دوشنبه ۱۱ دی ۱۴۰۲ - ۲۲:۱۸
کد مطلب : 128203

حضرت زهرا (س) مادر نمونه تمام اعصار

بیستم ماه جمادی الثانی مصادف با سالروز تولد حضرت فاطمه زهرا (س) است که به یُمن زادروز بانوی نمونه‌ی اسلام، این روز مبارک را روز مادر نامیده اند.  حضرت فاطمه (س) اسوه و الگویی کامل در فضیلت و کمال است. ایشان تنها مسلمانی هستند که پدر بزرگوارشان پیامبر خدا، همسرشان یکی از امامان معصوم و خود نیز از معصومین بودند.
بانویی که در دامان حضرت خدیجه (س) اولین بانوی مسلمان و همسر پیامبر اکرم (ص) و در کانون نخستین خانواده اسلامی با نغمه‌های آسمانی و تسبیح قدسیان متولد شد. چرا روز تولد حضرت فاطمه (س) را روز مادر نامیده اند؟
حضرت فاطمه (س) نمونه‌ای بارز از بهترین مادر و از باب زن و همسری، بهترین بانو بودند. زندگی و سیره حضرت زهرا (س) به قدری آموزنده و جذاب است که هر زن آزاده‌ای در جهان او را همچون قدیسه‌ای تحسین کرده و الگوی خود قرار می‌دهد.
بعد از فوت حضرت خدیجه (س)، حضرت فاطمه (س) در جنگ‌ها مونس پیامبر بود و در غم‌هایی که در سختی ها، گرفتاری‌ها و مشکلات بر تن پیامبر (ص) می‌نشست، همدم و یاور پیامبر می‌شدند.
حضرت فاطمه (س) همیشه یار و همدم پدر خود بود و در تمام مصائب و مشکلات مرهم دردهای ایشان می‌شدند. پیامبر گرامی اسلام (ص) به حضرت فاطمه (س) لقب‌ام ابی‌ها به معنای یعنی مادر پدر را به او داده است، یعنی زنی که برای پدرش همچون مادر بوده است.
تعلقات حضرت زهرا
در روایتی حضرت فاطمه علیهاالسلام می‌فرمایند: حُبِّبَ إلَیَّ من دُنیاکُم ثَلاثٌ: تِلاوَةُ کِتابِ اللّهِ و النَّظَرُ فی وَجهِ رَسولِ اللّهِ و الإنفاقُ فی سَبیلِ اللّهِ: از دنیای شما محبّت سه چیز در دل من نهاده شد: تلاوت قرآن، نگاه به چهره پیامبر خدا و انفاق در راه خدا.
همسرداری حضرت زهرا
همسرداری حضرت فاطمه زهرا (س)، بهترین الگو برای زنان مسلمان است چرا که رفتار ایشان با حضرت علی (ع) در عالی‌ترین مرحله صفا و مهربانی بود. حضرت فاطمه (س) هرگز خاطر همسرش را نرنجانده و همواره یار و یاور حضرت علی (ع) در زندگی بود.
فرزند داری حضرت زهرا
حضرت فاطمه (س) با فرزندانش همبازی می‌شد و به این نکته توجه داشت که در بازی، نوع الفاظ و حرکات مادر، سرمشق کودک، قرار می‌گیرد. نقل شده است که حضرت با فرزندش امام حسن مجتبی (ع) بازی می‌کرد و او را بالا می‌انداخت و برایش شعر می‌خواند. (مناقب ابن شهرآشوب، ج ۳، ص ۳۹۴)
توجه به حضور و غیاب فرزندان
روزی پیامبر صلی الله علیه و آله دخترش فاطمه (س) را مضطرب و ناراحت، پشت درب خانه ایستاده دید، آن حضرت فرمود: چرا اینجا ایستاده ای؟
حضرت فاطمه (س) عرض کرد: فرزندانم صبح بیرون رفته‌اند و تاکنون از آن‌ها هیچ خبری ندارم. پیامبر به دنبال آن‌ها روانه شد و آن‌ها را به سلامت باز گرداند. این واقعه خود نمونه‌ای گویا از توجه و اهمیت دادن حضرت زهرا (س) به حضور فرزندان خردسالش بود.
هدایای رسول الله به حضرت زهرا
پیامبر گرامی اسلام (ص) دو هدیه گران‌بها به دختر خود، حضرت فاطمه زهرا (س) دادند، یکی هدیه مُلکی «فدک» بود که آن را باب الکریم وضع کردند و دیگری هدیه ملکوتی «تسبیحات حضرت فاطمه زهرا (س)» است. در اهمیّت این ذکر همین بس که حضرت امام صادق (ع) درباره آن فرموده‌اند: «اگر هدیه و نحله‌ای بالاتر از آن تسبیح بود، پیامبر اسلام آن را به حضرت فاطمه (س) تعلیم می‌دادند.»
توسل امام رضا (ع) به حضرت فاطمه (س)
یکی از فضلای حوزه که مشکل بزرگی برایش پیش آمده بود، برای زیارت و توسّل به حضرت امام رضا (علیه السّلام) عازم حرم می‌شود. از قضا به علّامه طباطبایی بر می‌خورد که ایشان هم عازم حرم است. به طرفش رفته و با چشمی پر اشک و دلی پرسوز از ایشان می‌خواهد تا دعایی به او بیاموزد که حاجتش روا شود. علّامه نگاهی مهربان به چهره و حالت او می‌کند. آنگاه می‌گوید:
فرزندم! وقتی وارد حرم مطهّر می‌شوی، یکی از مؤثّرترین و بهترین دعاها این است که حضرت را به مادرش زهرا (علیهاالسّلام) قسم بدهی که حاجت تو را از خدا بخواهد. چون حضرت به مادرش زهرا (علیهاالسّلام) علاقه‌ی فراوان و ارادت خاصّی دارد و سوگند دادن به مادر محبوبش، سخت مؤثّر خواهد افتاد.
می‌گوید: با شنیدن این سخن، سخت متأثّر شدم و رعشه و لرزه‌ای تمامی وجودم را در برگرفت. این توسّل و قسم دادن همان و به مقصود رسیدن.
صلوات حضرت زهرا برای حاجت و فضیلت آن
یکی از ختوم مجرّب در برآورده شدن حاجات، صلوات بر حضرت فاطمه‌ی زهرا (سلام الله علیها) است. صلواتی که پیامبر اکرم (ص) نیز به آن سفارش بسیار فرموده اند.
اللّهمَّ صَلِّ عَلی فاطِمَهَ وَ ابی‌ها وَ بَعلِها و بَنی‌ها وَ السِّرِ المُستَودَعِ فی‌ها بِعَددِ ما احْاطَ بِه عِلْمُکَ.
روش ختم سه روزه صلوات حضرت زهرا (س) به نقل از راویان اهل بیت (ع) برای رفع مشکل و برآورده شدن حاجات توصیه می‌شود. توسل بر این صلوات و ختم آن برای رفع گرفتاری، نجات از بند، رها شدن از زندان و حاجت روایی بسیار تاثیر گذار و مجرب است.
برای ختم سه روزه صلوات حضرت زهرا (ع) را به تعداد ۵۳۰ مرتبه در روز بخوانید. انتخاب عدد ۵۳۰ بر اساس حروف ابجد نام فاطمه است.
روش ختم دیگری نیز به نقل از مرحوم جعفر آقا مجتهدی (ره) آمده است. در این روش ختم توصیه می‌شود صلوات مخصوص حضرت فاطمه الزهرا روزی ۱۳۵ مرتبه یعنی هم عدد با نام متبرک «فاطمه» ذکر شود تا از برکات آن بهره‌مند گردید.
 
میترا یزدچی
https://siasatrooz.ir/vdcdzj0fsyt0xx6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی