سه شنبه ۲۱ شهريور ۱۳۹۶ - ۲۳:۲۰
کد مطلب : 100909
پاکسازی قومی مسلمانان میانمار ادامه دارد

آوارگی ۳۷۰ هزار روهینگیایی

آوارگی ۳۷۰ هزار روهینگیایی

نسل‌کشی مسلمانان میانمار در ابعاد گسترده‌ای همچنان ادامه می‌یابد چنانکه تازه‌ترین برآورد سازمان ملل نشان می‌دهد که ۳۷۰ هزار مسلمان روهینگیایی از اواخر ماه گذشته میلادی تاکنون به بنگلادش فرار کرده‌اند.
ویویان تان سخنگوی آژانس آوارگان سازمان ملل تاکید کرد: حدود ۳۷۰ هزار مسلمان روهینگیا از اواخر آگوست تاکنون از خشونت‌های میانمار به بنگلادش گریخته‌اند.
دولت میانمار مدعی است که نیروهای امنیتی این کشور در حال مبارزه با شبه‌نظامیان روهینگیا هستند. ولی مسلمانان روهینگیا که به بنگلادش فرار کرده‌اند، از آتش‌سوزی و کشتار وسیع مسلمانان توسط نیروهای امنیتی میانمار خبر می‌دهند که هدف اصلی از این اقدامات مجبور کردن مسلمانان برای ترک استان راخین بوده است.
موج جدید خشونت‌ها در میانمار پس از حملات هماهنگ شبه‌نظامیان به مقرهای پلیس و یک پایگاه نظامی در ۲۵ آگوست (۳ شهریور) در استان راخین تشدید شده است.
در این میان سخنگوی وزارت خارجه چین گفت حملات خشن در استان راخین میانمار را محکوم اما از تلاش‌های حکومت میانمار برای حفظ صلح و ثبات در راخین، حمایت می‌کند. سخنگوی وزارت خارجه چین گفت «ما حملات خشن که در استان راخین میانمار اتفاق افتاد را محکوم می‌کنیم. ما از تلاش‌های میانمار برای حفظ صلح و ثبات در راخین حمایت می‌کنیم و امیدواریم نظم و زندگی عادی به زودی در آنجا به وجود بیاید.»
همچنین مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در بیانیه‌ای از دولت میانمار خواست تا فورا گام‌های لازم برای حل بحران به وجود آمده در این کشور برداشته شود. «فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در بیانیه‌ای از دولت میانمار خواست تا ریشه‌ها و پیامدهای بحران قومیتی در استان راخین را در مدت زمان هفته جاری بررسی کرده و به آن رسیدگی کند. موگرینی تأکید کرد که از دولت میانمار انتظار دارد که گام‌های لازم برای رسیدگی به دلایل و نتایج فاجعه نسل کشی در منطقه راخین را در عرض یک هفته بردارد.
در بیانیه مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا آمده است: «همانطور که چند روز پیش نیز اعلام کردم، اولویت فعلی فراهم کردن دسترسی فوری به کمک‌های بشردوستانه است و به طور همزمان و به موازات آن، ریشه‌های این درگیری‌ها نیز باید مورد رسیدگی قرار گیرد. طرفین به ما اطمینان داده‌اند که این هفته گام‌های لازم را بر می‌دارند و ما انتظار داریم که این اتفاق بیفتد. همچنین عضو پارلمان اروپا در سخنرانی خود در مقر این پارلمان در بروکسل خواستار تجدیدنظر در اعطای جایزه صلح نوبل به آنگ سان سوچی رهبر میانمار شد.
کمیته صلح نوبل در سال ۲۰۱۳ این جایزه را به وی اعطا کرده بود. براساس این گزارش، ساجد کریم، عضو پارلمان اروپا روز دوشنبه از رئیس پارلمان خواست در مورد صلاحیت آنگ سان سوچی برای دریاف تجایزه صلح نوبل که در سال ۲۰۱۳ دریافت کرده، بازبینی جدی صورت بگیرد.
سوچی به خاطر مواضعش درباره اقلیت مسلمان روهینگیا که از سوی نیروهای امنیتی کشورش تحت نسل کشی قرار دارند زیر انتقادات شدید جامعه بین المللی قرار دارد.
علی‌رغم اینکه به عنوان یک فعال صلح این جایزه را دریافت کرده است اما نه تنها هیچ تلاشی برای جلوگیری از بحران روهینگیا نکرده است بلکه با اظهاراتش درباره حقوق شهروندی روهینکیا و تروریست خواندن آنها بر آتش این بحران نیز دمیده است.
از سوی دیگر نوه ماهاتما گاندی، رهبر سیاسی و معنوی هندی‌ها برای رهبر دموکراسی خواه میانمار نامه نوشت و به وی تاکید کرد تا از قدرتش برای توقف حملات علیه مسلمانان روهینجایی در راخین استفاده کند.
"الا گاندی"، نوه ماهاتما گاندی، رهبر سیاسی و معنوی هندی‌ها در این نامه آورده است: ما به آنگ سان سوچی، رهبر دموکراسی‌خواه میانمار تاکید داریم تا از قدرت و نفوذش برای تضمین توقف حملات علیه مسلمانان روهینجایی در میانمار استفاده کند تا دیگر شاهد این رفتار غیرانسانی نباشیم.
وی نوشت: بر این باورم که رهبر دموکراسی خواه میانمار و برنده جایزه صلح نوبل از نفوذ خودش برای پایان دادن به این رفتار خصمانه علیه مسلمانان بهره ببرد. آنگ سان سوچی همچنین برنده جایزه بین‌المللی ماهاتما گاندی برای سازش و صلح در سال ۲۰۰۹ است و این جایزه زمانی به وی تعلق گرفت که در حصر خانگی بود.
"دزموند توتو"، فعال سابق ضد آپارتاید و اسقف بازنشسته نیز اخیرا برای آنگ سان سوچی نامه‌ای نوشته و در آن به وی تاکید کرده بود تا مانع از رفتار نادرست با مسلمانان روهینجایی در راخین شود و در این باره مداخله کند.
روهینجایی‌ها که از سوی سازمان ملل مردمی هستند که بیش از سایر قومیت‌ها تحت پیگرد قرار دارند، به دلیل اقدامات ارتش میانمار در راخین و رفتار بد دولت میانمار به بنگلادش گریخته‌اند. سازمان ملل گزارشی از تجاوزهای گروهی، کشتار گسترده و شکنجه مسلمانان روهینجایی توسط نیروهای دولتی میانمار منتشر کرده است.
لازم به ذکر است کشورهای غربی تاکنون در برابر این کشتارها سکوت کرده و حتی به حمایت از آن پرداخته‌اند. سازمان ملل نیز تاکنون اقدام خاصی برای پایان این فاجعه انسانی صورت نداده و صرفا به به ابراز تاسف بسنده کرده است.

https://siasatrooz.ir/vdcgzz9qyak9zy4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی