه شده‌اند.
جیمز کلورلی وزیر امور خارجه انگلیس در این بیانیه، با تکرار مواضع مداخله‌جویانه و به‌کارگیری ادبیات غیردیپلماتیک گفت: بریتانیا و شرکای ما از طریق این تحریم‌ها پیام روشنی ارسال کرده‌اند که هیچ مخفی‌گاهی برای مجرمان نقض حقوق بشر وجود نخواهد داشت.
https://siasatrooz.ir/vdcenn8zejh8w7i.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی